Page 4 of 4

Re: Mister(azil)ije! Prvi volumen

Posted: 08 Mar 2012, 21:06
by judolino
Lastan » wrote: Eh, ali događa se. Recimo, veli mi majka da ona nije podnosila čušpajz od poriluka – dok nije isprobala kako ga pravi moja baka, njena bivša svekrva.
Način pripreme puno znači.
Ja sam nekoliko frendova izliječio od porilukofobije. Tajna je u tome da njihove stare nisu stavljale dimljeno meso, špek ili kobase u poriluk. Dovoljan je komadić kožice od špeka da poriluk poprimi sasvim novu dimenziju.

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 09 Mar 2012, 13:45
by klonka
Mislim da sve jedem, barem se sad ne mogu sjetiti da ne jedem. I ono što prije nisam (a do 12. godine nisam jela ništa :zubo: ), danas jedem najnormalnije. Pardon, sjetila sam se, ne volim sirovi češnjak. I ne jedem baš sirovu kapulu i papriku, ali zato što mi teško padnu na želudac. I špinat je jedno vrijeme bio na crnoj listi, otrovala sam se njime pa ga nisam mogla smisliti, ali falabogu, prošlo je.

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 09 Mar 2012, 14:26
by baja
judolino » wrote: Ja sam nekoliko frendova izliječio od porilukofobije.
i ja svoju sestru; rekla sam joj što je jela tek kad je potamaila pun tanjur krem juhe od poriluka :D
i super je s dimljenim kombinacijama; vegetarijanci obožavaju moj rižot s dimljenim sejtanom i porilukom
klonka wrote:Mislim da sve jedem, barem se sad ne mogu sjetiti da ne jedem. I ono što prije nisam (a do 12. godine nisam jela ništa :zubo: )...
ja skoro do 18. :D
sad tamanim sve osim iznutrica :o

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 10 Mar 2012, 17:56
by ombia
sad ce tebe judolino caskom od toga izlijeciti

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 10 Mar 2012, 19:19
by judolino
ombia » wrote:sad ce tebe judolino caskom od toga izlijeciti
Pa da ima prilike probati... :raspa:
Bio je jedan restoran u Bihaću, Gurman, koji je bio čuven baš po jelima od iznutrica.

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 10 Mar 2012, 19:42
by Éowyn
Meni je najbolje kad nemam pojma što jedem. Nisam ni na kakvu hranu alergična pa kad probavam nešto novo uopće ne želim znati što je unutra.
Ima puno hrane koju ne volim i koju si nikad sama ne bih spremila ili naručila u restoranu, ali pojesti ću ako treba. Kad sam jako gladna uopće ne biram, mogla bih i travu pasti.
Inače ne volim tikvice, patlidžan, luk, češnjak, ribu, dinje i općenito ukiseljeno povrće. Jednostavno mi nema dobra okus, no ne znači da neću pojesti.
Što se iznutrica tiče, mislim da ih nikad niti nisam probala. Jednostavno ne znam nikoga tko ih voli i sprema :ne zna:

Mene je jedna kolegica izludila kad smo bile na kongresu u Turskoj jer joj hrana uopće nije odgovarala i za vrijeme svakog obroka je morala cviliti i svima nam dati do znanja kako joj sve što ima na tanjuru izgleda odvratno. Takve ljude jednostavno ne razumijem.

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 11 Mar 2012, 04:25
by Tea Tree
Éowyn » wrote: Mene je jedna kolegica izludila kad smo bile na kongresu u Turskoj jer joj hrana uopće nije odgovarala i za vrijeme svakog obroka je morala cviliti i svima nam dati do znanja kako joj sve što ima na tanjuru izgleda odvratno. Takve ljude jednostavno ne razumijem.
Hrana u Turskoj joj nije odgovarala?!?! :eek:
Pa to je najbolja stvar koju je ostala od njih na ovom potezu na kojem su bili nekih sitnih 400 godina. :zubo: (skoro mi dođe da ih pitam misle li opet navraćati :rofl: )
A, što jede ona inače?

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 11 Mar 2012, 12:08
by Lastan
Tea Tree » wrote: Hrana u Turskoj joj nije odgovarala?!?! :eek:
Pa to je najbolja stvar koju je ostala od njih na ovom potezu na kojem su bili nekih sitnih 400 godina. :zubo: (skoro mi dođe da ih pitam misle li opet navraćati :rofl: )
A, što jede ona inače?
Bogme, da.
Već je let Turkish Airom vrlo ukusno iskustvo, a s hranom u Turskoj općenito ne možeš fulati. :klopa:
Ajd, kužim da nekima ne odgovara miris ovčetine, ali to je sve.

Jednom kad budem imao vremena, morat ću proučiti i tursku kuhinju do u detalje. :D

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 11 Mar 2012, 18:13
by Aurora
:klopa: Sad i ja želim probati tursku hranu.

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 11 Mar 2012, 19:04
by Herp
Éowyn » wrote:Meni je najbolje kad nemam pojma što jedem. Nisam ni na kakvu hranu alergična pa kad probavam nešto novo uopće ne želim znati što je unutra.
Ima puno hrane koju ne volim i koju si nikad sama ne bih spremila ili naručila u restoranu, ali pojesti ću ako treba. Kad sam jako gladna uopće ne biram, mogla bih i travu pasti.
Inače ne volim tikvice, patlidžan, luk, češnjak, ribu, dinje i općenito ukiseljeno povrće. Jednostavno mi nema dobra okus, no ne znači da neću pojesti.
Što se iznutrica tiče, mislim da ih nikad niti nisam probala. Jednostavno ne znam nikoga tko ih voli i sprema :ne zna:

Mene je jedna kolegica izludila kad smo bile na kongresu u Turskoj jer joj hrana uopće nije odgovarala i za vrijeme svakog obroka je morala cviliti i svima nam dati do znanja kako joj sve što ima na tanjuru izgleda odvratno. Takve ljude jednostavno ne razumijem.

Nda, to je razlika između vas normalnih i nas pićkica :o
Ako ti hrana nema fin miris/okus, ti ćeš svejedno pojesti, ja ću a) ostaviti netaknutu, b) ispljunuti, c) povratiti. Jebiga.

Turska? Sigurno ima puno ovčetine. Da, i to mi je jedna od namirnica koju ne da ne jedem, nego je nacrtanu ne mogu vidjeti. Jednom mi je prouzrokavala čak i c) reakciju, kad sam halapljivo na pola progutala ćevap u Bihaću, jebem im sunce osunećeno. :D

U potpunosti razumijem tvoju kolegicu. Mislim, moguće da bih ja na njenom mjestu isprva samo šutjela i tužno gledala u tanjur začepivši nos, ali prije ili poslije bi me netko pitao zašto ne jedem, pa bih svejedno morala reći da mi je to odvratno. Pa ono, nema baš neke razlike kad ću točno to reći. :ne zna:

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 11 Mar 2012, 19:09
by Lastan
Herp » wrote:Turska? Sigurno ima puno ovčetine. Da, i to mi je jedna od namirnica koju ne da ne jedem, nego je nacrtanu ne mogu vidjeti. Jednom mi je prouzrokavala čak i c) reakciju, kad sam halapljivo na pola progutala ćevap u Bihaću, jebem im sunce osunećeno. :D
Bez brige, ima i junetine, teletine, čak i peradi… a bogme i ribe i morskih plodova.
Nisi osuđena na ovčetinu i rođake.

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 12 Mar 2012, 01:50
by Tea Tree
Lastan » wrote: Bez brige, ima i junetine, teletine, čak i peradi… a bogme i ribe i morskih plodova.
Nisi osuđena na ovčetinu i rođake.
E, baš! Nije ovčetina jedino što se jede u Turskoj.

Tek kad vidim punjene papričice, joooj! :cerek:

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 12 Mar 2012, 10:12
by ombia
turska klopa :cerek: :cerek: :cerek:
Sve te meze, puno svjezeg povrca, zacinskog bilja, jogurta. Vegetarijanci se mogu najesti do mile volje.
Havuç Ezmesi, Cacik, Fırında Mantar :cerek: Roka salatası, Bazlama, Tandir Ekmegi se pobaca na zid kamene peci :D i tako se pece i odlican je
http://www.sorperan.org/media/images/tandir%20b.jpg
Pa razne fine pite. Pa kebab - koji ruku na srce jest jedan od zdravijih fast foodova. Nesto mesa, hrpa svjezeg povrca i jogurt umak itd. Sto puta bolje od pomfrija i mekdreka.
Osim toga ne jedu od mesa iskljucivo ovcetinu, jedu i puno piletine.
Pa razni pilavi.
Pa rahat lokumi, sutlijas, pa sladoletki specijalitet Maraş Dondurması
http://2.bp.blogspot.com/-IBHH6VnLRtg/T ... rmasi1.jpg
Od Bugara su pobrali fine Kemal Paşa Tatlısı.
Pa tekuci ajran :cerek:
Ako nekoga smeta ovcetina pa zato kaze da ne voli tursku kuhinju onda ju nije bas ni upoznao.
Kao i perzijska, arapska :S

Nisu oni nesto krkaci mesine, ali Hrvati u kontinentalnom dijelu jesu.

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 12 Mar 2012, 10:14
by Pješčana
ja sam mislila da Turci jedu i junetinu :ne zna:

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 12 Mar 2012, 10:52
by ombia
Pješčana » wrote:ja sam mislila da Turci jedu i junetinu :ne zna:
Jedu i to dosta.

Re: Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo

Posted: 15 Mar 2012, 21:57
by Éowyn
Ma ja sam praktički živjela u Turskoj neko vrijeme. Hrana je fina u turskim restoranima, ali ja sam više bila žrtva hrane dečkove bake. Nije loša, daleko od toga, ali ne jedu oni doma kebab. Osim kad naruče iz restorana.

Frendici su bile odvratne dolme i sarme i one njihove čorbe. Nije ni meni baš neka delikatesa suhi pilav i kofte, ali sam sve skupa malo zalila čorbom pa je bilo dobro :misli: Kao što rekoh, nisam baš komplicirana kad je hrana u pitanju.

Zna li netko kakva je hrana u Azerbaijanu?