Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Iliti topic o sporCkoj prehrani. Daklem, moli se korisnik AdMulica da odabije od ovog topiĆa, u protivnom će svaki njen post biti nagrađen prigodnim benom.
Keljite svoje recepte od kojih ćemo svi zajedno postati veliki i jaki ter ćemo moći brže, više i jače okopavati zemlju u koju ćemo saditi kojekakve zdrave voćke i povrćke, jerbo iste više ne možemo priuštiti svojim preplitkim džepovima.
Keljite svoje recepte od kojih ćemo svi zajedno postati veliki i jaki ter ćemo moći brže, više i jače okopavati zemlju u koju ćemo saditi kojekakve zdrave voćke i povrćke, jerbo iste više ne možemo priuštiti svojim preplitkim džepovima.
Skinheadsi, takav si!
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Pa, krenimo:
Palačinke od zobenih pahljica s nadjevom od svježeg sira
Sastojci za 4 osobe:
TIJESTO
50 grama zobenih pahuljica
50 grama sirutkinih (whey) proteina (trgovina sa sportskom prehranom)
5 bjelanjaka
1 dl mlijeka sa 0,9 mm
1 žličica vanilije
1 žličica cimeta
KREMA
250 g svježeg posnog sira
1 jaje
1 žličica vanilije
natreen tekućina (po okusu)
komadić maslaca ili MTC ulje (za prženje)
Priprema
1) Zobene pahuljice sameljemo tako da dobijemo brašno. Dodamo sirutkine proteine (kao uzorak sam upotrijebila DESIGNER WHEY koncentrat sa okusom vanilije), bjelanjke, mlijeko, vanilin aromu te cimet sve skupa dobro izmiješamo. Ostavimo odmarati 15 minuta.
2) Teflonsku tavu zagrijemo i premažemo sa papirnatom maramicom natopljenom u MTC ulje ili sa malim komadićem maslaca. Upotrijebimo srednje veliku kačicu. Sloj tijesta prve palačinke treba biti vrlo tanak – toliko da pokrije dno tave. Ne pečemo predugo jer tada palačinke postaju pretvrde (trebaju biti mekane kao i svake druge palačinke). Od ove mase dobijemo otprilike 8 komada.
3) Svježi sir pomiješamo sa cijelim jajcem te dodamo aromu i tekući natreen. Upozoravam da oni koji ne jedu sirova jaja (opasnost od zaraze sa salmonelom) u tom slučaju ispuste jaja a svježi sir neka pomiješaju sa malo mlijeka i isto tako dodaju aromu.
Link
Palačinke od zobenih pahljica s nadjevom od svježeg sira
Sastojci za 4 osobe:
TIJESTO
50 grama zobenih pahuljica
50 grama sirutkinih (whey) proteina (trgovina sa sportskom prehranom)
5 bjelanjaka
1 dl mlijeka sa 0,9 mm
1 žličica vanilije
1 žličica cimeta
KREMA
250 g svježeg posnog sira
1 jaje
1 žličica vanilije
natreen tekućina (po okusu)
komadić maslaca ili MTC ulje (za prženje)
Priprema
1) Zobene pahuljice sameljemo tako da dobijemo brašno. Dodamo sirutkine proteine (kao uzorak sam upotrijebila DESIGNER WHEY koncentrat sa okusom vanilije), bjelanjke, mlijeko, vanilin aromu te cimet sve skupa dobro izmiješamo. Ostavimo odmarati 15 minuta.
2) Teflonsku tavu zagrijemo i premažemo sa papirnatom maramicom natopljenom u MTC ulje ili sa malim komadićem maslaca. Upotrijebimo srednje veliku kačicu. Sloj tijesta prve palačinke treba biti vrlo tanak – toliko da pokrije dno tave. Ne pečemo predugo jer tada palačinke postaju pretvrde (trebaju biti mekane kao i svake druge palačinke). Od ove mase dobijemo otprilike 8 komada.
3) Svježi sir pomiješamo sa cijelim jajcem te dodamo aromu i tekući natreen. Upozoravam da oni koji ne jedu sirova jaja (opasnost od zaraze sa salmonelom) u tom slučaju ispuste jaja a svježi sir neka pomiješaju sa malo mlijeka i isto tako dodaju aromu.
Link
Skinheadsi, takav si!
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Inače, jednom sam ih pekao, ali sam nedovoljno usitnio zobene pahuljice, tako da mi brašno nije bilo preglatko, pa mi ni palačinke nisu bile najtanje ikad. Osim toga, pretjerao sam s količinom.
Odlične su bile, toplo preporučujem.
EDIT: e da, umjesto kravljeg, naravno da može i sojino mlijeko.
Odlične su bile, toplo preporučujem.
EDIT: e da, umjesto kravljeg, naravno da može i sojino mlijeko.
Skinheadsi, takav si!
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Pa nije svaka aroma nezdrava. Nitko ne kaže da moraš dodati čokoladu ili, štajaznam, neki random voćni sirup, ali većina ljudi razbija glavu kako dati okus posnom siru. Ja bi osobno ovdje dodao malo samljevenih badema, ili možda neko svježe bobičasto voće... Umjesto natreena žličica meda. Improviziraš malo, nije da je recept uklesan u kamenu.
Skinheadsi, takav si!
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
svježe bobičasto voće je dobra ideja, al nije mu sezona, a i kad je, traje kratko. osim toga, toliko je skupo da ga jedem kao glavni i samostalan obrok, ne kvarim ga dodacima a još manje ga smatram dodatkomChiro » wrote:Pa nije svaka aroma nezdrava. Nitko ne kaže da moraš dodati čokoladu ili, štajaznam, neki random voćni sirup, ali većina ljudi razbija glavu kako dati okus posnom siru. Ja bi osobno ovdje dodao malo samljevenih badema, ili možda neko svježe bobičasto voće... Umjesto natreena žličica meda. Improviziraš malo, nije da je recept uklesan u kamenu.
ps: posni sir je dobar s lanenim uljem, špinatom i rotkvama, sir se u pravilu bolje slaže s povrćem nego voćem
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Ja sam procitala i komentirala ovoblaze » wrote:"koncentrat s okusom vanilije" je tebi vanilija???
K tome kao medjuobrok ili desert sam taj posni znala smiksati bas s vocem i malo agave sirupa.1 žličica vanilije
Sumsko voce zimi kupujem smrznuto, shok smrzavanje, nije da bas bas uniste i radim si shakove, dodam ujutro u musle itd.
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Ako ćeš raditi slane palačinke, špinat je idealan, ali u slatkim će biti malo čudnjikav.blaze » wrote: ps: posni sir je dobar s lanenim uljem, špinatom i rotkvama, sir se u pravilu bolje slaže s povrćem nego voćem
Za slatke mi je je prvi izbor ipak mljeveni badem.
Skinheadsi, takav si!
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
Chiro, zašto za sebe pišeš u ženskom rodu recepte?
meko kuhana jaja za doručak
ili
proso+med+banane
meko kuhana jaja za doručak
ili
proso+med+banane
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Evo vam nešto što je meni fino, a mislim i da je zdravo.
Tekući jogurt (običan), banane na sitno sjeckane (i ne mora jako sitno, kako tko voli), ribana jabuka, kornfleks, malo meda i cimeta.
Možete dodati i svježeg sira ili skute unutra.
Tekući jogurt (običan), banane na sitno sjeckane (i ne mora jako sitno, kako tko voli), ribana jabuka, kornfleks, malo meda i cimeta.
Možete dodati i svježeg sira ili skute unutra.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
-
- Posts: 5232
- Joined: 07 Oct 2011, 15:32
Meni je najsportskije što znam pečena kokoš.
Nikad nisam bio nešto opterećen hranom, ali sam uvijek dobro izgledao (mišići i tako to ). Možda zato jer su većina moje standardne prehrane bjelančevine.
Neugodno mi je pisati na onoj drugoj temi koliko ništa ne radim.
Nikad nisam bio nešto opterećen hranom, ali sam uvijek dobro izgledao (mišići i tako to ). Možda zato jer su većina moje standardne prehrane bjelančevine.
Neugodno mi je pisati na onoj drugoj temi koliko ništa ne radim.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
mrzim ovakve teme, ali moram pitat':
imate li vi nakon aktivnosti izrazenu potrebu za jedenjem banana? ja bih, recimo, mogla pojesti omanju plantazu. ne znam jel' to zbog ugljikohidrata ili zato sto mi fali kalija.
i gdje su uopce najjeftinije banane? bokte, gledam po ducanima, sad su svugdje 10-11 kn, a ja navikla na 7-8.
inace preko ljeta, kad se puno znojim, volim nalijevati u sebe cijedjeni grejp i sok od paradajza.
imate li vi nakon aktivnosti izrazenu potrebu za jedenjem banana? ja bih, recimo, mogla pojesti omanju plantazu. ne znam jel' to zbog ugljikohidrata ili zato sto mi fali kalija.
i gdje su uopce najjeftinije banane? bokte, gledam po ducanima, sad su svugdje 10-11 kn, a ja navikla na 7-8.
inace preko ljeta, kad se puno znojim, volim nalijevati u sebe cijedjeni grejp i sok od paradajza.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Banane su vrh, TOP1 voće za trening. :kahva:
Novi receptić:
Piletina s tjesteninom u 15 minuta
Sastojci:
350g tjestenine (farfalle)
300g brokule, izrezane u manje cvjetove
1 žlica maslinovog ulja
3 velika komada pilećih prsa bez kostiju izrezana u komadiće
2 češnja češnjaka, propasirani
2 žlice slatkog senfa u zrnu (dijon senf u zrnu, u većim trgovačkim centrima ili trgovinama delikatesama)
sok 1 velike ili 2 manje naranče
25g badema u listićima, prženih
Po porciji:
531 kalorija
proteina 43g
ugljikohidrata 70g
masti 11 g
zasićene masti 1g
vlakna 6g
soli 0,52 g
Priprema:
Tijesto kuhajte u većoj količini kipuće slane vode prema uputama na pakiranju. Tri minute prije no što je tijesto gotovo, ubacite brokulu u vodu i nastavite kuhati.
Dok se tijesto kuha, lagano zagrijte ulje u velikoj tavi za pečenje ili woku. Ubacite piletinu, i pecite sve dok se komadići ne speku i ne dobiju zlatnu boju oko 8-10 minuta, te dodajte češnjak u zadnjih 2 minute.
Senf pomiješajte sa sokom od naranče u manjoj zdjelici. Mješavinu prelijte preko piletine i lagano pirjajte minutu ili dvije. Tijesto i brokulu ocijedite, ali sačuvajte 3 žlice vode u kojoj se tijesto kuhalo. Brokulu i tijesto pomiješajte s piletinom, umiješajte vodu od kuhanja i bademe, dobro začinite i poslužite.
Ja bi skuhao integralnu paštu, a možda bi se dalo nešto iskemijati na šemu onih palačinki, da se samelje zob i od tog brašna naprave nekakvi rezanci.
Novi receptić:
Piletina s tjesteninom u 15 minuta
Sastojci:
350g tjestenine (farfalle)
300g brokule, izrezane u manje cvjetove
1 žlica maslinovog ulja
3 velika komada pilećih prsa bez kostiju izrezana u komadiće
2 češnja češnjaka, propasirani
2 žlice slatkog senfa u zrnu (dijon senf u zrnu, u većim trgovačkim centrima ili trgovinama delikatesama)
sok 1 velike ili 2 manje naranče
25g badema u listićima, prženih
Po porciji:
531 kalorija
proteina 43g
ugljikohidrata 70g
masti 11 g
zasićene masti 1g
vlakna 6g
soli 0,52 g
Priprema:
Tijesto kuhajte u većoj količini kipuće slane vode prema uputama na pakiranju. Tri minute prije no što je tijesto gotovo, ubacite brokulu u vodu i nastavite kuhati.
Dok se tijesto kuha, lagano zagrijte ulje u velikoj tavi za pečenje ili woku. Ubacite piletinu, i pecite sve dok se komadići ne speku i ne dobiju zlatnu boju oko 8-10 minuta, te dodajte češnjak u zadnjih 2 minute.
Senf pomiješajte sa sokom od naranče u manjoj zdjelici. Mješavinu prelijte preko piletine i lagano pirjajte minutu ili dvije. Tijesto i brokulu ocijedite, ali sačuvajte 3 žlice vode u kojoj se tijesto kuhalo. Brokulu i tijesto pomiješajte s piletinom, umiješajte vodu od kuhanja i bademe, dobro začinite i poslužite.
Ja bi skuhao integralnu paštu, a možda bi se dalo nešto iskemijati na šemu onih palačinki, da se samelje zob i od tog brašna naprave nekakvi rezanci.
Skinheadsi, takav si!
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Pola kile posnog.
Jušna žlica meda.
Pola šake badema.
Smrznutog ili svježeg voća po ukusu (najbolje je oko 50 grama).
0,25 l vode.
Blender u ulozi tvog najboljeg prijatelja.
https://www.youtube.com/watch?v=ZvEnIkz82A0
Jušna žlica meda.
Pola šake badema.
Smrznutog ili svježeg voća po ukusu (najbolje je oko 50 grama).
0,25 l vode.
Blender u ulozi tvog najboljeg prijatelja.
https://www.youtube.com/watch?v=ZvEnIkz82A0
Skinheadsi, takav si!
- Chiro
- Posts: 693
- Joined: 10 Nov 2011, 21:34
Danas sam odlučio napraviti mali eksperiment, i pokazao se uspješan.
Oko 13 sati sam ogulio i narezao dvije banane, stavio ih na plastični podložak, omotao najlonskom folijom i stavio u zamrzivač. Nešto iza 20 sati sam ih izvadio, ubacio u blender, smiksao s 1/3 l sojinog mlijeka i 4 čokoladna jaja (ovo nije bilo nasušno potrebno, samo sam htio provjeriti kako će to sve izgledat skupa ), te naiskap popio taj šejk.
Osjećam se moČno.
Oko 13 sati sam ogulio i narezao dvije banane, stavio ih na plastični podložak, omotao najlonskom folijom i stavio u zamrzivač. Nešto iza 20 sati sam ih izvadio, ubacio u blender, smiksao s 1/3 l sojinog mlijeka i 4 čokoladna jaja (ovo nije bilo nasušno potrebno, samo sam htio provjeriti kako će to sve izgledat skupa ), te naiskap popio taj šejk.
Osjećam se moČno.
Skinheadsi, takav si!
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
zvuči ko slatkaČChiro » wrote:Danas sam odlučio napraviti mali eksperiment, i pokazao se uspješan.
Oko 13 sati sam ogulio i narezao dvije banane, stavio ih na plastični podložak, omotao najlonskom folijom i stavio u zamrzivač. Nešto iza 20 sati sam ih izvadio, ubacio u blender, smiksao s 1/3 l sojinog mlijeka i 4 čokoladna jaja (ovo nije bilo nasušno potrebno, samo sam htio provjeriti kako će to sve izgledat skupa ), te naiskap popio taj šejk.
Osjećam se moČno.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- sabaa
- Posts: 563
- Joined: 09 Nov 2011, 21:01
Stalno imam smrznute banane u fridu, frape s njima mi je savrsen.Chiro wrote:Danas sam odlučio napraviti mali eksperiment, i pokazao se uspješan.
Oko 13 sati sam ogulio i narezao dvije banane, stavio ih na plastični podložak, omotao najlonskom folijom i stavio u zamrzivač. Nešto iza 20 sati sam ih izvadio, ubacio u blender, smiksao s 1/3 l sojinog mlijeka i 4 čokoladna jaja (ovo nije bilo nasušno potrebno, samo sam htio provjeriti kako će to sve izgledat skupa ), te naiskap popio taj šejk.
Osjećam se moČno.
On mi je ujedno i nagrada nakon muce... ovaj vjezbanja.:-D
Fine su i same za jesti tako smrznute ili malo smiksane, ko sladoled od banane.
Banane su jos super u zobenima sa cimetom i po zelji zlica kikiriki maslaca.
Jos je fino o grozde smrznuto, topi se u ustima i postane slade nego sto je bilo.
The planet is fine. The people are fucked.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
sabaa, ovo su difne ideje!
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.