Wok, ako je pravi, treba prije spremanja nauljiti i zapeći. Ne prati deterdžentom, nego ga ubuduće prati vrućom vodom ili obrisati; kad ga spremaš, neka bude mastan i otklopljen.Ajvi wrote:
Aj!
Vidiš, sviđaju mi se te paprike!
Ajme, wok. Mislim, ogroman je i težak, a treba ga i oprati.
Tehnikalije (gdje kupiti, što s tim napraviti)
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
- Bios
- slučajna nakupina stanica
- Posts: 1755
- Joined: 18 Sep 2011, 09:08
- Location: U pokretu...
Hvala, nisam to znala. Još nešto. Kako to misliš, zapeći?Lastan wrote: Wok, ako je pravi, treba prije spremanja nauljiti i zapeći. Ne prati deterdžentom, nego ga ubuduće prati vrućom vodom ili obrisati; kad ga spremaš, neka bude mastan i otklopljen.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Pekac kruha se moze podesiti da samo napravi tijesto? Svaki, ili treba posebno traziti takav?Ajvi » wrote:Prošetaj do najbliže pizzerije ili pekare i kupi komad tijesta. Ili nabavi pekač kruha. U njemu možeš raditi i tijesto za pizzu.
Biti i mniti svemiropolisno
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
svaki!JPK » wrote: Pekac kruha se moze podesiti da samo napravi tijesto? Svaki, ili treba posebno traziti takav?
pekač kruha mijesi tijesto i peče ga!
ako staviš unutra sastojke sa pizzu, i to će zamijesit!
p.s. predlažem da se otvori posebna gastro tema za bilo kakva pitanja tipa 'gdje kupiti?', 'što kupiti', 'koliko košta' i sl! da ne zagađujemo ove 2 teme!
meg ti je glupa!!! :xlux:
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Tijesto za pizzu nije tvrdo, mijesim ga mikserom sa spiralnim metlicama. Za savijaču je tvrđe a za rezance zbilja tvrdo i ta obrađujem rukom.ZgSash » wrote:dragi đepika, uhvati se oklagije
tijesto za pizzu je pretvrdo da bi ga mogao smiješati ikako drugačije osim rukom ili specijaliziranim strojem
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
-
- Posts: 55
- Joined: 18 Sep 2011, 21:48
to su palačinkeMargarita » wrote: Tijesto za pizzu nije tvrdo, mijesim ga mikserom sa spiralnim metlicama.
- kuki
- Posts: 2907
- Joined: 25 Sep 2011, 00:41
Kupila mi je mama u Lidlu Vitasia Sweet and Sour Sauce i Vitasia Wok Sauce Curry. Na njima piše da ih nakon otvaranja treba pojesti u roku od tri dana. Prvog je 460 g, a drugog 490.
Je li to neka greška ili da se pomirim s time da ću baciti dvije jedva načete tegle umaka?
Je li to neka greška ili da se pomirim s time da ću baciti dvije jedva načete tegle umaka?
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
- Posts: 5424
- Joined: 18 Sep 2011, 11:56
- Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.
Piše li da treba pojesti ili da je najbolje da se pojede u tom roku? Ja takve stvari čuvam u frižideru i izdrže bez problema i tjedan dana. Nakon tog ih bacam.
- kuki
- Posts: 2907
- Joined: 25 Sep 2011, 00:41
Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od 3 dana, kaže.
Ja sam mislila da to traje ko ajvar ili senf! Jesu li glupani čuli za konzervanse, kakva mrtva tri dana?
Ja sam mislila da to traje ko ajvar ili senf! Jesu li glupani čuli za konzervanse, kakva mrtva tri dana?
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
odi u pekarnu i kupi svježe tijesto za pizzuJPK » wrote:Dakle, trebam savjet. Kako da napravim tijesto za pizzu uz najmanje truda?
Stavljanje brasna, vode i kvasca u zdjelu i mijesanje rukom ne dolazi u obzir, prezahtjevno je. Koji su najbolji strojevi za to?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Nema toga tu kod mene.Pješčana » wrote: odi u pekarnu i kupi svježe tijesto za pizzu
Biti i mniti svemiropolisno