Recepti

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
karambol
Posts: 8110
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

26 Sep 2013, 14:11

Beau » wrote: Nikad :o

Ali probavali smo ja, sestra, šogor i njegov brat i nikom nije uspjelo :ne zna:

edit: sad tek vidim kakva jaja moraju bit :rofl: aj kvragu
A jel morete iz prve balon napuvat? :D


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
User avatar
Beau
Posts: 7172
Joined: 28 Sep 2011, 10:43

26 Sep 2013, 14:12

karambol » wrote:
A jel morete iz prve balon napuvat? :D
hahhaha pa malo se pomučim iz prve al uspijem ipak :D
User avatar
karambol
Posts: 8110
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

26 Sep 2013, 14:17

Beau » wrote: hahhaha pa malo se pomučim iz prve al uspijem ipak :D
E Beau, ajd bo(k)...zašprehali smo temu...a i idem djelovati... :zubo:
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

26 Sep 2013, 15:31

prokleti spameri :mad:

jab' to sve po kratkom postupku...
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Beau
Posts: 7172
Joined: 28 Sep 2011, 10:43

26 Sep 2013, 15:52

Euklid » wrote:prokleti spameri :mad:

jab' to sve po kratkom postupku...
možeš mi samo mahati :w

:o
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

27 Sep 2013, 11:34

Beau » wrote: možeš mi samo mahati :w

:o
vidjet ćemo sutra kad zavrtim pilu na 10000 okretaja oćeš mi mahati ili se čvrsto primiti za mene...
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Beau
Posts: 7172
Joined: 28 Sep 2011, 10:43

27 Sep 2013, 11:46

dosta spamanja :kava:
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

13 Oct 2013, 23:42

dobila sam domaću korabu. više od jedne.
dosad sam ju znala ubaciti u krem juhe, ali palo mi je na pamet da netko od vas ima još koju super ideju što radit s korabom.
molim vas :)
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

13 Oct 2013, 23:51

Ja ih jedem sirove. Ogulim i narežem na kriške.
Ako mislimo na istu korabu :misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

14 Oct 2013, 09:16

pa ne znam jel mislimo na istu. zar postoje razne sorte?
okrugla je, živi u zemlji, kad se oguli žuto je narandžasta :ne zna:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

14 Oct 2013, 09:18

Pješčana » wrote:dobila sam domaću korabu. više od jedne.
dosad sam ju znala ubaciti u krem juhe, ali palo mi je na pamet da netko od vas ima još koju super ideju što radit s korabom.
molim vas :)
Ne znam kaj smiješ jest, ali meni je super salata od ribane korabe i graha. Zauljiš, zaoctiš, posoliš, popapriš i deri.
Uglavnom, naribaj pa ubacuj kaj ti se sviđa, najukusnija je sirova.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

14 Oct 2013, 09:40

uuu..super!
viš, nije mi to palo na pamet. sad za vikend sam ju jela skuhanu pa na tavu, da dobije samo koricu, ali ovo mi se čini odlična ideja za salate! :top:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

14 Oct 2013, 11:48

Pješčana » wrote:pa ne znam jel mislimo na istu. zar postoje razne sorte?
okrugla je, živi u zemlji, kad se oguli žuto je narandžasta :ne zna:
ja sam mislio na ovo

kad se oguli bijele je boje

bitno je da nije drvenasta jer se onda ne može jesti sirova
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

14 Oct 2013, 11:51

nu slikice gdje se vidi boja

Image

(Powered by frubar.net)
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

14 Oct 2013, 12:09

dobila sam i te takve, ali dobila sam i žućkaste. možda je to neka druga sorta
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
Beau
Posts: 7172
Joined: 28 Sep 2011, 10:43

14 Oct 2013, 12:11

nisam nikad to jela. u nijednoj boji :o
bar što bih ja znala..
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

14 Oct 2013, 18:33

Pješčana » wrote:uuu..super!
viš, nije mi to palo na pamet. sad za vikend sam ju jela skuhanu pa na tavu, da dobije samo koricu, ali ovo mi se čini odlična ideja za salate! :top:
Hajde, javi dojmove!
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

10 Dec 2013, 18:44

Mislim da je netko pital kaj da se dala sa surimi štapićima, zato prilažem današnji recept (sličan prethodnom).

U wok ili dublju tavu, svejedno, pičnuti maslac i dodati malo ulja (da maslac ne potamni).
Onda u to bacit narezani poriluk i mrkvu na trakice i posoliti ili povegetiti. Dinstati kratko, možda pet minuta.
Onda ubaciti surimi štapiće narezane na kolutiće, narezanog češnjaka, feferona i kiselih krastavaca.
Od začina: soja sos, kurkuma i karam, mašala!
To dobro promiješati i pičnuti jedno fino, masno vrhnje (ja sam pičnul mileram). onda ubaciti ne skroz skuhanu tjesteninu (najbolje svrdla ili trgance), opet promiješati, poklopiti i pričekati par minuta pa se nažderati.
Ja sam inače upotrijebio tjesteninu od svog psa, ali može bilo koja ako nije baš totalni šrot.
E da: nije mi bilo dovoljno kiselo pa sam ulio i malo rasola, baš je dobro sjelo.
User avatar
karambol
Posts: 8110
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

10 Dec 2013, 20:02

judolino » wrote:Mislim da je netko pital kaj da se dala sa surimi štapićima, zato prilažem današnji recept (sličan prethodnom).

U wok ili dublju tavu....................................................... baš je dobro sjelo.
Aupišku! Sad si me sjebau...moram uzeti posudicu za skupljanje sline.... :zubo:
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

17 Jan 2014, 19:06

Šta je pederi, niko niš ne kuha?

Les pastrves (troutes) al chef ancient

Uzmete dvije lijepe pastrve porcijašice i očistite im ljuske i utrobu.

U zdjelu pičnete:

- 2 žlice oštrog brašna (može i kukuruzno, još bolje9
- 2 žlice krušnih mrvica (hrv. prezli)
- žličicu soli
- žličicu majčine dušice (hrv. timijana)
- žličicu mljevena paprike (ja stavljam slatku, može i pol-pol (hrv. fifti-fifti) s ljutom

To promiješate, ribe stavite na veliki tanjur pa ih s obje strane pospete (hrv. posipate) ovom mješavinom (hrv. mixom) za paniiranje.

U limu (hrv. protvan) otopite maslaca koliko je potrebno da prekrije dno. Ja to radim na kaminu, tko nema kamin, neka otopi maslac kako god zna i umije.

Nadjev (hrv. fila):
- luk (hrv. kapula)
- paprika
- češnjak (hrv. luk, bijeli luk)
- peršin (hrv. petrusimul)

Navedene sastojke treba iskosati (hrv. nasjeckati) i ubaciti ih u zdjelu s ostatkom smjese za paniranje. Količina se ocijenjuje od oka, ovisno o tome kolike su pastrve. Moje su zajedno bile oko 60-70 dag (hrv. dkg).

Nadjenite (hrv. nafilajte) ribe nadjevom i zatvorite im utrobu čačkalicom (hrv. zubotrebni iver).

Položite ribe u lim s otopljenim maslacem i stavite ih u pećnicu ugrijanu na cca 200 stupnjeva (nemam pojma koliko, serem bez veze. Ja imam od 1 do 8, metnem na 6).

Nakom 20 min preokrenite (hrv. turnajte apsajd daun) ribe i pecite još 10 min.

Premažite ribe vrhnjem, a u lim ulijte decilitar bijelog vina, vratite u pećnicu (hrv. šporet i pecite dok vino ne ispari, desetak minuta.

Eto, tak se to radi.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

17 Jan 2014, 19:25

Od povratka sa skijanja kuham i jedem samo jednostavnu hranu. Narežem glavicu kiselog kupusa i skuham sa suhim rebarcima. I uživam. Danas mrknula ćevape.
U hotelu su bile stalno petosljedne perverzije koje mogu biti zanimljive za gledanje ali su nejestive meni seljančuri.
Primjer: nešto smeđe na dugačko i tanko razvučeno po tanjuru (po okusu bi bio senf s medom). Na tome ružičasta kuglica musa od lososa (ostavlja bez daha kao masna krpa kojom su prali pod ribarnice ugurana u grlo). Kraj nje bijela kuglica s crvenim kugličicama (rekla bih sladoled vanilije posut crvenim kavijarom). Kraj toga zelena fleka (nisam uspjela identificirati). I onda još pjenica nečega (kapnulo iz kapućina ili nisu dobro isplahnuli tanjur od jara :ne zna: ) I tako redom, i redovi danima.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
Tea Tree
Posts: 5418
Joined: 03 Oct 2011, 15:57

17 Jan 2014, 19:47

Ček, jesu li to stvarno neke egzotike i delicije bile ono, ubijbože?

Ako da, onda te posve razumijem. Dogodilo mi se pa sam nakon toga jedva čekala sendvič sa šunkom iz Bille.
User avatar
karambol
Posts: 8110
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

17 Jan 2014, 20:02

Margarita... :rofl:

Judolino.... :top:

Čajna...kaj delaš ti tu? :zubo:
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

17 Jan 2014, 20:02

Tea Tree » wrote:Ček, jesu li to stvarno neke egzotike i delicije bile ono, ubijbože?

Ako da, onda te posve razumijem. Dogodilo mi se pa sam nakon toga jedva čekala sendvič sa šunkom iz Bille.
Valjda sam konzervativna.
Hladna slana juha od jagoda s nekakvom pudingastom jetrenom knedlom. Komad jelena (aj, dobro), u umaku u kojem plivaju buhtle napunjene nečim. E to "nečim" je izazvalo polemiku. Ja sam tvrdila da su posoljeni mrvljeni orasi a druga opcija je bila pošećereni čvarci. Pohana riba u šalši toliko slatkoj da zubi ispadaju. I tako.
E, da, ako netko zna, koja je to žačinska biljka koja ima ciklastoljubičaste listiće? Često su je posipali po hrani i bila je ODURNA.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Post Reply