A jel morete iz prve balon napuvat?Beau » wrote: Nikad
Ali probavali smo ja, sestra, šogor i njegov brat i nikom nije uspjelo
edit: sad tek vidim kakva jaja moraju bit aj kvragu
Recepti
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
hahhaha pa malo se pomučim iz prve al uspijem ipakkarambol » wrote:
A jel morete iz prve balon napuvat?
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
E Beau, ajd bo(k)...zašprehali smo temu...a i idem djelovati...Beau » wrote: hahhaha pa malo se pomučim iz prve al uspijem ipak
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
dobila sam domaću korabu. više od jedne.
dosad sam ju znala ubaciti u krem juhe, ali palo mi je na pamet da netko od vas ima još koju super ideju što radit s korabom.
molim vas
dosad sam ju znala ubaciti u krem juhe, ali palo mi je na pamet da netko od vas ima još koju super ideju što radit s korabom.
molim vas
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
pa ne znam jel mislimo na istu. zar postoje razne sorte?
okrugla je, živi u zemlji, kad se oguli žuto je narandžasta
okrugla je, živi u zemlji, kad se oguli žuto je narandžasta
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Ne znam kaj smiješ jest, ali meni je super salata od ribane korabe i graha. Zauljiš, zaoctiš, posoliš, popapriš i deri.Pješčana » wrote:dobila sam domaću korabu. više od jedne.
dosad sam ju znala ubaciti u krem juhe, ali palo mi je na pamet da netko od vas ima još koju super ideju što radit s korabom.
molim vas
Uglavnom, naribaj pa ubacuj kaj ti se sviđa, najukusnija je sirova.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
uuu..super!
viš, nije mi to palo na pamet. sad za vikend sam ju jela skuhanu pa na tavu, da dobije samo koricu, ali ovo mi se čini odlična ideja za salate!
viš, nije mi to palo na pamet. sad za vikend sam ju jela skuhanu pa na tavu, da dobije samo koricu, ali ovo mi se čini odlična ideja za salate!
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
ja sam mislio na ovoPješčana » wrote:pa ne znam jel mislimo na istu. zar postoje razne sorte?
okrugla je, živi u zemlji, kad se oguli žuto je narandžasta
kad se oguli bijele je boje
bitno je da nije drvenasta jer se onda ne može jesti sirova
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
dobila sam i te takve, ali dobila sam i žućkaste. možda je to neka druga sorta
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
nisam nikad to jela. u nijednoj boji
bar što bih ja znala..
bar što bih ja znala..
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Hajde, javi dojmove!Pješčana » wrote:uuu..super!
viš, nije mi to palo na pamet. sad za vikend sam ju jela skuhanu pa na tavu, da dobije samo koricu, ali ovo mi se čini odlična ideja za salate!
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Mislim da je netko pital kaj da se dala sa surimi štapićima, zato prilažem današnji recept (sličan prethodnom).
U wok ili dublju tavu, svejedno, pičnuti maslac i dodati malo ulja (da maslac ne potamni).
Onda u to bacit narezani poriluk i mrkvu na trakice i posoliti ili povegetiti. Dinstati kratko, možda pet minuta.
Onda ubaciti surimi štapiće narezane na kolutiće, narezanog češnjaka, feferona i kiselih krastavaca.
Od začina: soja sos, kurkuma i karam, mašala!
To dobro promiješati i pičnuti jedno fino, masno vrhnje (ja sam pičnul mileram). onda ubaciti ne skroz skuhanu tjesteninu (najbolje svrdla ili trgance), opet promiješati, poklopiti i pričekati par minuta pa se nažderati.
Ja sam inače upotrijebio tjesteninu od svog psa, ali može bilo koja ako nije baš totalni šrot.
E da: nije mi bilo dovoljno kiselo pa sam ulio i malo rasola, baš je dobro sjelo.
U wok ili dublju tavu, svejedno, pičnuti maslac i dodati malo ulja (da maslac ne potamni).
Onda u to bacit narezani poriluk i mrkvu na trakice i posoliti ili povegetiti. Dinstati kratko, možda pet minuta.
Onda ubaciti surimi štapiće narezane na kolutiće, narezanog češnjaka, feferona i kiselih krastavaca.
Od začina: soja sos, kurkuma i karam, mašala!
To dobro promiješati i pičnuti jedno fino, masno vrhnje (ja sam pičnul mileram). onda ubaciti ne skroz skuhanu tjesteninu (najbolje svrdla ili trgance), opet promiješati, poklopiti i pričekati par minuta pa se nažderati.
Ja sam inače upotrijebio tjesteninu od svog psa, ali može bilo koja ako nije baš totalni šrot.
E da: nije mi bilo dovoljno kiselo pa sam ulio i malo rasola, baš je dobro sjelo.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Aupišku! Sad si me sjebau...moram uzeti posudicu za skupljanje sline....judolino » wrote:Mislim da je netko pital kaj da se dala sa surimi štapićima, zato prilažem današnji recept (sličan prethodnom).
U wok ili dublju tavu....................................................... baš je dobro sjelo.
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Šta je pederi, niko niš ne kuha?
Les pastrves (troutes) al chef ancient
Uzmete dvije lijepe pastrve porcijašice i očistite im ljuske i utrobu.
U zdjelu pičnete:
- 2 žlice oštrog brašna (može i kukuruzno, još bolje9
- 2 žlice krušnih mrvica (hrv. prezli)
- žličicu soli
- žličicu majčine dušice (hrv. timijana)
- žličicu mljevena paprike (ja stavljam slatku, može i pol-pol (hrv. fifti-fifti) s ljutom
To promiješate, ribe stavite na veliki tanjur pa ih s obje strane pospete (hrv. posipate) ovom mješavinom (hrv. mixom) za paniiranje.
U limu (hrv. protvan) otopite maslaca koliko je potrebno da prekrije dno. Ja to radim na kaminu, tko nema kamin, neka otopi maslac kako god zna i umije.
Nadjev (hrv. fila):
- luk (hrv. kapula)
- paprika
- češnjak (hrv. luk, bijeli luk)
- peršin (hrv. petrusimul)
Navedene sastojke treba iskosati (hrv. nasjeckati) i ubaciti ih u zdjelu s ostatkom smjese za paniranje. Količina se ocijenjuje od oka, ovisno o tome kolike su pastrve. Moje su zajedno bile oko 60-70 dag (hrv. dkg).
Nadjenite (hrv. nafilajte) ribe nadjevom i zatvorite im utrobu čačkalicom (hrv. zubotrebni iver).
Položite ribe u lim s otopljenim maslacem i stavite ih u pećnicu ugrijanu na cca 200 stupnjeva (nemam pojma koliko, serem bez veze. Ja imam od 1 do 8, metnem na 6).
Nakom 20 min preokrenite (hrv. turnajte apsajd daun) ribe i pecite još 10 min.
Premažite ribe vrhnjem, a u lim ulijte decilitar bijelog vina, vratite u pećnicu (hrv. šporet i pecite dok vino ne ispari, desetak minuta.
Eto, tak se to radi.
Les pastrves (troutes) al chef ancient
Uzmete dvije lijepe pastrve porcijašice i očistite im ljuske i utrobu.
U zdjelu pičnete:
- 2 žlice oštrog brašna (može i kukuruzno, još bolje9
- 2 žlice krušnih mrvica (hrv. prezli)
- žličicu soli
- žličicu majčine dušice (hrv. timijana)
- žličicu mljevena paprike (ja stavljam slatku, može i pol-pol (hrv. fifti-fifti) s ljutom
To promiješate, ribe stavite na veliki tanjur pa ih s obje strane pospete (hrv. posipate) ovom mješavinom (hrv. mixom) za paniiranje.
U limu (hrv. protvan) otopite maslaca koliko je potrebno da prekrije dno. Ja to radim na kaminu, tko nema kamin, neka otopi maslac kako god zna i umije.
Nadjev (hrv. fila):
- luk (hrv. kapula)
- paprika
- češnjak (hrv. luk, bijeli luk)
- peršin (hrv. petrusimul)
Navedene sastojke treba iskosati (hrv. nasjeckati) i ubaciti ih u zdjelu s ostatkom smjese za paniranje. Količina se ocijenjuje od oka, ovisno o tome kolike su pastrve. Moje su zajedno bile oko 60-70 dag (hrv. dkg).
Nadjenite (hrv. nafilajte) ribe nadjevom i zatvorite im utrobu čačkalicom (hrv. zubotrebni iver).
Položite ribe u lim s otopljenim maslacem i stavite ih u pećnicu ugrijanu na cca 200 stupnjeva (nemam pojma koliko, serem bez veze. Ja imam od 1 do 8, metnem na 6).
Nakom 20 min preokrenite (hrv. turnajte apsajd daun) ribe i pecite još 10 min.
Premažite ribe vrhnjem, a u lim ulijte decilitar bijelog vina, vratite u pećnicu (hrv. šporet i pecite dok vino ne ispari, desetak minuta.
Eto, tak se to radi.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Od povratka sa skijanja kuham i jedem samo jednostavnu hranu. Narežem glavicu kiselog kupusa i skuham sa suhim rebarcima. I uživam. Danas mrknula ćevape.
U hotelu su bile stalno petosljedne perverzije koje mogu biti zanimljive za gledanje ali su nejestive meni seljančuri.
Primjer: nešto smeđe na dugačko i tanko razvučeno po tanjuru (po okusu bi bio senf s medom). Na tome ružičasta kuglica musa od lososa (ostavlja bez daha kao masna krpa kojom su prali pod ribarnice ugurana u grlo). Kraj nje bijela kuglica s crvenim kugličicama (rekla bih sladoled vanilije posut crvenim kavijarom). Kraj toga zelena fleka (nisam uspjela identificirati). I onda još pjenica nečega (kapnulo iz kapućina ili nisu dobro isplahnuli tanjur od jara ) I tako redom, i redovi danima.
U hotelu su bile stalno petosljedne perverzije koje mogu biti zanimljive za gledanje ali su nejestive meni seljančuri.
Primjer: nešto smeđe na dugačko i tanko razvučeno po tanjuru (po okusu bi bio senf s medom). Na tome ružičasta kuglica musa od lososa (ostavlja bez daha kao masna krpa kojom su prali pod ribarnice ugurana u grlo). Kraj nje bijela kuglica s crvenim kugličicama (rekla bih sladoled vanilije posut crvenim kavijarom). Kraj toga zelena fleka (nisam uspjela identificirati). I onda još pjenica nečega (kapnulo iz kapućina ili nisu dobro isplahnuli tanjur od jara ) I tako redom, i redovi danima.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Valjda sam konzervativna.Tea Tree » wrote:Ček, jesu li to stvarno neke egzotike i delicije bile ono, ubijbože?
Ako da, onda te posve razumijem. Dogodilo mi se pa sam nakon toga jedva čekala sendvič sa šunkom iz Bille.
Hladna slana juha od jagoda s nekakvom pudingastom jetrenom knedlom. Komad jelena (aj, dobro), u umaku u kojem plivaju buhtle napunjene nečim. E to "nečim" je izazvalo polemiku. Ja sam tvrdila da su posoljeni mrvljeni orasi a druga opcija je bila pošećereni čvarci. Pohana riba u šalši toliko slatkoj da zubi ispadaju. I tako.
E, da, ako netko zna, koja je to žačinska biljka koja ima ciklastoljubičaste listiće? Često su je posipali po hrani i bila je ODURNA.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.