Tehnikalije (gdje kupiti, što s tim napraviti)
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
evo ti i ovo:
http://www.alnatura.de/de/rezept/bunte- ... smilch_566
http://www.alnatura.de/assets/files/Ban ... ssosse.pdf
http://www.alnatura.de/de/rezept/bunte- ... smilch_566
http://www.alnatura.de/assets/files/Ban ... ssosse.pdf
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
ja s njime radim kolace, qa posto to neces radim i azijske juhedejzi wrote:Našla sam kokosovo mlijeko (kojem NIJE istekao rok trajanja!!) u ormaru i ne znam što da radim s time. Prijedlozi?
Pitanje:
ima neki super provjeren recept za madjaricu, imam za vikend super razmazene goste koji su eto greskom sudbine culi za taj kolac. Iduci vikend dolaze, mislim raditi u petak da otpusti.
I jos pitanje, moze li se uz relativno malo truda i rada napraviti pola madjarica od kora a pola bijela pita?
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Najveći trud je napraviti kore.ombia » wrote: Pitanje:
ima neki super provjeren recept za madjaricu, imam za vikend super razmazene goste koji su eto greskom sudbine culi za taj kolac. Iduci vikend dolaze, mislim raditi u petak da otpusti.
I jos pitanje, moze li se uz relativno malo truda i rada napraviti pola madjarica od kora a pola bijela pita?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
nisam pravila, ali violet love sa coolke ima odlične recepte i majstorica je za mađarice i slične kolače!ombia wrote: Pitanje:
ima neki super provjeren recept za madjaricu, imam za vikend super razmazene goste koji su eto greskom sudbine culi za taj kolac. Iduci vikend dolaze, mislim raditi u petak da otpusti.
I jos pitanje, moze li se uz relativno malo truda i rada napraviti pola madjarica od kora a pola bijela pita?
http://www.coolinarika.com/recept/madjarica-version-2/
tu su ti svi njeni recepti, pa možeš pogledat i ostale pite koje pravi: http://www.coolinarika.com/klub/-Violet ... ti/?page=1
ako je za čokoladu: http://www.dora-usluge.hr/dora/index.ph ... 51&group=9klonka wrote:Već dulje vrijeme želim kuhinjski termometar. Ima li netko nekakav savjet, koji valja, gdje da tražim, kakve sve funkcije mora imati?
meg ti je glupa!!! :xlux:
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
A imam i pitanje, Mulica valjda zna. Nista od maka ne volim, dapace odvratno mi je sve pa se nisam time bavila a sad me jedno dijete zamolilo da ispecem nesto s makom. Gibanice i savijace ne dolaze u obzir.
Nesto drugo a da nije suho.
Nesto ovakvo?
http://www.coolinarika.com/recept/silvijine-mako-kocke/
http://www.coolinarika.com/recept/750722/
http://www.coolinarika.com/recept/756144/
http://www.coolinarika.com/recept/771717/
Meni svi ovi recepti izgledaju gadno
Nesto drugo a da nije suho.
Nesto ovakvo?
http://www.coolinarika.com/recept/silvijine-mako-kocke/
http://www.coolinarika.com/recept/750722/
http://www.coolinarika.com/recept/756144/
http://www.coolinarika.com/recept/771717/
Meni svi ovi recepti izgledaju gadno
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
mene si našla pitat!ombia » wrote:A imam i pitanje, Mulica valjda zna. Nista od maka ne volim, dapace odvratno mi je sve pa se nisam time bavila a sad me jedno dijete zamolilo da ispecem nesto s makom. Gibanice i savijace ne dolaze u obzir.
Nesto drugo a da nije suho.
Nesto ovakvo?
http://www.coolinarika.com/recept/silvijine-mako-kocke/
http://www.coolinarika.com/recept/750722/
http://www.coolinarika.com/recept/756144/
http://www.coolinarika.com/recept/771717/
Meni svi ovi recepti izgledaju gadno
sve gadno, ružno, nejestivo...fuj mak!
ja jedino imam neku čudnu želju napravit ovo: http://cake-cookie-pie.blogspot.com/201 ... makom.html čisto radi šljiva! zbog ničeg drugog mi nije privlačno!
meg ti je glupa!!! :xlux:
- koka2004
- Posts: 63
- Joined: 10 Nov 2011, 21:09
Doma imam mikser već nekih 10 godina. Uz njega sam dobila one metlice za šlag (2 kom), one svrdle za tijesto (2 kom) i neko čudo (1 kom).
Ja nemam pojma čemu to neko čudo služi. Znači, to je metalna šipka, a na kraju kao neki tanjurić. Možda za nešto zgnječiti?
http://www.testberichte.de/imgs/p_imgs/ ... -21177.jpg
Nadam se da se slika vidi. I da će mi neka dobra duša reči čemu služi onaj "priključak" što dođe samo u jednom komadu.
Ja nemam pojma čemu to neko čudo služi. Znači, to je metalna šipka, a na kraju kao neki tanjurić. Možda za nešto zgnječiti?
http://www.testberichte.de/imgs/p_imgs/ ... -21177.jpg
Nadam se da se slika vidi. I da će mi neka dobra duša reči čemu služi onaj "priključak" što dođe samo u jednom komadu.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
noup, nemam pojma
sori, koka
sori, koka
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 494
- Joined: 29 Nov 2011, 01:35
Za pasirati.koka2004 » wrote:Doma imam mikser već nekih 10 godina. Uz njega sam dobila one metlice za šlag (2 kom), one svrdle za tijesto (2 kom) i neko čudo (1 kom).
Ja nemam pojma čemu to neko čudo služi. Znači, to je metalna šipka, a na kraju kao neki tanjurić. Možda za nešto zgnječiti?
http://www.testberichte.de/imgs/p_imgs/ ... -21177.jpg
Nadam se da se slika vidi. I da će mi neka dobra duša reči čemu služi onaj "priključak" što dođe samo u jednom komadu.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Meni izgleda kao za gnječiti. Pasirka mi služi za odvajanje mesa i soka od koštica i kožica. Za paradajz ili šipak, recimo.zeleni zub » wrote:
Za pasirati.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
-
- Posts: 494
- Joined: 29 Nov 2011, 01:35
Može se s ovim i pasirati. Staviš šta želiš u pasirku i onda s ovim gnječiš da ne moraš ručno. Uz neke modele se dobije i ta posuda koja na vrhu ima nastavak i to sve skupa služi kao pasirka. Nezgodno je npr. s trešnjama, zbog koštica, ali za paradajz je super.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
A kako ti to odvoji paradajzove koštice i kožice koje ne želim u juhi?zeleni zub » wrote:Može se s ovim i pasirati. Staviš šta želiš u pasirku i onda s ovim gnječiš da ne moraš ručno. Uz neke modele se dobije i ta posuda koja na vrhu ima nastavak i to sve skupa služi kao pasirka. Nezgodno je npr. s trešnjama, zbog koštica, ali za paradajz je super.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Sad sam skužila. Moja pasirka je s ručicom kao flajš mašina. Možda se s ovim nastavkom može cijediti naranča.Margarita » wrote: A kako ti to odvoji paradajzove koštice i kožice koje ne želim u juhi?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
Margarita » wrote: Možda se s ovim nastavkom može cijediti naranča.
molim te pojasni kako si to zamislila
pasirku imam onu starinsku
zapravo, nemam pojma da postoje drugačije
a ovaj nastavak na mikseru mi je, također, enigma... nikad nisam vidjela mamu da nešto radi s tim
-
- Posts: 494
- Joined: 29 Nov 2011, 01:35
Dobila sam uz mikser posudu od litre i na nju se da postaviti druga posuda. Ta druga ima na dnu rupice. Zdinstala bih paradajz i stavila u tu gornju posudu. Na mikser bih stavila taj zagonetni nastavak i pasirala. Kako bi kroz te rupice prolazilo previše koštica s istim nastavkom bih radila isto samo u toj starinskoj pasirki.
Doduše šta su oni stvarno mislila da se radi s tim ne znam. Ne znam ni na sadašnjem mikseru čemu služi pol nastavaka, a uputstva nije bilo. Mislim bilo je- kaže koristite metlicu za emulziju pri pripremi emulzija.
Doduše šta su oni stvarno mislila da se radi s tim ne znam. Ne znam ni na sadašnjem mikseru čemu služi pol nastavaka, a uputstva nije bilo. Mislim bilo je- kaže koristite metlicu za emulziju pri pripremi emulzija.