Tehnikalije (gdje kupiti, što s tim napraviti)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Lastan
Posts: 2702
Joined: 17 Sep 2011, 22:32
Location: Out of the blue
Contact:

19 Sep 2011, 20:44

Ajvi wrote:
Aj! :zubo:


Vidiš, sviđaju mi se te paprike!

Ajme, wok. Mislim, ogroman je i težak, a treba ga i oprati.
Wok, ako je pravi, treba prije spremanja nauljiti i zapeći. Ne prati deterdžentom, nego ga ubuduće prati vrućom vodom ili obrisati; kad ga spremaš, neka bude mastan i otklopljen.


User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

19 Sep 2011, 20:53

Lastan wrote: Wok, ako je pravi, treba prije spremanja nauljiti i zapeći. Ne prati deterdžentom, nego ga ubuduće prati vrućom vodom ili obrisati; kad ga spremaš, neka bude mastan i otklopljen.
Hvala, nisam to znala. Još nešto. Kako to misliš, zapeći?
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
User avatar
Vodena
Posts: 2100
Joined: 17 Sep 2011, 23:58

19 Sep 2011, 20:54

ko one stare tave za palačinke, baš taj zapečeni sloj daje ono nešto :rofl:
idem napravit klincu semafor pa dođem
User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

19 Sep 2011, 21:16

Ajvi wrote:Hvala, nisam to znala. Još nešto. Kako to misliš, zapeći?
Uguglaj wok seasoning. Bolje da pogledaš na youtubeu kako se to radi nego da brljaviš po našim uputama. :zubo:
gonj špadi
JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

28 Sep 2011, 18:18

Dakle, trebam savjet. Kako da napravim tijesto za pizzu uz najmanje truda?
Stavljanje brasna, vode i kvasca u zdjelu i mijesanje rukom ne dolazi u obzir, prezahtjevno je. Koji su najbolji strojevi za to?
Biti i mniti svemiropolisno
ZgSash
Posts: 55
Joined: 18 Sep 2011, 21:48

28 Sep 2011, 18:25

dragi đepika, uhvati se oklagije :)
tijesto za pizzu je pretvrdo da bi ga mogao smiješati ikako drugačije osim rukom ili specijaliziranim strojem :)
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

28 Sep 2011, 18:26

Prošetaj do najbliže pizzerije ili pekare i kupi komad tijesta. Ili nabavi pekač kruha. U njemu možeš raditi i tijesto za pizzu.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

28 Sep 2011, 18:35

Ajvi » wrote:Prošetaj do najbliže pizzerije ili pekare i kupi komad tijesta. Ili nabavi pekač kruha. U njemu možeš raditi i tijesto za pizzu.
Pekac kruha se moze podesiti da samo napravi tijesto? Svaki, ili treba posebno traziti takav? :D
Biti i mniti svemiropolisno
Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

28 Sep 2011, 18:39

JPK » wrote: Pekac kruha se moze podesiti da samo napravi tijesto? Svaki, ili treba posebno traziti takav? :D
svaki!

pekač kruha mijesi tijesto i peče ga!

ako staviš unutra sastojke sa pizzu, i to će zamijesit! :D

p.s. predlažem da se otvori posebna gastro tema za bilo kakva pitanja tipa 'gdje kupiti?', 'što kupiti', 'koliko košta' i sl! da ne zagađujemo ove 2 teme! :D
meg ti je glupa!!! :xlux:
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

28 Sep 2011, 18:41

Svaki se može podesiti. Potraži negdje na netu recept jer su količine za pekač izražene u mjericama baš za pekač.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

28 Sep 2011, 19:18

ZgSash » wrote:dragi đepika, uhvati se oklagije :)
tijesto za pizzu je pretvrdo da bi ga mogao smiješati ikako drugačije osim rukom ili specijaliziranim strojem :)
Tijesto za pizzu nije tvrdo, mijesim ga mikserom sa spiralnim metlicama. Za savijaču je tvrđe a za rezance zbilja tvrdo i ta obrađujem rukom.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
ZgSash
Posts: 55
Joined: 18 Sep 2011, 21:48

28 Sep 2011, 19:26

Margarita » wrote: Tijesto za pizzu nije tvrdo, mijesim ga mikserom sa spiralnim metlicama.
to su palačinke :)
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

28 Sep 2011, 19:38

ZgSash » wrote:
to su palačinke :)
Ovo je za mijesiti (pa i tijesto za pizzu);
Image
Iako nekad prepustim i multipraktiku da je miješa noževima.

A ovo za mutiti palačinke:
Image
ali češće to radim štapnim mikserom.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
ZgSash
Posts: 55
Joined: 18 Sep 2011, 21:48

28 Sep 2011, 19:43

ti si prefensi, ja to sve ručno :)
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

28 Sep 2011, 19:49

ja to ko Margarita. na kraju jos samo dovrsim rukom.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
User avatar
Vodena
Posts: 2100
Joined: 17 Sep 2011, 23:58

28 Sep 2011, 19:50

ja i palačinke miješam ručno :raspa:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

28 Sep 2011, 19:51

ZgSash » wrote:ti si prefensi, ja to sve ručno :)
Bogme, namiješala bih se.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

28 Sep 2011, 19:53

Vodena » wrote:ja i palačinke miješam ručno :raspa:
i ja ih mutim rucno. :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

28 Sep 2011, 21:35

JPK » wrote:Koji su najbolji strojevi za to?
Vrrrlet. :cerek:
gonj špadi
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

01 Oct 2011, 18:26

Dobila sam bocu oyster umaka. Što ću ja s tim? Gdje to ide?
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

01 Oct 2011, 19:20

Kupila mi je mama u Lidlu Vitasia Sweet and Sour Sauce i Vitasia Wok Sauce Curry. Na njima piše da ih nakon otvaranja treba pojesti u roku od tri dana. Prvog je 460 g, a drugog 490.

Je li to neka greška ili da se pomirim s time da ću baciti dvije jedva načete tegle umaka?
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
User avatar
ElliQuinn
Felis nebulosa
Posts: 5424
Joined: 18 Sep 2011, 11:56
Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.

01 Oct 2011, 19:26

Piše li da treba pojesti ili da je najbolje da se pojede u tom roku? Ja takve stvari čuvam u frižideru i izdrže bez problema i tjedan dana. Nakon tog ih bacam.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

01 Oct 2011, 19:30

Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od 3 dana, kaže.

Ja sam mislila da to traje ko ajvar ili senf! Jesu li glupani čuli za konzervanse, kakva mrtva tri dana? :(
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

01 Oct 2011, 19:31

JPK » wrote:Dakle, trebam savjet. Kako da napravim tijesto za pizzu uz najmanje truda?
Stavljanje brasna, vode i kvasca u zdjelu i mijesanje rukom ne dolazi u obzir, prezahtjevno je. Koji su najbolji strojevi za to?
odi u pekarnu i kupi svježe tijesto za pizzu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

01 Oct 2011, 20:05

Pješčana » wrote: odi u pekarnu i kupi svježe tijesto za pizzu
Nema toga tu kod mene. :(
Biti i mniti svemiropolisno
Post Reply