Tehnikalije (gdje kupiti, što s tim napraviti)
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
aha, znam za ovo, samo nisam znala ime, znači kafetijera. ja znam da mi u tome ljudi kuhaju lažnu kavu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
U engleskom jest. U talijanskom, iz kojeg mi preuzimamo stvari vezane uz kavu, je ono što si ti linkala moka.Ajvi » wrote:Ovo Đepikino nije kafetjera.
U hrvatskom, koliko znam, nema definicije i sad mi je prilika da je napravim.
Biti i mniti svemiropolisno
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ja radim temeljac(kad ga uopće i radim) od piletine ili kokošine, batak, bijelo , krila.Potjeh » wrote:Mesni temeljac.
Tko ga radi i od čega? U nekom dućanu sam negdje vidio da prodavaju kosti za juhu tipa za 2-4kn po kilogramu. Pomislih da bi to možda moglo poslužiti za odličan temeljac ali, volim iskusnije od mene poslušati.
i obično zamrznem u škrinju, pa imam kad treba neko jelo spajknuti
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
rijetko ko radi prave prave temeljce! ja kao temeljac upotrebljavam bistru juhu od mesa ili povrća koja je ostala od nekog ručka!Potjeh » wrote:Mesni temeljac.
Tko ga radi i od čega? U nekom dućanu sam negdje vidio da prodavaju kosti za juhu tipa za 2-4kn po kilogramu. Pomislih da bi to možda moglo poslužiti za odličan temeljac ali, volim iskusnije od mene poslušati.
pravi pravcati mesni temeljac se dugo kuha!
ako želiš radit mesni, najbolje ti je nabavit goveđe ili teleće kosti!
prepiliš ih i zapečeš u pećnici...nekih 20ak minuta!
onda ih utrpaš u lonac skupa sa povrćem: luk, mrkva, peršin korijen, celer korijen(i njih možeš prije toga zapeć kratko) + začini: peršinov i celerov list, papar! NIKAKO SOLIT!!!
i to kuhaš na laganoj vatri jako dugo...nekoliko sati, dok ne bude jaaaako tamno! procijediš, i zamrzneš! bude ti ko želatina mislim!
meg ti je glupa!!! :xlux:
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
ma da...ja isto radim rižote sa juhom običnom! uvik se skuva pun lonac juhe, dio zakuhamo sa paštom, dio ostavimo bistar u ledu - pa se iskoristi za rižot ili umak ili nešto!dimnjak » wrote:mah, rizoto s juhom je sit dobar
dapace
s obzirom da ga u pravilu radim s vodom, juha je "gozba" to je temeljac :jebemise:
al sam pričala o pravom temeljcu, koji nije za juhe...nego se baš koristi kao temelj rižotima, umacima, pečenjima i sl
meg ti je glupa!!! :xlux:
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
je, ja to zovem moka i otkad znam za sebe u tome si kuham kavu. imam za jedan, dva i tri espressa, one veće ne valjaju jer voda ne prolazi ravnomjerno kroz kavu
ova za tri je taman mjera za dva
ljudi najčešće sjebu moke gurajući u njih kavu mljevenu za tursku. ja ih najčešće sjebem zaboravljajući staviti vodu
gume treba uvijek imati u rezervi jer se najbrže troše, a onda se kava ne diže nego muči. obavezno mora biti od istog proizvođača kao i moka jer inače ništa, čak i ako promjer bude isti, ne valja. što znači, ako dobijete no name moku, kad guma ode, slobodno bacite cijelu moku
ova za tri je taman mjera za dva
ljudi najčešće sjebu moke gurajući u njih kavu mljevenu za tursku. ja ih najčešće sjebem zaboravljajući staviti vodu
gume treba uvijek imati u rezervi jer se najbrže troše, a onda se kava ne diže nego muči. obavezno mora biti od istog proizvođača kao i moka jer inače ništa, čak i ako promjer bude isti, ne valja. što znači, ako dobijete no name moku, kad guma ode, slobodno bacite cijelu moku
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
meni svi ti srcici, zvjezdice i slicni oblici izgledaju ruzno i jeftino. gdje ima za kupiti jednostavnih ovalnih ili kuglastih? fala!
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
to me maritza pitala neki dan*jezebel* » wrote:meni svi ti srcici, zvjezdice i slicni oblici izgledaju ruzno i jeftino. gdje ima za kupiti jednostavnih ovalnih ili kuglastih? fala!
jednostavni oblici su ti kalupi za led! :najjednostavnije ikad! al je problem što iz njih praline znaju teško ispadat, zna ih dosta popucat!
ti su i najeftiniji - baš zatp što nisu za praline! al ako nađe negdi silikonske kalupe za led, još bolje!
najjednostavniji za praline su pavonijevi, oblika su polujajeta - to su najednostavniji koje sam ja vidila! al njih nema za kupit u nas, sao u italiji ili možda naručit!
kod nas možeš poć u lesnije, imaju kaiserove kalupe za praline...najednostavniji su ovi kockasti dolje! http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0566_n.jpg ...jednostavnije ne znam!
pogledaj na dora usluge, mislim na tom webu ima kupit kalupa, ja nikad nisam uzimala, al ima ih dosta, pa možda nađeš neki oblik koji ti paše!
meg ti je glupa!!! :xlux:
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ok, za tijelo ? za sunćanje? ili?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
da ubaciš u kolače? ili u koktel?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
dejzi, izguglaj si ''coconut shrimp'', imas milijun ovakvih kombinacija.
ja sam ga, skupa s indijskim orascicima, mentom, vlascem i jos nekim sastojcima ukomponirala u jednu salatu od sirovih tikvica (radila sam za gastro natjecaj na fhr-u), ali pretpostavljam da to ne zelis jesti.
visak sam stavila u curry, to je bilo brze i finije od salate. mislim da su u njega isli jos mango i brokula, ali nisam sigurna. edit: sad sam pogledala, nisu isli mango i brokula, to cesto stavljam u curry pa mi se pomijesalo. isle su tikvice, avokado i limeta.
ja sam ga, skupa s indijskim orascicima, mentom, vlascem i jos nekim sastojcima ukomponirala u jednu salatu od sirovih tikvica (radila sam za gastro natjecaj na fhr-u), ali pretpostavljam da to ne zelis jesti.
visak sam stavila u curry, to je bilo brze i finije od salate. mislim da su u njega isli jos mango i brokula, ali nisam sigurna. edit: sad sam pogledala, nisu isli mango i brokula, to cesto stavljam u curry pa mi se pomijesalo. isle su tikvice, avokado i limeta.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.