Gablec

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Re: Gablec

Post by Donna Sole » 10 Jun 2013, 10:14

opet ja na palenti :facepalm:

palenta s ljutim umakom i pancetom

recept stavim na autoimune bolesti :o


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 30 Oct 2016, 13:46

Gablec? Marenda?
Volim samo ako je slan , pri tom ljut i po mogućnosti masan.


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 6391
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 30 Oct 2016, 17:57

Chilimama wrote:Gablec? Marenda?
Volim samo ako je slan , pri tom ljut i po mogućnosti masan.
Ja općenito dajem prednost slanome pred slatkim, volim hranu koja je umjereno "šarf", ali nije uvjet, a slatko zapravo rijetko i jedem. Osim ako se pod slatko ne računa voće, a gablec, marenda, doručak (!), užina nisu mi u dnevnom rasporedu.

Svejedno, možemo razmjenjivati ideje. Meni se ponekad ne da kuhati pa sprčkam nešto što bi drugi ljudi nazvali gablecom.

P. S. Jedino što nikako ne mogu smisliti, ni kao jelo općenito ni kao gablec, a znam da se u Rijeci i okolici redovito jede za marendu, to su fileki. Odnosno tripice. Diže mi se želudac na to. :(


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 30 Oct 2016, 18:23

Fileke, tj tripice, škembiće , kako god im bilo ime ( ja sam nadjenula ime ambalaž d' merd ) ne mogu podnijeti ni u primisli. Inače jedem sve, volim probati novo i nepoznato, ne gadi mi se ništa ali ta hrana jednostavno zaudara po znasečemu i niko me ne može uvjeriti da su baš njegove/njene najbolje jer nisu. Ja ih nanjušim na sto metara i stvarno ne kužim kako ljudi uživaju u tome.
Iako maskirano začinima jakog mirisa (lovor) pa s dodatkom pršuta, na dobro dinstanoj kapuli ne može se ukloniti onaj izvorni miris i "aroma".
Znam da to jelo ima svoje štovaoce. Dobar im tek.


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 31 Oct 2016, 01:54

Nisam ni ja volio fileke dok ih nisam sam sebi skuhao.



Post Reply