Dinamo u Ligi prvaka

Svi smo mi izbornici
User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 13470
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 3 times

Dinamo u Ligi prvaka

Post by Stitch » 19 Sep 2019, 18:45

Pobjeda Dinama nad talijanskom Atalantom (4:0) u Ligi prvaka jedna je od spominjanijih u analizama prvoga kola. Reagirale su i kladionice, Dinamo je u nekom presjeku trenutačno na 22. mjestu favorita u utrci za osvajanje Lige prvaka. Nastup u C-skupini pred 28.500 gledatelja na stadionu Maksimir bio je lepršav i uvjerljiv, a junak večeri, trostruki strijelac Mislav Oršić, dokazao je da je s razlogom hrvatski reprezentativac.

U skupini C još su Manchester City i Šahtar; Pep Guardiola glatko je prošao Harkiv pobijedivši u gostima 3:0 pa ne čudi što Ukrajinci njegov sastav smatraju glavnim pretendentom na naslov europskoga klupskog prvaka. O Dinamu trener poraženih Luis Castro dodao je: "Da, mogu reći da je to iznenađenje. Ali ne pobjeda Dinama, već broj postignutih golova. Čak je dobro da se to dogodilo jer sam nakon ždrijeba čuo kako ljudi govore da je Dinamo slab i da neće imati šanse. Nogomet je pun takvih preuranjenih predviđanja koja se uopće ne bi trebala iznositi. Treba poštovati svakog protivnika. Ako ste u Ligi prvaka, među najboljima ste." Ipak, očekuje da će se protiv Atalante i Zagrepčana vaditi zbog uvodnog debakla kod kuće.

Guardiola, uvijek džentlmen, rekao je da Dinamo ima jakih strana, koje će pažljivo prostudirati. Manchester City favorit je u toj skupini, doista bi pretjerano bilo iz Zagreba poručivati "Guardiola, pazi se!" - iako ne sumnjam da će i toga biti. :D


Potpisi su za budale.