Ja sam nekoliko frendova izliječio od porilukofobije. Tajna je u tome da njihove stare nisu stavljale dimljeno meso, špek ili kobase u poriluk. Dovoljan je komadić kožice od špeka da poriluk poprimi sasvim novu dimenziju.Lastan » wrote: Eh, ali događa se. Recimo, veli mi majka da ona nije podnosila čušpajz od poriluka – dok nije isprobala kako ga pravi moja baka, njena bivša svekrva.
Način pripreme puno znači.
Hrana koju volimo, a i ona koju ne volimo
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
- klonka
- Posts: 2801
- Joined: 17 Sep 2011, 22:00
Mislim da sve jedem, barem se sad ne mogu sjetiti da ne jedem. I ono što prije nisam (a do 12. godine nisam jela ništa ), danas jedem najnormalnije. Pardon, sjetila sam se, ne volim sirovi češnjak. I ne jedem baš sirovu kapulu i papriku, ali zato što mi teško padnu na želudac. I špinat je jedno vrijeme bio na crnoj listi, otrovala sam se njime pa ga nisam mogla smisliti, ali falabogu, prošlo je.
gonj špadi
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
i ja svoju sestru; rekla sam joj što je jela tek kad je potamaila pun tanjur krem juhe od porilukajudolino » wrote: Ja sam nekoliko frendova izliječio od porilukofobije.
i super je s dimljenim kombinacijama; vegetarijanci obožavaju moj rižot s dimljenim sejtanom i porilukom
ja skoro do 18.klonka wrote:Mislim da sve jedem, barem se sad ne mogu sjetiti da ne jedem. I ono što prije nisam (a do 12. godine nisam jela ništa )...
sad tamanim sve osim iznutrica
-
- Posts: 2430
- Joined: 17 Oct 2011, 20:13
Meni je najbolje kad nemam pojma što jedem. Nisam ni na kakvu hranu alergična pa kad probavam nešto novo uopće ne želim znati što je unutra.
Ima puno hrane koju ne volim i koju si nikad sama ne bih spremila ili naručila u restoranu, ali pojesti ću ako treba. Kad sam jako gladna uopće ne biram, mogla bih i travu pasti.
Inače ne volim tikvice, patlidžan, luk, češnjak, ribu, dinje i općenito ukiseljeno povrće. Jednostavno mi nema dobra okus, no ne znači da neću pojesti.
Što se iznutrica tiče, mislim da ih nikad niti nisam probala. Jednostavno ne znam nikoga tko ih voli i sprema
Mene je jedna kolegica izludila kad smo bile na kongresu u Turskoj jer joj hrana uopće nije odgovarala i za vrijeme svakog obroka je morala cviliti i svima nam dati do znanja kako joj sve što ima na tanjuru izgleda odvratno. Takve ljude jednostavno ne razumijem.
Ima puno hrane koju ne volim i koju si nikad sama ne bih spremila ili naručila u restoranu, ali pojesti ću ako treba. Kad sam jako gladna uopće ne biram, mogla bih i travu pasti.
Inače ne volim tikvice, patlidžan, luk, češnjak, ribu, dinje i općenito ukiseljeno povrće. Jednostavno mi nema dobra okus, no ne znači da neću pojesti.
Što se iznutrica tiče, mislim da ih nikad niti nisam probala. Jednostavno ne znam nikoga tko ih voli i sprema
Mene je jedna kolegica izludila kad smo bile na kongresu u Turskoj jer joj hrana uopće nije odgovarala i za vrijeme svakog obroka je morala cviliti i svima nam dati do znanja kako joj sve što ima na tanjuru izgleda odvratno. Takve ljude jednostavno ne razumijem.
Desire makes slaves out of kings.
- Tea Tree
- Posts: 5418
- Joined: 03 Oct 2011, 15:57
Hrana u Turskoj joj nije odgovarala?!?!Éowyn » wrote: Mene je jedna kolegica izludila kad smo bile na kongresu u Turskoj jer joj hrana uopće nije odgovarala i za vrijeme svakog obroka je morala cviliti i svima nam dati do znanja kako joj sve što ima na tanjuru izgleda odvratno. Takve ljude jednostavno ne razumijem.
Pa to je najbolja stvar koju je ostala od njih na ovom potezu na kojem su bili nekih sitnih 400 godina. (skoro mi dođe da ih pitam misle li opet navraćati )
A, što jede ona inače?
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
Bogme, da.Tea Tree » wrote: Hrana u Turskoj joj nije odgovarala?!?!
Pa to je najbolja stvar koju je ostala od njih na ovom potezu na kojem su bili nekih sitnih 400 godina. (skoro mi dođe da ih pitam misle li opet navraćati )
A, što jede ona inače?
Već je let Turkish Airom vrlo ukusno iskustvo, a s hranom u Turskoj općenito ne možeš fulati.
Ajd, kužim da nekima ne odgovara miris ovčetine, ali to je sve.
Jednom kad budem imao vremena, morat ću proučiti i tursku kuhinju do u detalje.
- Herp
- Nikki Gauda
- Posts: 2239
- Joined: 18 Sep 2011, 22:42
Éowyn » wrote:Meni je najbolje kad nemam pojma što jedem. Nisam ni na kakvu hranu alergična pa kad probavam nešto novo uopće ne želim znati što je unutra.
Ima puno hrane koju ne volim i koju si nikad sama ne bih spremila ili naručila u restoranu, ali pojesti ću ako treba. Kad sam jako gladna uopće ne biram, mogla bih i travu pasti.
Inače ne volim tikvice, patlidžan, luk, češnjak, ribu, dinje i općenito ukiseljeno povrće. Jednostavno mi nema dobra okus, no ne znači da neću pojesti.
Što se iznutrica tiče, mislim da ih nikad niti nisam probala. Jednostavno ne znam nikoga tko ih voli i sprema
Mene je jedna kolegica izludila kad smo bile na kongresu u Turskoj jer joj hrana uopće nije odgovarala i za vrijeme svakog obroka je morala cviliti i svima nam dati do znanja kako joj sve što ima na tanjuru izgleda odvratno. Takve ljude jednostavno ne razumijem.
Nda, to je razlika između vas normalnih i nas pićkica
Ako ti hrana nema fin miris/okus, ti ćeš svejedno pojesti, ja ću a) ostaviti netaknutu, b) ispljunuti, c) povratiti. Jebiga.
Turska? Sigurno ima puno ovčetine. Da, i to mi je jedna od namirnica koju ne da ne jedem, nego je nacrtanu ne mogu vidjeti. Jednom mi je prouzrokavala čak i c) reakciju, kad sam halapljivo na pola progutala ćevap u Bihaću, jebem im sunce osunećeno.
U potpunosti razumijem tvoju kolegicu. Mislim, moguće da bih ja na njenom mjestu isprva samo šutjela i tužno gledala u tanjur začepivši nos, ali prije ili poslije bi me netko pitao zašto ne jedem, pa bih svejedno morala reći da mi je to odvratno. Pa ono, nema baš neke razlike kad ću točno to reći.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
Bez brige, ima i junetine, teletine, čak i peradi… a bogme i ribe i morskih plodova.Herp » wrote:Turska? Sigurno ima puno ovčetine. Da, i to mi je jedna od namirnica koju ne da ne jedem, nego je nacrtanu ne mogu vidjeti. Jednom mi je prouzrokavala čak i c) reakciju, kad sam halapljivo na pola progutala ćevap u Bihaću, jebem im sunce osunećeno.
Nisi osuđena na ovčetinu i rođake.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
turska klopa
Sve te meze, puno svjezeg povrca, zacinskog bilja, jogurta. Vegetarijanci se mogu najesti do mile volje.
Havuç Ezmesi, Cacik, Fırında Mantar Roka salatası, Bazlama, Tandir Ekmegi se pobaca na zid kamene peci i tako se pece i odlican je
http://www.sorperan.org/media/images/tandir%20b.jpg
Pa razne fine pite. Pa kebab - koji ruku na srce jest jedan od zdravijih fast foodova. Nesto mesa, hrpa svjezeg povrca i jogurt umak itd. Sto puta bolje od pomfrija i mekdreka.
Osim toga ne jedu od mesa iskljucivo ovcetinu, jedu i puno piletine.
Pa razni pilavi.
Pa rahat lokumi, sutlijas, pa sladoletki specijalitet Maraş Dondurması
http://2.bp.blogspot.com/-IBHH6VnLRtg/T ... rmasi1.jpg
Od Bugara su pobrali fine Kemal Paşa Tatlısı.
Pa tekuci ajran
Ako nekoga smeta ovcetina pa zato kaze da ne voli tursku kuhinju onda ju nije bas ni upoznao.
Kao i perzijska, arapska
Nisu oni nesto krkaci mesine, ali Hrvati u kontinentalnom dijelu jesu.
Sve te meze, puno svjezeg povrca, zacinskog bilja, jogurta. Vegetarijanci se mogu najesti do mile volje.
Havuç Ezmesi, Cacik, Fırında Mantar Roka salatası, Bazlama, Tandir Ekmegi se pobaca na zid kamene peci i tako se pece i odlican je
http://www.sorperan.org/media/images/tandir%20b.jpg
Pa razne fine pite. Pa kebab - koji ruku na srce jest jedan od zdravijih fast foodova. Nesto mesa, hrpa svjezeg povrca i jogurt umak itd. Sto puta bolje od pomfrija i mekdreka.
Osim toga ne jedu od mesa iskljucivo ovcetinu, jedu i puno piletine.
Pa razni pilavi.
Pa rahat lokumi, sutlijas, pa sladoletki specijalitet Maraş Dondurması
http://2.bp.blogspot.com/-IBHH6VnLRtg/T ... rmasi1.jpg
Od Bugara su pobrali fine Kemal Paşa Tatlısı.
Pa tekuci ajran
Ako nekoga smeta ovcetina pa zato kaze da ne voli tursku kuhinju onda ju nije bas ni upoznao.
Kao i perzijska, arapska
Nisu oni nesto krkaci mesine, ali Hrvati u kontinentalnom dijelu jesu.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ja sam mislila da Turci jedu i junetinu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
-
- Posts: 2430
- Joined: 17 Oct 2011, 20:13
Ma ja sam praktički živjela u Turskoj neko vrijeme. Hrana je fina u turskim restoranima, ali ja sam više bila žrtva hrane dečkove bake. Nije loša, daleko od toga, ali ne jedu oni doma kebab. Osim kad naruče iz restorana.
Frendici su bile odvratne dolme i sarme i one njihove čorbe. Nije ni meni baš neka delikatesa suhi pilav i kofte, ali sam sve skupa malo zalila čorbom pa je bilo dobro Kao što rekoh, nisam baš komplicirana kad je hrana u pitanju.
Zna li netko kakva je hrana u Azerbaijanu?
Frendici su bile odvratne dolme i sarme i one njihove čorbe. Nije ni meni baš neka delikatesa suhi pilav i kofte, ali sam sve skupa malo zalila čorbom pa je bilo dobro Kao što rekoh, nisam baš komplicirana kad je hrana u pitanju.
Zna li netko kakva je hrana u Azerbaijanu?
Desire makes slaves out of kings.