Recepti

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Post Reply
User avatar
Zmaj021
Posts: 3421
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Re: Recepti

Post by Zmaj021 » 19 Nov 2014, 23:49

jel moglo proć bez kuhanja povrća?



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 20 Nov 2014, 18:07

Zmaj021 » wrote:jel moglo proć bez kuhanja povrća?
Paaa, sad...
Možda je i moglo, ak probaj pa javi kak je prošlo.

BTW, drago mi je da se jope družimo, Đej Đej Dragone! :five:



User avatar
Zmaj021
Posts: 3421
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 20 Nov 2014, 19:33

napisao si da si izmiksao, a sumnjam da si pravio papicu. :D (..papica je deminutiv od čega? :D)

ako ipak jesi, onda si morao kuhati povrće, a ako ne, onda je karfiol možda i višak kuhati.. mrkvu da omekani, ok.

a družimo se, što da ne.. nisam zlopamtilo pa da vadim kako si onomad izradio za onaj skup.. :D
no dobro, neki su taj fenomen i u potpis turili :D



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 21 Nov 2014, 10:16

Zmaj021 » wrote:jel moglo proć bez kuhanja povrća?
A jel moglo bez povrća? :zubo:


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 21 Nov 2014, 19:03

Zmaj021 » wrote:napisao si da si izmiksao, a sumnjam da si pravio papicu. :D (..papica je deminutiv od čega? :D)

ako ipak jesi, onda si morao kuhati povrće, a ako ne, onda je karfiol možda i višak kuhati.. mrkvu da omekani, ok.

a družimo se, što da ne.. nisam zlopamtilo pa da vadim kako si onomad izradio za onaj skup.. :D
no dobro, neki su taj fenomen i u potpis turili :D
Papica je deminutiv od metroseksualnog ekvivalenta muškoj hrani, ide bre srči Dunav... :durica:

A je, u pravu si, karfiol nisam možda ni trebo kuhat - ali kad sam već kuhal mrkvu, jebeš pet minuta za karfiol, sjeckalica mi je zahvalna...

A ti Mardž, ne jebi nego napravi svom Homeru moju pitu, mogla bi se iznenadit kak je fina... :raspa:



User avatar
Zmaj021
Posts: 3421
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 21 Nov 2014, 20:00

svojim mudrim riječima otključao si tajnu drevnog zapisa.. zapisa uklesanog u crnom monolitu (u pozadini ide štrausov zaratustra)

radi se, naime, o filu za burek. :D
na 40 dag kora ide 20 dag mljevenog junećeg + 20 dag krompira + 1 luk + kašičica soli, nešto bibera.. krompir na kockice, luk ne prži. samo pomiješaj i filaj.



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 22 Nov 2014, 12:54

Zmaj021 » wrote:svojim mudrim riječima otključao si tajnu drevnog zapisa.. zapisa uklesanog u crnom monolitu (u pozadini ide štrausov zaratustra)

radi se, naime, o filu za burek. :D
na 40 dag kora ide 20 dag mljevenog junećeg + 20 dag krompira + 1 luk + kašičica soli, nešto bibera.. krompir na kockice, luk ne prži. samo pomiješaj i filaj.
Ideš...

Otkrio si mi toplu vodu - odnosno, šareni burek...

Ali red je da naše drevne mudrosti podijelimo s našim mlađim štiocima! :mudri:

A i kad radim filu za papriku ili sarmu, ne pržim luk, bude rahlija, a to mi se sviđa. :kitačaporak:



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 24 Nov 2014, 08:45

judolino » wrote: A ti Mardž, ne jebi nego napravi svom Homeru moju pitu, mogla bi se iznenadit kak je fina... :raspa:
Napravila sam mu musaku. Planula tepsija dok si reko pita.
Samo što se to meni ne da te kuvat, te dinstat, te peć, nego naslažem red ploškica sirovog krumpira u namaštenu ćasu , pa sol, papar, pa red ploškica luka, pa sol, papar, pa pa red mljevenog sirovog mesa, sol, papar, opet red krumpira. Dodam kojekakve začine koji su mi u tom trenutku pri ruci ili pri inspiraciji. Kad se skoro ispeče narežem na šnite ko tortu tako da zmućkano jaje s mlijekom fino uđe u narezotine. Malo sira odozgo. Sve se još malo prokrčka i zapeče i gotovo.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Nenia Salonitana
Posts: 3797
Joined: 08 Jun 2014, 15:54

Post by Nenia Salonitana » 25 Nov 2014, 20:36

jedu mi se hrenovke u lisnatom. :durica:



User avatar
Bara huda
Posts: 3008
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

Post by Bara huda » 26 Nov 2014, 23:04

Margarita » wrote: Napravila sam mu musaku. Planula tepsija dok si reko pita.
Samo što se to meni ne da te kuvat, te dinstat, te peć, nego naslažem red ploškica sirovog krumpira u namaštenu ćasu , pa sol, papar, pa red ploškica luka, pa sol, papar, pa pa red mljevenog sirovog mesa, sol, papar, opet red krumpira. Dodam kojekakve začine koji su mi u tom trenutku pri ruci ili pri inspiraciji. Kad se skoro ispeče narežem na šnite ko tortu tako da zmućkano jaje s mlijekom fino uđe u narezotine. Malo sira odozgo. Sve se još malo prokrčka i zapeče i gotovo.
Ja dinstam meso da se razrahli (jer sirovo mljeveno ne vidim kako bih na isti nacin razbacala po sirovom krumpiru :ne zna: ).
Ok, prvo luk, pa meso, pa zacini, sol, papar, ..sve dinstano....na to idu ploske sirovog krumpira i sve odmah zalijem jaja-mlijeko- sol mjesavinom.
Nema sira odozgo. :ne zna:


Ali moram rec da mi se ovaj sistem dopada ovako napisan. :lux:
Morala bih to isprobat da vidim kako ukucani reagiraju.



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 27 Nov 2014, 09:14

E, pa ne razbacujem sirovo meso. Rukama ga oblikujem u pljeskavicu veličine zdjele i stavim na krumpir. :zubo:


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 28 Nov 2014, 19:35

Ko zna - zna! :top:

Ja isto znam radit kojekakve složence od svega i svačega - i uvijek ispadne dobro, nema se tu kaj fulat.



User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 29 Nov 2016, 20:10

dakle, koristin trenutak da izbacin recept hobotnica a la el_comandante koji san izlaga bespućima internetske zbiljnosti.
iDŽemo:

Za salatu od hobotnice a la el_comandante vam triba:

1 hobotnica od kila ipo - dva. mogu i dvije od kila.
krumpir (kilo ili i manje)
češnjak
kapula (crveni luk)
maslinovo ulje
2-3 lista lovora
bijeli papar
kvasina

priprema: (do u detalje)

Za salatu od hobotnice vam triba prije svega hobotnica. Idete na more, sprijateljite se s lokalnim pučanstvom, krene romantika, oni predivni trenutci spajanja s voljenim-voljenom, vi ste u devetom nebu, volite ga-nju, al u neka doba shvatite da se morate vratit obitelji u Zagreb i okolicu i trenutak rastanka naprosto dođe.
On-Ona vam na rastanku pokloni - hobotnicu. Ako ljetujete na Sjevernom Jadranu možda vam pokloni mrkača, a to je isto, samo se drugačije zove.
Hobotnicu je najbolje smrznut. Zašto? E, zato da bude mekana kad je odlučite spremati. Možete vi nju skuhat i frišku, al' onda će bit žilava....ka...jel...okay...Ja sam osobno čuja da se sa friškon hobom triba kuhat čep od pluta, ono, uvali se u teću, al' da van pravo rečen - nisan nikad prova. Možda je istina, možda ne. Zasad....smrznite je.
Ako imate pretis lonac (expres), još bolje. To me je naučija jedan moj frend koji sve živo kuha u expresu. Hobu stavite u lonac, ubacite soli, lovorov list-dva, crnog papra u zrnu, 5-6 češnja češnjaka lagano zdrobljenog...i to bi bilo to. E, ulijte i vodu.
Daklem, kad vam pretis lonac prosvira, nastavite kuhat na tihoj vatri jedno 20 minuti i onda maknete s ploče. Ako kuhate u loncu sa open access (oće reć običan lonac bez poklopca), onda je badnite nožen i vidićete kad je gotova, al' mislin da neće bit gotova ispod uru - uru i dvajest minuti.
Predmnijevan da ste hobu očistili. Kako se hoba čisti? Fino. Triba joj izvadit muju (unutarnju kesicu) i izvadit kljun (između očiju). U nekim receptima će te pročitat da joj triba ogulit kožu (opnu), al' ja to ne radin.
I hoba je spremna. Naravno, da bi znali jel' vas vaša ljetna ljubav zajebala pa van podvalila staru hobu a ne frišku, to ćete znat tako ako hobu badnete prstom, a ono misto ostane ulegnuto (ne vrati se brzo u početni položaj)...ili ako one hvataljke na krakovima ne lijepe za površinu radnog stola, kamena i slično.
Skuhanu hobu izvadite iz lonca, i ostavite da se ohladi. Vodu u kojoj ste kuhali hobu - ne bacate. Zašto? E zato jer ćete u toj istoj vodi skuhat kumpire. Da se razumimo kumpire i nemorate spremat, al' kako je ovo uvik bila sirotinjska spiza, tribalo se najist od toga.
Prije toga možete odvojiti decilitar - dva te vode i stavit sa strane.
Daklem.....u istoj vodi skuhate kumpire koje ste prethodno očistili od kore. Koliko kumpira - to je vaša procjena. Ja inače sve radin od oka al' recimo na hobu od kilo ipo stavite kilo kumpira. Možete stavit malo manje, neće smetat. Kad su kumpiri gotovi, izvadite ih i ohladite. Izrežete ih na ploške. U veću terinu ih promiješate s komadićima hobe koju ste prethodno izrezali. Komadići tribaju bit ne presitni a i ne prekrupni... onako, krakove režite na dužinu debljine vašeg prsta. Možete dolit malo one vode u kojoj ste kuhali hobu, a prethodno ste je odvojili kako san van reka. Ofkors, već ste pripremili narezanu kapulu (možete na kockice, a ja je režem na dugo, uzdužno) i češnjak sitno nasjeckan. To izmiješate sa dvi kuhače ili dvi veće žlice (uporaba štapnog mixera - strogo zabranjena), i zalijete maslinovim uljem. Djevičanskim, ofkors, jerbo sam naziv - djevičansko izmamiće vam osmijeh C-2 (danemaušijusmijalibiseokoglave) na pomisao ljetne avanture, u kojoj ste dominirali i zasluženo odnili hobotnicu doma. Uz ulje ide i domaća kvasina, al' pazite koliko je stavljate da van salata ne bude prekisela. Skoro san zaboravija....bijeli papar je neizostavan sastojak začinjavanja hobe na kraju. Od oka.
Ostavite je u fridžu, i servirajte voljenom-voljenoj, kad se vrati sa posla tu večer. Biće mu drago ako ga šef nije ispizdija taj dan.
Uz to preporučam bilo vino iz Dalmacije ili Istre, samo da ne bude zagorski kiseliš.:D
Dobar van tek!
Vaš el_comandante_...


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 29 Nov 2016, 20:21

sutra iđe crni rižot.


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 30 Nov 2016, 12:12

Hobotnica na vlaški

SASTOJCI: 1 janje(oko 10 kila) dva kila kapule 1 hobotnica (kilo,kilo ipo) kumpir,sol
PRIPREMA: Dok se janje vrti na ražnju,hobotnicu stavit u lonac i kuvat s kumpirima u slanoj vodi. Nakon tri ure janje se skine s vatre i stavi sa strane da se ocidi. Lonac maknit s vatre, prolit vodu ,hobotnicu bacit mačketinama (đavlu i meso kojen nemoš oglođat košćurne). Nasić janjetinu,stavit na stol i narizat kapulu. Zavrnit rukave.


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 30 Nov 2016, 19:56

vid Leteće, koji vlaški korijeni :D
jel pradid sa Svilaje?
:D


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 30 Nov 2016, 20:00

Danas je na redu, kako san vam obeća, Crni rižot.
Već sam pisa o ovome...

SASTOJCI:
1 - 1.5 kg sipe , po mogućnosti manje veličine
maslinovo ulje
češnjak
bijelo vino
25 dkg riže
limun
mandarina
parmezan

Idemo na recept...

Znači, Crni rižot dolazi od talijanskog naziva Risotto nero, što u prijevodu znači - crni rižot.
Najbolji je od sipe, al' često ga spravljaju i od liganja. Mislin, može, jerbo i sipa i lignja puštaju crno kad su u opasnosti, al' od sipe je bolji, virujte mi na rič.
Recimo, kupite kilo, kilo ipo sipica...što bi reklo 6-8 komada. Može bit i velika sipa, al' ukusnije je kad su manje. To vas košta od 60 kuna pa naprid.
Očistite ih, što znači odvojite glavu s krakovima a iz drugog dijela sipe morate izvadit sipinu kost. Ona vam je dobra ako imate papigu da ova oštri kljun na sipinu kost. Jednostavno izvadite kost, operete i utirate je kroz kavez.
Kad vadite kost morate izvadit i kesicu sa crnilom. Prepoznaćete je po pariškoplavoj boji, nešto između modre i crne, ispunjena je nečim nalik na mokri cimenat izmišan sa pijeskom u omjeru 3:1. Kesicu spremite, i ne probijajte je još. Posli će bit vrimena.
Okay.
Kožicu sa sipe možete oguliti, a ako ste prekaljeni Robinson ne morate.
Narežite sipu na tanke komadiće, debljine pola prsta a dužine onako, 2 centa. Pola moga prsta, ne vašega. Glavu s krakovima isto možete narezat na sitnije komadiće, al pazite kad režete priko očiju, da vam ne ištrca crnilo po pločicama i sudoperu ili već di radite. Moja Drugarica uglavnom popizdi kad čistim i onda mi ronja da san joj usra kužinu. Mislila je da ću se popravit i pripazit na to, al nisan ni ja veslo sisa; ponovija san uredno to par puta, pa sad ona čisti. 1:0 za mene.
Dakle, sad triba iskrižat češnjak. Ja, kad radin rižote, ne rabim kapulu. Samo češnjak i maslinovo ulje. Narežite češnjak na sitno, onako, od oka, 7-8 češnjeva.

PRIPREMA:
Teća, u koju ćemo pripremat rižot mora bit ona crna, teška. I plitka, ofkors.
Znači:
Ulijemo maslinovo ulje da pokrije dno teće, i kad se ulje zagrije ubacimo narezani češnjak. Nakon što je češnjak otpustio svoj karakterističan miris, ubacimo pripremljene sipice i zalijemo bijelim vinom. Sol i bijeli papar po želji. Čekamo da sipica omekša, znači jedno 15-ak minuti. U stvari neznam vremenski koliko, jerbo ja stalno kušam hranu dok se priprema.

Crnilo:
E sad....triba pripremit crnilo. Iz one kesice što smo je spremili sa strane sad triba izvadit crnilo. Jedan savjet ženama i faggottima (vidi pod N.Ciganović): stavite one kirurške rukavice, jerbo crnilo vam neće izać s prstiju baren dva dana, a nestručnom oku će izgledat ko da ste minjali ulje na dizelašu kojem propuštaju kompresioni prstenovi na klipovima. Dakle - rukavice. Ja ih ne stavljam iz najmanje tri razloga: prvo, nisan žena, drugo, nisan faggott a treće, cili svoj život radin oko strojeva i motora pa me jednostavno kuri bolac što će mi neko reć da kako mi izgledaju ruke.
Kad ste izvadili crnilo, rastopite ga u toploj vodi i umišajte u teću. Morate dobit boju ka da kuhate u potpunom mraku bez tračka svitla u kužini.

TEMELJAC:
Za svaki pravi rižot, morate pripremit temeljac. Dakle, u ovom slučaju, temeljac od morskih sastojaka. Dovoljno je ubacit 2-3 škampe ili kozice u vodu s malo soli i dobili ste temeljac. Naravno da vam nitko neće prodat 2-3 škampe ili kozice na peškariji, al recimo, možete ih ukrast onako, kad prolazite pored banka di se prodaju. Pošto ja ne kraden nemojte ni vi. Kako onda? Ja to radin otprilike ovako: dok prolazin do već opisanog banka , rečen onoj ča prodaje: Alo, mala, a je li to prodaješ pice (pic je riba, op.aut.)?
Ona će reć: A java te lipi neodnija, a nisu ovo pici.
A onda ide krucijalno pitanje koje van donosi ona 2-3 škampa u kesu: A jel ti znaš mala, kako se reče mali pic?
A ona će reć: A kako?
A onda ćete vi reć: A pičić, jebate, a kako bi se zva.
I onda je ona vaša jerbo se po peškarije, pogotovo ženski dil, izvalilo od smija. Ako niste uspili jamit ta dva-tri škampa, možete napravit temeljac od vegete i vode, ofkors.
A jebate led, di smo došli od običnog temeljca.
Okay, pazite, sad smo ozbiljni. Temeljac uvik mora bit vruć, da ne bi ohladija rižot kad ga budete dodavali. To je small secret.

RIŽA:
Dakle, sad dodajemo opranu rižu. Nemojte je skuhat posebno pa dodat jerbo ćete zajebat stvar do balčaka. Dakle, oprana riža, otprilike na kilo sipe ubacite 25 dag riže. Može i 30. Ja iman jedno malo procidilo di za nas četvero stane 4 čikare od kave pune riže. Čikare za crnu kavu, jel, ne za ness kaffe.
Ubacimo rižu (scotti, Zlatno Polje isto nije loše, Uncle Ben niti u ludilu), i počmemo dodavat temeljac. Uvik pazite da van riža ne uvati za dno teće. Zato se kuha u ovoj crnoj teći na malu vatru, jerbo ta teća drži temperaturu dugo vrimena i neće vam zagorit.
Dakle, vi ćete sad pitat koliko se kuha vremenski. Pa, na ambalaži od riže piše : Kuhat 16-18 minuti. Al' to ne znači da će se vaš rižot kuhat toliko. Ne-ne. Kuhaće se baren duplo više. Jerbo tih 16-18 minuti je kad kuhate rižu u kipućoj vodi. A vi kuhate rižot i stalno ga mišate. Ja proban nekoliko puta i kad riža dođe na al-dente, dakle 95% kuhana, skidate s vatre i ostavite sa strane da rižot stane baren 20 minuti.

SERVIRANJE:
Serviranje ide sa crnim rižotom, fetom mandarine ili limuna sa strane i maslinom. Mandarina i limun van je zato da ih maknete s pjata prije nego počmete jesti. A maslinu pojedete, fala bogu.
Parmezan....to je kveščn....ja ga nikad ne stavljan na jela s plodovima mora, al' ko voli nek' izvoli. Nije greška ako ga poslužite.

VINO:
Normalno, vino je po želji. Bijelo, crno...koje hoćete. Recimo, za ovo jelo ide Zlatan Otok, bijelo vino od Plenkovića, 35 kuna u diskontu za 7 dl. Možete se okušat s čileanskim vinima, Cassilero Del Diablo je meni jedno od dražih, a u zadnju deren višku Vugavu, govori 7 svjetskih jezika a osmi tepa.
Još jedna mala digresija:
Dakle, dok jedete crni rižot, nemojte se smijat ni po cijenu života, jerbo osmijeh će vam sličiti na karipskog gusara s karijesom. Ja se ne obaziren na to, jerbo na taj način malo zabavin društvo, a i bmk ko će što reć.
Eto ljudi moji...dobar van tek.
Bilo je malo duže, al mislin da ćete bit zadovoljni.

Vaš el_comandante_.


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 30 Nov 2016, 20:37

el_comandante_ wrote:vid Leteće, koji vlaški korijeni :D
jel pradid sa Svilaje?
:D
Ne znam, zapravo. Ta strana obitelji mi je prilično misteriozna. Ali bavila sam se vlaškom magijom, pomalo i vidjela da mi to dosta dobro ide. Bolje od kuhanja, u svakom slučaju.


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 30 Nov 2016, 20:43

Leteća wrote:Ne znam, zapravo. Ta strana obitelji mi je prilično misteriozna. Ali bavila sam se vlaškom magijom, pomalo i vidjela da mi to dosta dobro ide. Bolje od kuhanja, u svakom slučaju.
vlaška magija?
:D
jel ono kad obisiš reštu luka da izgoniš uroke?


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 30 Nov 2016, 21:38

el_comandante_ wrote:vlaška magija?
:D
jel ono kad obisiš reštu luka da izgoniš uroke?
Češnjak je još bolji. Ili mlatiš bosiljkom po vodurini. Ali ne smijem više, muž mi ne da da mu gadim namirnice. :(


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 01 Dec 2016, 12:06

Leteća wrote:Češnjak je još bolji. Ili mlatiš bosiljkom po vodurini. Ali ne smijem više, muž mi ne da da mu gadim namirnice. :(
šta mu sidiš u krilu dok tipkaš? :D


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 01 Dec 2016, 14:10

el_comandante_ wrote:šta mu sidiš u krilu dok tipkaš? :D
Da u krilu. :o


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 01 Dec 2016, 20:07

:D


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 24 Dec 2016, 08:54

danas bakalar.
recept iDŽe malo posli


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
caramba
Posts: 128
Joined: 07 Dec 2016, 07:18

Post by caramba » 10 Jan 2017, 19:14

el_comandante_ wrote:danas bakalar.
recept iDŽe malo posli
šta je bilo, nije to rulet? nisi se mogao odlučit jel "na bilo" il "na crveno"
a ništa, čekat ću do dogodine :rozi:



Post Reply