Gablec

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

19 Jun 2012, 20:58

Za gablec je bilo pola kile jagoda i pola kile mijesano malina i kupina. :cerek: :cerek: :cerek:
I mango.


User avatar
Donna Sole
Posts: 3242
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley
Been thanked: 1 time

19 Jun 2012, 22:03

Jesu li vama gableci ono što jedete ujutro ili su vam to međuobroci?

Ja za doručak jedem konkretno: masno, ljuto, slano...Ideje su mi ko za zidare :o
ali nekad se razveselim s palentom ..jel se to računa?
kurvanjski avatar, a
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

19 Jun 2012, 22:15

Gablec je gablec. :zubo: Jel se to jos zove marenda?
Pa recimo medjuobrok, ali u pravilu nesto vise od ovog sto sam ja danas imala. Znaci nije prvi obrok u danu.
Ak si na poslu citav dan onda je gablec ono sto pojedes na poslu. Neka zamjena za rucak. S tim da je meni onda kao i ostalim robovima modernog uredovnog vremena vecera cesto glavni a nekad i jedini obrok sa obitelji.
Doruckujem svako jutro, ali ne znam kad bih trebala ustati da pripremim i pojedem pravi seljacki dorucak. :ne zna: To ostavljam za vikende. Iako onda mi je to dorucak. :misli:

Zganci :cerek:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

19 Jun 2012, 23:10

Chilimama » wrote:Jesu li vama gableci ono što jedete ujutro ili su vam to međuobroci?

Ja za doručak jedem konkretno: masno, ljuto, slano...Ideje su mi ko za zidare :o
ali nekad se razveselim s palentom ..jel se to računa?
Jučer sam razmišljala upravo o tome kako sva jela koja nisu masna, ljuta i slana prezirem.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
Donna Sole
Posts: 3242
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley
Been thanked: 1 time

20 Jun 2012, 07:30

Kad smo već kod ljutog, ja sam jutros već pojela omlet s ljutim kobasicama , a da budem sigurna da će zadovoljit moje potrebe , dodala sam i dvije čili papričice ..sad pjevam i ne svijetlim, ja sijevam ( reko bi Bare ;) )

Nego, mislim da se ovdje radi o preporukama za zaposlene na gablecu jerbo nemaju uvjete za kužinavanje...
Ako je zgodno za nositi iz kuće gotovu hranu, preporučujem razne salate na bazi tjestenina...U ljetne dane idu kao zgodno hladno predjelo.
A glede palente, u svako doba preporučujem pa makar samo gruda toga i jedna rajčica polivena maslinovim uljem...Meni to super, a još ako ima bosiljka...
kurvanjski avatar, a
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

20 Jun 2012, 09:58

Pa tema je zamisljena da svak napise (pogotovo se Morticia domislja redovito sto pojesti) sto je jeo taj dan na poslu, ideje su narvno dobrodosle.
Tvoj dorucak bi bio moj za vikend, osim sto jako ljuto ne volim. No kod nas nisam ni jela nista strasno ljuto, kod Azijata sam se visekratno zeznula.
Da palentu (nazalost ne kuham zgance na nacin moje bake :crying: ) nosim tako na posao, prelijem i jogurtom itd. A jako cesto pecem i kukurzni kruh pa k tome paradajza, ovcjeg sira.

Mene ne smeta ni hladno pojesti nesto sto se toplo jede, ne sve, ali neke stvari mogu. Recimo neki dan sam nosila rizi bizi i punjenu piletinu, jela hladno. Obicno ponesem sto ostane od vecere jer veceru kuham.
User avatar
Morticia
Posts: 10250
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

20 Jun 2012, 10:23

Meni je galbec ustvari marenda. :misli:
S tim da, nažalost, preko tjedna ne doručkujem prije posla tako da mi je to prvi obrok u danu.

I upravo sad razmišljam što bih mogla jesti. :o
Mislim da ću najobičniji sendvič od mortadele i ementalera, a uz to mlijeko.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

21 Jun 2012, 11:08

Salata od doma. Marinirana pureca prsa, zelena, neko sjemenje, klice, malo mrkve, mini paradajzica, malo krastavca, malo ribanog parmezana i par bobica grozdja. Moram samo jos pecivo kupiti uz to.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

21 Jun 2012, 12:33

Malo nas je al stalno netko nesto nosi, jedva da ima dan bez kolaca ili sireva s nekog put aili sta sve ne. Otisla po kavu i nasla na stolu najvecu pie od visanja ever, divovska je. I fina. :o
User avatar
Morticia
Posts: 10250
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

06 Jul 2012, 10:52

Upravo klopam palačinke s blitvom i oslićem. :klopa:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

06 Jul 2012, 16:34

Ovo zvuči fenomenalno. Kad bih znao radit palačinke danas bi si složio tak nekaj.
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

06 Jul 2012, 16:48

Euklid » wrote:Ovo zvuči fenomenalno. Kad bih znao radit palačinke danas bi si složio tak nekaj.
Nećeš nikada ni znati ako ne pokušaš, treniraj.
Najgore što ti se može desiti jest zasrana kuhinja koju ćeš morati počistiti.
(Zar ima išta gore od usrane kuhinje koju treba počistiti :eek: :dlakavomuško: )
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

06 Jul 2012, 16:59

hjoooooj judolino :gaah:

niš' ne kužiš

ovo je bila udica za neku žensku da me pozove i nauči kak se rade palačinke

a ja bi spremio blitvu i oslića

i donio butelju vina

i buket ruža

i...

:giggle:
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

06 Jul 2012, 18:49

Euklid » wrote:hjoooooj judolino :gaah:

niš' ne kužiš

ovo je bila udica za neku žensku da me pozove i nauči kak se rade palačinke

a ja bi spremio blitvu i oslića

i donio butelju vina

i buket ruža

i...

:giggle:
Aukurac, sve sam zasro... :brukica:

Ma zapravo - ti si zasro! A dao sam ti hint!
Trebo si napisat da si dlakavo muško i da nema šanse da se jebeš s palačinkama, al da pečeš ribe ko umorni mornari stari... :p
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

06 Jul 2012, 19:13

zasrali smo obojica

i za kaznu će nam brod ostati na suhom :mama:
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

09 Jul 2012, 10:54

Od jucer - patlidzane punjene svacime, bulgurom, ovcjim sirom, mini paradajzcicima, zapeceno. Salata je ipak od danas.
Za slatko u obican jogurt sam pomijesala mojeg poluuspjelog namaza od marelica. Po gore kupine.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

11 Jul 2012, 13:13

Rizoto s racicima, opet od jucerasnje vecere. Salatu sam zaboravila doma.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

12 Jul 2012, 10:27

Jos je jutro, a ja pojela komad torte od jagode i drugi je ona svecka od badema i daim cokolade sa saumom. Jedna kolegica odlazi i castila.

Image

Da to mi je bio dorucak.
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

12 Jul 2012, 10:58

ombia » wrote:Jos je jutro, a ja pojela komad torte od jagode i drugi je ona svecka od badema i daim cokolade sa saumom. Jedna kolegica odlazi i castila.

Image

Da to mi je bio dorucak.
Sviđa mi se tvpj doručak :klopa:

Ja sam doručkovala perec. Ne znam što ću za ručak :misli:

Aha da terminologija, meni je gablec = ručak na poslu i to mi je glavni obrok dana.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

12 Jul 2012, 11:05

Ma doruckovala bih obican jogurt i voce jerbo sam zaspala i to sam tutnula u torbu na brzinu. :o No kad je ovo vec bilo na stolu...
Meni je gablec ono sto jedem za rucak na poslu ali gl. kuhani svjezi obrok mi je vecera.
Danas cemo naruciti kod Kineza.
User avatar
Emericzy
Posts: 3983
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

12 Jul 2012, 11:14

judolino » wrote:Ja volim mufove, ali ne volim mafine.
A otkud tebi domaća sirnica? Ispeko Mustafa iz Afganistana?
Sirnicu je jednostavno ispeći. Odeš do moje kume koja radi tijesto, poslije toga do moje kume koja radi sir i vrhnje, pa kod moje žene koja peče božanstvenu sirnicu. Pis of kejk. To jest pis of čiz strudl.
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

12 Jul 2012, 11:20

Emericzy » wrote: Sirnicu je jednostavno ispeći. Odeš do moje kume koja radi tijesto, poslije toga do moje kume koja radi sir i vrhnje, pa kod moje žene koja peče božanstvenu sirnicu. Pis of kejk. To jest pis of čiz strudl.
No dobro, samo ti reci, ali nemoj se poslije čuditi ako me zatekneš na kumi ili ženi... :rofl:

I lako je tebi tu kumovati kad nisi čistačica od 120 kg žive vage na dalekom sjeveru.
User avatar
Emericzy
Posts: 3983
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

14 Jul 2012, 09:20

judolino » wrote: No dobro, samo ti reci, ali nemoj se poslije čuditi ako me zatekneš na kumi ili ženi... :rofl:
Kuma mi ima skoro 90 godina. You are entirely welcome.

A žena... Gle, žena mi ima jako dobar ukus i pametna je. Ako te ona prihvati, to ti je kao da ti Guide Michelin da zvjezdicu. Kaj ja tu imam onda reć? Znači da si dobar i da si zavrijedio.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

19 Jul 2012, 12:59

Danas jagode, breskve, kupine. Prelijane jogurtom i zacinjene s malo nekakvog karamel secera.
Lijepo izgleda na jogurtu.
User avatar
baja
Posts: 4084
Joined: 19 Sep 2011, 11:09

17 Oct 2012, 16:21

danas sam počastila kolege gblecom; varivo, šunka i za destert savijača od jabuka sa sladoledom
varivo sam kuhala sinoć i bila sam lijena ubaciti češnjak za kraj pa sam ga ubacila na hladno jutros tako da je ostao vrlo živ i palio jezik :D
mislim da me kolega proklinje jer je nakon gableca otišao na sastanak :o :zubo:
Post Reply