Tehnikalije (gdje kupiti, što s tim napraviti)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
*jezebel*
Posts: 1424
Joined: 20 Oct 2011, 13:56

12 Jan 2012, 01:33



how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

13 Jan 2012, 16:09

dejzi wrote:Našla sam kokosovo mlijeko (kojem NIJE istekao rok trajanja!!) u ormaru i ne znam što da radim s time. Prijedlozi?
ja s njime radim kolace, qa posto to neces radim i azijske juhe


Pitanje:
ima neki super provjeren recept za madjaricu, imam za vikend super razmazene goste koji su eto greskom sudbine culi za taj kolac. Iduci vikend dolaze, mislim raditi u petak da otpusti.

I jos pitanje, moze li se uz relativno malo truda i rada napraviti pola madjarica od kora a pola bijela pita?
User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

16 Apr 2012, 16:11

Već dulje vrijeme želim kuhinjski termometar. Ima li netko nekakav savjet, koji valja, gdje da tražim, kakve sve funkcije mora imati?
gonj špadi
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

16 Apr 2012, 16:50

ombia » wrote: Pitanje:
ima neki super provjeren recept za madjaricu, imam za vikend super razmazene goste koji su eto greskom sudbine culi za taj kolac. Iduci vikend dolaze, mislim raditi u petak da otpusti.

I jos pitanje, moze li se uz relativno malo truda i rada napraviti pola madjarica od kora a pola bijela pita?
Najveći trud je napraviti kore.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

16 Apr 2012, 17:01

klonka » wrote:Već dulje vrijeme želim kuhinjski termometar. Ima li netko nekakav savjet, koji valja, gdje da tražim, kakve sve funkcije mora imati?
Za što će ti termometar? :misli:

Pada mi na pamet samo čaj i pravljenje šećerne paste u kućnoj radinosti :zubo:
User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

16 Apr 2012, 17:22

Pa to i još čokoladne delicije i jogurt. :D
gonj špadi
Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

16 Apr 2012, 18:45

ombia wrote: Pitanje:
ima neki super provjeren recept za madjaricu, imam za vikend super razmazene goste koji su eto greskom sudbine culi za taj kolac. Iduci vikend dolaze, mislim raditi u petak da otpusti.

I jos pitanje, moze li se uz relativno malo truda i rada napraviti pola madjarica od kora a pola bijela pita?
nisam pravila, ali violet love sa coolke ima odlične recepte i majstorica je za mađarice i slične kolače!
http://www.coolinarika.com/recept/madjarica-version-2/

tu su ti svi njeni recepti, pa možeš pogledat i ostale pite koje pravi: http://www.coolinarika.com/klub/-Violet ... ti/?page=1
klonka wrote:Već dulje vrijeme želim kuhinjski termometar. Ima li netko nekakav savjet, koji valja, gdje da tražim, kakve sve funkcije mora imati?
ako je za čokoladu: http://www.dora-usluge.hr/dora/index.ph ... 51&group=9
meg ti je glupa!!! :xlux:
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

16 Apr 2012, 20:40

Hvala! Ko sto majstorica rece, najveca tlaka su kore.
Ovoj violeti super izgledaju recept, Killing me softly, pa onaj nougatino, kao da je nacrtan. :S Ter ljubicasta verzija istoga. :S
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

16 Apr 2012, 21:35

A imam i pitanje, Mulica valjda zna. Nista od maka ne volim, dapace odvratno mi je sve pa se nisam time bavila a sad me jedno dijete zamolilo da ispecem nesto s makom. Gibanice i savijace ne dolaze u obzir.
Nesto drugo a da nije suho.
Nesto ovakvo? :ne zna:
http://www.coolinarika.com/recept/silvijine-mako-kocke/
http://www.coolinarika.com/recept/750722/
http://www.coolinarika.com/recept/756144/
http://www.coolinarika.com/recept/771717/

Meni svi ovi recepti izgledaju gadno :o
Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

16 Apr 2012, 23:10

ombia » wrote:A imam i pitanje, Mulica valjda zna. Nista od maka ne volim, dapace odvratno mi je sve pa se nisam time bavila a sad me jedno dijete zamolilo da ispecem nesto s makom. Gibanice i savijace ne dolaze u obzir.
Nesto drugo a da nije suho.
Nesto ovakvo? :ne zna:
http://www.coolinarika.com/recept/silvijine-mako-kocke/
http://www.coolinarika.com/recept/750722/
http://www.coolinarika.com/recept/756144/
http://www.coolinarika.com/recept/771717/

Meni svi ovi recepti izgledaju gadno :o
mene si našla pitat! :o
sve gadno, ružno, nejestivo...fuj mak! :o

ja jedino imam neku čudnu želju napravit ovo: http://cake-cookie-pie.blogspot.com/201 ... makom.html čisto radi šljiva! zbog ničeg drugog mi nije privlačno! :ne zna:
meg ti je glupa!!! :xlux:
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

16 Apr 2012, 23:36

sve gadno, ružno, nejestivo...fuj mak!
Amen. :S

Al kad oce to. A ne nesto s jagodama evo sad ih ima, pa ima i rabarbare.
Jel bi znala ove linkove procijeniti odokativno, koji bi mogao ispasti najsocniji?
User avatar
koka2004
Posts: 63
Joined: 10 Nov 2011, 21:09

20 Apr 2012, 19:15

Doma imam mikser već nekih 10 godina. Uz njega sam dobila one metlice za šlag (2 kom), one svrdle za tijesto (2 kom) i neko čudo (1 kom).

Ja nemam pojma čemu to neko čudo služi. Znači, to je metalna šipka, a na kraju kao neki tanjurić. Možda za nešto zgnječiti?


http://www.testberichte.de/imgs/p_imgs/ ... -21177.jpg

Nadam se da se slika vidi. I da će mi neka dobra duša reči čemu služi onaj "priključak" što dođe samo u jednom komadu.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

20 Apr 2012, 23:19

noup, nemam pojma :D

sori, koka
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
zeleni zub
Posts: 494
Joined: 29 Nov 2011, 01:35

25 Apr 2012, 23:51

koka2004 » wrote:Doma imam mikser već nekih 10 godina. Uz njega sam dobila one metlice za šlag (2 kom), one svrdle za tijesto (2 kom) i neko čudo (1 kom).

Ja nemam pojma čemu to neko čudo služi. Znači, to je metalna šipka, a na kraju kao neki tanjurić. Možda za nešto zgnječiti?


http://www.testberichte.de/imgs/p_imgs/ ... -21177.jpg

Nadam se da se slika vidi. I da će mi neka dobra duša reči čemu služi onaj "priključak" što dođe samo u jednom komadu.
Za pasirati.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

26 Apr 2012, 00:06

zeleni zub » wrote:
Za pasirati.
Meni izgleda kao za gnječiti. Pasirka mi služi za odvajanje mesa i soka od koštica i kožica. Za paradajz ili šipak, recimo.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
zeleni zub
Posts: 494
Joined: 29 Nov 2011, 01:35

26 Apr 2012, 01:03

Može se s ovim i pasirati. Staviš šta želiš u pasirku i onda s ovim gnječiš da ne moraš ručno. Uz neke modele se dobije i ta posuda koja na vrhu ima nastavak i to sve skupa služi kao pasirka. Nezgodno je npr. s trešnjama, zbog koštica, ali za paradajz je super.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

26 Apr 2012, 10:29

zeleni zub » wrote:Može se s ovim i pasirati. Staviš šta želiš u pasirku i onda s ovim gnječiš da ne moraš ručno. Uz neke modele se dobije i ta posuda koja na vrhu ima nastavak i to sve skupa služi kao pasirka. Nezgodno je npr. s trešnjama, zbog koštica, ali za paradajz je super.
A kako ti to odvoji paradajzove koštice i kožice koje ne želim u juhi?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
ali
Posts: 4909
Joined: 22 Sep 2011, 10:31

26 Apr 2012, 12:01

Meni to sliči na onu negdašnju spravu za mućenje palačinaka (dobro, i na gljivu za krpanje čarapa ali brijem da neće bit to :D ).

Ili na nešto za raditi maslac :o
User avatar
Morticia
Posts: 10250
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

26 Apr 2012, 12:02

:facepalm:

Čitam i razmišljam tko je i zašto mučio palačinke? :misli: :o
Pa sam čak mislila da je trebalo stajati PLAČENIKA. :facepalm:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

26 Apr 2012, 12:03

Margarita » wrote: A kako ti to odvoji paradajzove koštice i kožice koje ne želim u juhi?
Sad sam skužila. Moja pasirka je s ručicom kao flajš mašina. Možda se s ovim nastavkom može cijediti naranča.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
baja
Posts: 4084
Joined: 19 Sep 2011, 11:09

26 Apr 2012, 12:18

Margarita » wrote: Možda se s ovim nastavkom može cijediti naranča.
:rofl:
molim te pojasni kako si to zamislila :o

pasirku imam onu starinsku
zapravo, nemam pojma da postoje drugačije
a ovaj nastavak na mikseru mi je, također, enigma... nikad nisam vidjela mamu da nešto radi s tim
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

26 Apr 2012, 12:30

baja » wrote: :rofl:
molim te pojasni kako si to zamislila :o
Kao ono drveno, duguljasto, na vrhu zadebljano, nareckano. Prepoloviš naranču pa je s tim cijediš. Ne mogu sad naći sliku. Jurim na neku promociju.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

26 Apr 2012, 20:58

Zanimljiv nastavak :D
Možda za usitnjavanje kao u mužaru :misli:
zeleni zub
Posts: 494
Joined: 29 Nov 2011, 01:35

27 Apr 2012, 22:04

Dobila sam uz mikser posudu od litre i na nju se da postaviti druga posuda. Ta druga ima na dnu rupice. Zdinstala bih paradajz i stavila u tu gornju posudu. Na mikser bih stavila taj zagonetni nastavak i pasirala. Kako bi kroz te rupice prolazilo previše koštica s istim nastavkom bih radila isto samo u toj starinskoj pasirki.

Doduše šta su oni stvarno mislila da se radi s tim ne znam. Ne znam ni na sadašnjem mikseru čemu služi pol nastavaka, a uputstva nije bilo. Mislim bilo je- kaže koristite metlicu za emulziju pri pripremi emulzija.
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

27 Apr 2012, 22:22

Koka, ja bih to bacila, pa se ne bih više pitala čemu služi. Ako ti 10 godina nije trebalo, ne treba ni sad. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Post Reply