Sjeckalica i multipraktik

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
kukuriku
Posts: 2447
Joined: 20 Sep 2011, 17:27

Re: Sjeckalica i multipraktik

Post by kukuriku » 08 Mar 2012, 16:28

ja bi si kupila super sjecko plus (http://www.topshop.com.hr/kuhinjski_ala ... s=17&irp=1) da košta 100 kuna. ali ne košta.

baš mi se čini zgodno. :raspa:

koristim sjeckalo elektično inače.
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.

i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac? :ne zna:


Nek(v)arljiva.

User avatar
karambol
Posts: 8020
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 08 Mar 2012, 16:33

kukuriku » wrote:ja bi si kupila super sjecko plus (http://www.topshop.com.hr/kuhinjski_ala ... s=17&irp=1) da košta 100 kuna. ali ne košta.

baš mi se čini zgodno. :raspa:

koristim sjeckalo elektično inače.
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.

i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac? :ne zna:
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra... :D


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
kukuriku
Posts: 2447
Joined: 20 Sep 2011, 17:27

Post by kukuriku » 08 Mar 2012, 16:37

karambol » wrote:
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra... :D
htio si reć, "jest brže, ali..", jel? :raspa:
a jel ti ono, u žurbi, ujutro ili navečer, kuhaš svaki dan, svaki bogovetni jebeni dan zadnjih, onak, 15 godina?
ako ne, oj u ćošak bit kuš. :mad:


Nek(v)arljiva.

User avatar
ElliQuinn
Felis nebulosa
Posts: 5409
Joined: 18 Sep 2011, 11:56
Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.

Post by ElliQuinn » 08 Mar 2012, 17:39

Hm, da. Često odustanem od nekih jela kad se sjetim koliko toga treba očistiti, nasjeckati, narezati, naribati. Kuham pola sata, ali pripremam dva.

Osobito sam voljela kad bi mi bivši znao tako kupiti svježe namirnice i reći "Evo, sve sam kupio, samo trebaš skuhati. Nije ti valjda problem". Mislim, ne možeš tako pristupiti komotnoj ljenčini poput mene. :gaah:


Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.

User avatar
nina williams
Posts: 2919
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 08 Mar 2012, 17:48

Jemam ručnu sjeckalicu za luk, i električnu, jemam blender, jemam multipraktik, jemam sokovnik...sve jemam i ništa ne koristim.
:zubo:
Stoji u podrumu. Skupa s fritezom i sličnim stvarima.

Prvo mi se svidi, ondak skužim da je to čisti davež i muka ježeva za oprat, pa odustanem od upatrebe.


Zekoslawa » wrote:Hm, ima ona nekakva gnječilica za luk koja je korisna utoliko što mi komadići luka izazivaju želučane tegobe, dočim onako zgnječen i iscijeđen ne smeta. Jel to kakva prednost?
To ti je zato što ti smeta ona ovojnica, a ona ne prođe kroz gnječilicu.
Inače, ta sprava uopće nije loša, na njoj gnječim krastavce za tartar.



User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 08 Mar 2012, 18:57

kukuriku » wrote:ja bi si kupila super sjecko plus (http://www.topshop.com.hr/kuhinjski_ala ... s=17&irp=1) da košta 100 kuna. ali ne košta.

baš mi se čini zgodno. :raspa:

koristim sjeckalo elektično inače.
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.

i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac? :ne zna:
Imam i ovo, al cijelo je od rostfraja, samo da ga nadjem. :misli:
Zajebavam se, najcesce klincima gostima rezem i pecem pomfri na to, a zenama na dijeti povrce u stickovima uz neke niskolakoricne dipove. :zubo: Pojedu tonu.
Ima par nastavaka.

Image
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...
Ne treba uvijek predigra.
A pogotovo ne kad dodjem navecer umorna s posla i predigra je hrpa povrca za usitno isjeckati.

Vecinu naprava koristim redovito. Osim tostera. Al neka i njega, ima ih koji se razvesele ako ga mogu koristiti za dorucak.



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 08 Mar 2012, 19:40

ombia » wrote:
Imam i ovo, al cijelo je od rostfraja, samo da ga nadjem. :misli:
Zajebavam se, najcesce klincima gostima rezem i pecem pomfri na to, a zenama na dijeti povrce u stickovima uz neke niskolakoricne dipove. :zubo: Pojedu tonu.
Ima par nastavaka.

Image



Ne treba uvijek predigra.
A pogotovo ne kad dodjem navecer umorna s posla i predigra je hrpa povrca za usitno isjeckati.

Vecinu naprava koristim redovito. Osim tostera. Al neka i njega, ima ih koji se razvesele ako ga mogu koristiti za dorucak.
To ako cimerov dečko prespava kod tebe? Image



User avatar
rh4ps0dy
Posts: 725
Joined: 17 Sep 2011, 23:11
Location: Podravina

Post by rh4ps0dy » 08 Mar 2012, 19:45




User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 09 Mar 2012, 04:20

Ovako nešto je kupila moja mama, za kapulu. Istupio je nakon nekoliko rezanja kapule, i to se nije mogla staviti cijela kapula nego ju je trebalo narezati pa onda staviti.

Šteta. :(

Ja imam neki multipraktik koji su ona i tata dobili ko vjenčani poklon a ja sam se izjasnila da ću ga posvojit. :D


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

User avatar
baja
Posts: 4084
Joined: 19 Sep 2011, 11:09

Post by baja » 09 Mar 2012, 08:46

kukuriku » wrote:
htio si reć, "jest brže, ali..", jel? :raspa:
a jel ti ono, u žurbi, ujutro ili navečer, kuhaš svaki dan, svaki bogovetni jebeni dan zadnjih, onak, 15 godina?
ako ne, oj u ćošak bit kuš. :mad:
kuvam ja i nabijem sjeckalice :D
možda sam samo umislila ali zgnječena kapula ili luk mi nema isti okus kao nasjeckan :o

od drugih izuma, klanjam se štapnom mikseru i sokovniku :S
iako sokovnik koristim tek kad me primi luda volja... tlaka ga je rastaviti i prati



User avatar
Morticia
Posts: 10246
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

Post by Morticia » 09 Mar 2012, 08:48

Pa i nema.
Zato je ne zgnječiš i ne pretvoriš u kašu nego pripaziš koliko dugo je sjeckaš. :ne zna:


MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.

User avatar
baja
Posts: 4084
Joined: 19 Sep 2011, 11:09

Post by baja » 09 Mar 2012, 08:53

Morticia » wrote: Zato je ne zgnječiš i ne pretvoriš u kašu nego pripaziš koliko dugo je sjeckaš. :ne zna:
neću i neću :durica: :tvrdoglava i staromodna: :D



User avatar
karambol
Posts: 8020
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 09 Mar 2012, 09:00

kukuriku » wrote:
htio si reć, "jest brže, ali..", jel? :raspa:
a jel ti ono, u žurbi, ujutro ili navečer, kuhaš svaki dan, svaki bogovetni jebeni dan zadnjih, onak, 15 godina?
ako ne, oj u ćošak bit kuš. :mad:

Hm, da... :facepalm:
Je, je brže je...Iskreno, kad kuham na brzinu onda je to nešto vrlo,vrlo jednostavno i, ako zahtijeva neku kašicu uzmem je iz konzerve ili tetrapaka jer mi je silno mrsko nakon upotrebe tog "kuhinjskog robota" prati njegove dijelove i sve slagati natrag u kutiju. Nikad ne uspijem bez sloma živaca vratiti sve na mjesto. Ne znam zašto je to tako, ali nikada ti dijelovi ne pašu tamo gdje su bili... :gaah:


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 09 Mar 2012, 09:24

Pa kupite aparate s malo dijelova, k tome svi idu u sudjericu.
Sokovnik ima jedno cetiri dijela koja se skinu za tri sekunde i zavrse u sudjerici. Sjeckalica rucna isto ima tri dijela, posuda, nozevi i poklopac s ruckom za vrtiti.



User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 09 Mar 2012, 15:38

kukriku i rh4ps0dy sjeckaju li te vaše sjeckalice što? :kokice:
Naravno da mi se sviđaju :lux:



carrier pigeon
Posts: 54
Joined: 20 Sep 2011, 13:23

Post by carrier pigeon » 28 Mar 2012, 15:04

ombia » wrote:
Imam dvije sjeckalice, rucnu i elektricnu. Rucnu koristim vise puta tjedno. Ne pada mi napet za vinsku tortu kilu i pol jabuka isjeckati na milimetarske komadice rucno. Ovako je gotovo u par sekundi.
No s tim napravama obicno mozes i napraviti domace namaze :S :S :S i svasta raznog.
Recimo sto duze sjeckas sve je sitnije pa tako jagode onda pretvori u preslasni preljev preko sladoleda. :cerek:
Ak radim wok za hrpu ljudi u napravi cu isjeckati povrce za tren, rucno cu sjeckati tu hrpu 10-15 minuta.
Saker za kucanske aparate.
Može recept za vinsku tortu? Zvuči zanimljivo, a recept može i na PM

hvala :cerek:



User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

Post by klonka » 28 Mar 2012, 16:26

karambol » wrote:...jer mi je silno mrsko nakon upotrebe tog "kuhinjskog robota" prati njegove dijelove i sve slagati natrag u kutiju.
Režentam nož pod vodom, zdjelicu isto, ovisno što sam u njoj sjeckala, stavim na sušilo i za 15 minuta spremim natrag u špajzu. Isto toliko ti treba da opereš nož i dasku za rezanje. I kakva kutija, zašto bih kuhinjsko pomagalo držala u kutiji?
Morticia » wrote:Pa i nema.
Zato je ne zgnječiš i ne pretvoriš u kašu nego pripaziš koliko dugo je sjeckaš. :ne zna:
:top: 2 sekunde za kapulu, doslovno.


gonj špadi

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 28 Mar 2012, 16:49

carrier pigeon » wrote: Može recept za vinsku tortu? Zvuči zanimljivo, a recept može i na PM

hvala :cerek:
Evo link na moj post na onom forumu

http://www.forum.hr/showpost.php?p=3051 ... count=8154



zeleni zub
Posts: 494
Joined: 29 Nov 2011, 01:35

Post by zeleni zub » 29 Mar 2012, 23:04

karambol » wrote:
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra... :D
E, pa to! Imam super stroj i svašta radi i lako se pere, ali sjeckanja i slično su ipak za dasku i nož- cak, cak, cak :cerek: . U stroj idu juhe, namazi i frapei.



User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

Post by Potjeh » 13 Jun 2012, 17:10

Odlučio sam se za ovo čudo:

Electrolux EFP4400

Ustinjavanje leda je glavni faktor koji je prevagnuo u odnosu na ostale u tom rangu.



User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 13 Jun 2012, 17:52

A za sto ti treba toliko usitnjenog leda?
Oces se opijati? :o



User avatar
Morticia
Posts: 10246
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

Post by Morticia » 13 Jun 2012, 20:34

Moj je crk'o! :mama:

Potjese, koliko kosta ovaj?


MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.

User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

Post by Potjeh » 13 Jun 2012, 23:39

ombia » wrote:A za sto ti treba toliko usitnjenog leda?
Oces se opijati? :o
Hoću. Želim to raditi u stilu.
Morticia wrote:Moj je crk'o! :mama:

Potjese, koliko kosta ovaj?
Našao sam ga za 900kn. Nisam ga još dobio tako da javim rezultate.



User avatar
Morticia
Posts: 10246
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

Post by Morticia » 14 Jun 2012, 08:38

900 kn?
Super, ja sam mislila da to košta oko 3 tisuće. :o :lux: :lux:


MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 14 Jun 2012, 10:17

Pa ako je samo do leda ne mora ni 900 kuna kostati. I kad se pokvari, lakse zamjeniti tu jednonamjensku spravicu onda. Ima metalnih koji k tome drze ustinjeni led smrznutim dok vam ne zatreba za 50-ak eura.



Post Reply