Biskupski kruh 2
Recept od frendice, koji je bolji od mog
BISKUPSKI KRUH
Za 2 kalupa:
Šećer – 14dag
Oštro brašno – 14 dag
Naribana korica 1 naranče
Sjeckani orasi – 5 dag
Grožđice – 10 dag
Sitno rezana čokolada – 5 dag
Jaja – 4
Vanilin šećer – 2
Postupak:
Istući snijeg od bjelanjaka.
Pjenasto izmiješati šećer i žumanjke.
Dodati naribanu koricu naranče, nasjeckane orahe, nasjeckanu čokoladu, grožđice, vanilin šećer i prašak za pecivo – sve izmiksati, smjesa ispadne dosta tvrda.
U tu smjesu postepeno dodavati žlicu istučenog bjelanjka i žlicu brašna, dok se sve ne potroši.
Kalupe nauljiti i pobrašniti i napuniti smjesom malo više od polovice.
Vrijeme pečenja: 40 min
Temperatura: 190 C