Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

Re: Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!

Post by Mulica » 12 May 2012, 12:39

pita od badema, limuna i šumskog voća! :D

Image

Image

Image

ne preslatka, koselkasta, osvježavajuća...voćasta! :cerek:


meg ti je glupa!!! :xlux:

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 12 May 2012, 15:08

:S :S :S ovo je bas po mom gustu



User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 13 May 2012, 12:10

odlično! recepat! :cerek:


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

Post by Mulica » 13 May 2012, 23:15

evo, c/p otamo :D

prhko tijesto:
- 250 g brašna i mljevenih blanširanih badema (ja sam stavila 50g badema, ostalo brašno, možeš povećat udio badema...ja nisam imala više)
- 125 g hladnog masla, rezanog na listiće
- 2 pune žlice šećera (po mogućnosti u prahu)
- 1 srednje veliko jaje
- 2 žlice hladnog mlijeka

maslo utrljaš u brašno, bademe i šećer (ja to u blenderu), dodaš jaje i mlijeko i brzo formiraš tijesto, spljoštiš ga u disk, omotaš prozirnom folijom i ostaviš u frižideru pola sata!
izvadiš, razvaljaš, staviš u kalup (28cm), nabodeš vilicom, vratiš u frižider na 15ak minuta dok pećnicu zagriješ na 180! prekriješ papirom za pečenje, napuniš grahom ili nečim (ja pokrijem okruglom tepsijom) i turneš u pećnicu! nakon 10ak minuta skini papir i teret, omotaj rubove alu folijom da se ne prepeku i peci dok nije gotovo! tijesta mi je ostalo dosta, dovoljno je i 200 g brašna i 100g masla na ovoliki kalup!

šumsko voće:
- oko pola kila bobičastog voća po želji
- 2-3 žlice šećera (po želji)
- žlica gustina
- mali komad masla (pola žlice)

od pola voća sam radila kremu, tako da sam ga grijala na vatri sa pola količine šećera, procijedila kroz sito, vratila na vatru i zgusnula polovicom gustina! skinila s vatre i umiješala žlicu masla, kad se otopilo, premazal pečeno tijesto i stavila u frižider da se stegne!

krema od limuna:
- 3 i po žlice gustina
- 100 g šećera
- 3 velika žumanjka
- 240 ml mlijeka
- sok i korica jednog limuna
- 60 g masla
- 240 ml kiselog vrhnja (malo više od jedne čašice) - plavo

gustin, šećer, žumanjke, koricu limuna i mlijeko pomiješat u posudi sa debelim dnom, stavit na srednju vatru i stalno miješajući grijati dok se ne zgusne u gustu kremu! umiješati sok od limuna, skinuti s vatre. u vruću kremu umiješati maslo i miješat dok se ne otopi! poklopit i ostavit da se ohladi 20ak minuta! zatim umiješati vrhnje! krema nije pjenasta, više je tekuća, ako želiš pjenastu i čvrstu, stavi tučeno slatko vrhnje! ja sam išla na manje masnu kremu pa sam izbjegla slatko vrhnje!

preko kreme od šumskog voća preliti kremu od limuna, ohladit u frižideru pola sata, dok se malo ne stvrdne i onda preliti s ostatkom voća koje smo zagrijali s ostatkom šećera i gustina! hladit preko noći!


ovo sam pisala jednoj curi tamo, pa zato ovo 'stavi, napravi, skuhaj...' :rofl:


meg ti je glupa!!! :xlux:

Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

Post by Mulica » 13 May 2012, 23:17

e da, krema od limuna mi je odlična, nije preslatka, nije prekisela...taman je! a u kombinaciji s bobičastim voćem je odlična! općenito volim kombinaciju šumskog voća (bilo kojeg) i limuna! :cerek:

kremu možete pravit i s tučenim slatkim vrhnjem...dapače, tako će krema bit čvršća! moja se mrvicu razljevala, pa ću drugi put stavit možda žlicu gustina više! a l nije ni bitno toliko, pita je, preko nje ne ide ništa, nema šta držat :o


meg ti je glupa!!! :xlux:

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 13 May 2012, 23:20

hvala ti :)


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

Post by Mulica » 21 May 2012, 00:58

tati za rođendan pravila čizkejk :cerek:
uz to bio preljev odd jagoda...ne volim upropastit tortu s želatiniziranim voćem, niti naslaganim jagodama...ko hoće, uzme preljev, ko neće, ne mora :o :mirna bosna:

Image

Image

Image

Image

Image

inače, ovo je prvi...nestao u roku pola sata! pozvali 3-4 ljudi, došlo ih 10ak! :zubo:
ja sam podijelila fetu s nećakom...a tata je jedva uvatio komad torte!

pa sam mu navečer pravila reprizu!

enivej, prvu sam pravila samo s krem sirom i 3 jaja, a drugu s pola krem,a pola svježeg sira i 2 jaja...druga mi je bolja! al ne mislim da je do jaja nego do sira! :o
sa samim svježim sirom sam pravila, mislim, prošle godine...i nije loša, al mi se s kremsirom daleko više sviđa! :cerek:
idući put ide limun unutra :lux:


meg ti je glupa!!! :xlux:

User avatar
Vodena
Posts: 2100
Joined: 17 Sep 2011, 23:58

Post by Vodena » 23 May 2012, 23:56

:S :S :S :S

PREDIFNO!!!

Svaka čast, ide to tebi! :bliss:

A fotke su sve bolje! Mrak! :yess:



User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 18 Jul 2012, 09:51

Sinoc slozila dva ledena vjetra i cokoladnu rum tortu sa dekadentnom glazurom i to slagala do dva u noci i lijepo zaspala na posao. :zubo:



User avatar
blaze
Posts: 2368
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

Post by blaze » 18 Jul 2012, 11:40

al kak mogu slasticu nazvati 'ledeni vjetar'? to je kao ledeni prdac :misli:

i što je s našom mulicom, chefom od trkeljanja?


danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon

User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 18 Jul 2012, 11:44

blaze » wrote:al kak mogu slasticu nazvati 'ledeni vjetar'? to je kao ledeni prdac :misli:
A gle, bolje nego kamikaza. Taj tek rasprdi.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 18 Jul 2012, 13:47

Blaze probaj pa ces znati. :zubo:
A tek crnac bez jaja. :crying:



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 18 Jul 2012, 13:49

ombia » wrote: A tek crnac bez jaja. :crying:
To je neki kolač?


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
karambol
Posts: 8020
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 18 Jul 2012, 14:23

Margarita » wrote: To je neki kolač?
Je. Ima i maštovitijih te prostijih inačica...
Image

Uploaded with ImageShack.us


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 18 Jul 2012, 14:26

Da. I strasno omiljen. Ako se uzme u obzir da nema jaja.

http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja/

Pa pita gologuza. Poderane gace.



User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 11 Oct 2012, 23:10

Predzadnje sam radila biskupski kruh :klopa:

Image
(izgleda bolje uživo, samo ja ne znam uslikavat :zubo: )



Zadnji kolač koji sam pravila nije vrijedan spomena, samo mogu reć da nije do mene nego do recepta :flop:



User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 12 Oct 2012, 15:06

blue, pa ovo izgleda baš fino :cerek:


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 12 Oct 2012, 17:49

Moj zadnji je bio carrot cake u nekoj mojoj verziji (malo vise jabuka, vise cashew-ja, ljesnjaka, oraha) i moj frosting je domaci, a ne iz tube kao onaj kod starbucksa.
Svidjelo se drugima pa sam pekla tri puta u deset dana. Iako vise volim kremaste.



User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 18 Dec 2012, 12:33

Molim dobar, provjereni, recept za ledeni vjetar :moli:



User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 13 Jan 2013, 20:00

Zadnje sam radila za Božić, ali ispalo je fino :klopa:
Ledeni vjetar, predzadnja faza (prije premazivanja šlagom):

Image



User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 13 Jan 2013, 20:07

Izgleda slasno :klopa:


'if you fall, i'll be there' (floor)

kajla

Post by kajla » 23 Jan 2013, 21:29

Biskupski kruh je jedan od rijetkih razloga zašto volim Bozic. Sve zene u mojoj obitelji naprave po jedan (osim mene i jos nekih mladih potomaka) :D



User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 24 Jan 2013, 10:37

...a biskupski kruh je..?
i sliku, molim :D


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
ifranko
Posts: 145
Joined: 17 Jul 2012, 19:05
Contact:

Post by ifranko » 27 Jan 2013, 13:40

Obećala sam recept za brzi kolač, kad vam dođu nenajavljeni gosti ili vam se jede nekaj slatko :cerek:

Sastojci:
2 jaja
2 dcl šećera
2 ½ dcl brašna
1 žlica praška za pecivo
2 – 3 jabuke
50 g prezli (krušnih mrvica i/ ili oraha. Badema i sl.)
75 g maslaca
½ žlice cimeta

Postupak:
Izmjesiti jaja i šećer, jako, dok se ne dobi fina svijetla krema. Dodati brašno i prašak za pecivo, miješati ručno, kuhačom, lagano dok se ne sjedini.
Izliti u kalup za kolače (prethodno ga namastiti i pobrašniti). Po vrhu posložiti oguljene na ploške narezane jabuke. Kolač posipati prezlima (i/ili sitno nasjeckanim orasima, bademima i sl.), cimetom i šećerom. Peći u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 C 30 – 35 minuta.

Dobar tek!



User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 27 Jan 2013, 18:07

ovo zvuči super!


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

Post Reply