Uskršnja jaja

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

09 Apr 2012, 19:26

Ovako, za mene neočekivano (ali logično) našao sam se u situaciji da sam vlasnik popriličnog broja uskršnjih jaja. Naime, zaboravio sam da je ovo prvi Uskrs mojem bebaču pa su se rodbina, prijatelji i ostali temeljito potrudili. :cerek:

Dakle, s obzirom da ću slijedećih dana klopati praktično samo tvrdo kuhana jaja (jer mrzim bacati hranu) dobro bi mi došlo nekoliko vaših ideja. :klopa:

Meni trenutno padaju na pamet šparoge i jaja sa maslinovim uljem te lešo meso, luk i jaja sa istim uljem i mrvu octa i papra.


User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

09 Apr 2012, 19:28

Krumpir salata s tvrdo kuhanim narezanim jajima i lukom.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
Tristana
Posts: 138
Joined: 09 Nov 2011, 17:54

09 Apr 2012, 19:36

Francuski krumpir?
Almost Rosey
Posts: 2861
Joined: 18 Sep 2011, 15:31

09 Apr 2012, 19:41

Jaje narezati u tunjevinu s vrhnjem/jogurtom.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

09 Apr 2012, 20:28

Punjena jaja. Pomiješaj žutanjke s onim što voliš i vrati u udubljenja. Svježi sir, začinsko bilje. Što se mene tiče, glavno da bude nešto ljuto. Neke čili papričice recimo. A možeš ih zamotati i u mesnu štrucu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

09 Apr 2012, 21:56

ovo što je tristana rekla...francuski krumpir! :S krumpir, neke kobase, tvrdo kuhana jaja i po vrhu malo kiselog vrhnja...i zapeć!
možeš napravit i neku paštetu, u koju ćeš dodat smiksano kuhano jaje!
za salate svakakve, ona moja od poriluka...meni je fina, a i drugi su je pohvalili!
možeš napravit i neki namaz/salatu - bjelanca sitno nasjeckaš s nekim povrćem (kapula, rotkvica, šparoge, mladi luk...), a žumanjke zgnječiš, dodaš senfa/majoneze i kiselog vrhnja...pa pomiješaš s ovim!
...


sretan vam uskrs! :cerek:
meg ti je glupa!!! :xlux:
User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

09 Apr 2012, 22:08

Možeš ih stavljati u sve salate. Zelena, matovilac, rotkvice, sir...



A ako ih stvarno imaš previše, napravi majonezu.
gonj špadi
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

09 Apr 2012, 22:12

U salatu od maslačka. To pravim sutra.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

09 Apr 2012, 23:00

Margarita » wrote:U salatu od maslačka. To pravim sutra.
Maslačak? Kako i kada se maslačak bere? (samo nemoj reći na tržnici :) )
User avatar
ali
Posts: 4909
Joined: 22 Sep 2011, 10:31

09 Apr 2012, 23:06

Potjeh » wrote:
Maslačak? Kako i kada se maslačak bere? (samo nemoj reći na tržnici :) )
Pa imaš ga baš sad u vrtu i po livadama. Listovi su slični rigi (divljoj tj. staroj) samo što imaju male dlačice.

Kad vidiš biljku koja ima onaj žuti cvijet koji izgleda kao maslačak, e to ti je maslačak :D
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

09 Apr 2012, 23:16

Ali kada već im ima cvijet već je prežilav i pregorak. Bereš ga kad ima pupoljčiće. Opereš, narežeš, može na salatu s raznim dodacima. Preliti ga hrskavo prepečenim kockicama špeka.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

09 Apr 2012, 23:55

Margarita » wrote:Ali kada već im ima cvijet već je prežilav i pregorak.
Zbog ovoga sam i pitao. Hvala.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

10 Apr 2012, 09:00

Margarita » wrote:Ali kada već im ima cvijet već je prežilav i pregorak. Bereš ga kad ima pupoljčiće. Opereš, narežeš, može na salatu s raznim dodacima. Preliti ga hrskavo prepečenim kockicama špeka.
to se kod nas zove divlji radič :)
i da, gorko je
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Post Reply