Nisam sve pročitao, ali jesam većinu onoga što je napisano o temi, dakle na prve 2-3 stranice ....
Za one koji ne znaju, navijač sam, idem na tekme, putujem svijetom po tekmama i tak...
Stitch wrote: ↑27 Sep 2018, 23:37
Sad kad se malo stišala euforija zbog brojnih Modrićevih nagrada - koje je, da se razumijemo, zaslužio - moram pitati je li on dorastao kapetanskoj vrpci hrvatske nogometne reprezentacije. Ne trolam, doista. Kapetan mora biti primjer, na terenu i izvan njega. A ne kukavica i lažac. Govorim o Mamiću i njegovu svjedočenju na sudu, jasno.
Kad sam ovo pročitao pomislio sam "Evo čovjeka koji Fausta nije pročitao s razumijevanjem ... za Fausta."
Stitch wrote: ↑01 Oct 2018, 08:20
Da se vratimo na bitno - tko bi od vas frajera svjedočio protiv Mamića?
OK, ovo pitanje me je ipak navelo da pomislim kako je tebi ipak više jasno nego što to proizlazi iz uvodnog upisa.
Da, na pitanje bi li prodao dušu Mefistu u zamjenu za sretan ovozemaljski život (tj. lagao na sudu u zamjenu za desetke milijuna eura Mamićeve/"Mamićeve" prljave love), jasno je da bi većina javno, jasno i glasno odgovorila "ja ne bih".
No, tko bi pri tome uistinu tako moralno i postupio kad bi došao u takvu situaciju?
Ne tvrdim da bi svačiji niječni odgovor na to pitanje nužno bio i svjesna laž, ali kad bi se zbrojile sve svjesne laži, sve prazne samohvale onih koji zbog nedostatka talenta nikada neće doći u takvu situaciju, iskreni, ali nesvjesno neistiniti odgovori onih koji misle da znaju sami sebe, a u stvari o sebi nemaju pojma itd. - ja tvrdim da bi na koncu bar 90% ljudi postupilo jednako kao Modrić.
Ma kako se javno busali o moralna prsa.
Stitch wrote: ↑27 Sep 2018, 23:37
Zadnji pravi kapetan poginuo je 1993. na autocesti kraj Denkendorfa. I otad vođu, rasnog vođu za kojeg bi se u vatru i vodu išlo - nismo imali, u bilo kojem sportu. Taj kapetan, Dražen Petrović, nije čovjek koji bi se družio s Mamićem. Niti bi ga zvali na suđenje. Takvo što ne bi si dopustio. I to me strašno muči. Jer baca ljagu na sve pozitivno što je inače dobronamjerni, prostodušni Modrić učinio.
Stitch wrote: ↑28 Sep 2018, 17:23
Uza sve to, mora biti i vođa. Jer kapetan predstavlja igrače, svlačionicu. Ta je funkcija simbol. On nije igrač koji se na početku utakmice smješka sucu i suparničkom kapetanu dok bacaju novčić da bi izabrali stranu - iako mu i to ulazi u opis posla - on je motivator i predvodnik. To je ključno. U ovom slučaju, Modrić je Dalićeva desna ruka, njegov emisar.
Kao što su neki od kasnijih sudionika u raspravi primijetili, ovdje se krije više od jedne dileme glede Modrićeve sposobnosti da bude vođa i kapetan.
Ta jedna je, naravno, moralna, a druga je pitanje nije li Modrić, glasom i konsitucijom, ipak previše "tihi miš" da bi uspijevao momčad motivirat.
I ne, nije Dražen Petrović bio "zadnji pravi kapetan" u HR sportu. Po meni osobno, najveći kapetan u nogometnoj reprezentaciji bio je Niko Kovač, iako je bio daleko od toga da bude pri tome i najbolji igrač. Jer to su dvije odvojene stvari koje niti nužno idu, niti nužno ne idu skupa.
Donna Sole wrote: ↑29 Sep 2018, 09:40
Tko zna što bi od Dražena bilo da je bilo.. Njega inače ja nisam doživljavala tako idealnog. Imao je i on svojih tajni i mračnih strana ali sad je to ionako posuto zvjezdanom prašinom.
Tako je.
Primjerice, sjećam se kako su u NBA njegovi suigraći bili ugodno iznenađeni kako je brzo savladao tzv.
trash talk, tj. verbalno vrijeđanje protivnika na terenu. (Za pretpostaviti je da protivnici i nisu bili baš jako oduševljeni time.)
Sjećam se također, još i prije toga, dok je bio u Ciboni, kako se znao neugodno izderavati na suigrače slabije osobnosi (npr. na Branka Vukičevića zvanog "Grančica").
A o brojnim financijskim repovima koji su ostali od njegovoog prelaska iz Cibone u Real da i ne pričamo. Druga su to vremena bila pa se manje vuklo po medijima od današnjih Mamićevih
vragolija ...
Donna Sole wrote: ↑29 Sep 2018, 09:40
Glede Modrića, vidim ga samo kao genija na terenu.
To je druga, ili, bolje rečeno, prva strana medalje. Ono bitno je da se te dvije strane ne miješaju na mjestima na kojima nije primjereno da se mješaju.
Nije normalno na svaku nagradu koju Modrić dobiva
kao nogometaš skakat s moraliziranjem o njegovoj vezi s Mamićem. Jednako tako ne bi bilo normalno na sudskom procesu koji se vodi protiv njega osloboditi ga s obrazloženjem da je on, eto, sjajan nogometaš.
Bez obzira što je te dvije stvari možda danas teško odvojit.
Donna Sole wrote: ↑30 Sep 2018, 13:29
Michael Jackson.
Kralj pop glazbe. Nije on samo to bio nego čovjek od krvi i mesa , pun kompleksa, pri tom pedofil, volio dječake. Umanjuje li to njegovu vrijednost kao umjetnika?
haram wrote: ↑30 Sep 2018, 15:16
Nisam siguran da su optužbe za pedofiliju baš bile utemeljene.
Nevažno jesu li bile utemeljene ili nisu, bitno je da stoji ono što je Donna htjela reći.
Ako već tražiš dlaku u jajetu, evo ti bolji primjer:
Nije mi na kraj pameti prestat uživat u Kineskoj četvrti, Balu vampira, Roremarinoj bebi, Stanaru itd...
Nije normalan onaj tko gleda te filmove i pri tome stalno misli na činjenicu da je Roman Polanski pedofil, a jednako je nenormalan onaj tko kaže da bi Polanskog trebalo oslobodit optužaba samo zato jer je genijalni režiser.
Isto vrijedi i za filmove (također pedofila) Woodie Allena, (četnika) Kisturice. sjajne uloge (silovatelja) Kevina Spaceya, slike (nasilnog ubojice) Caravaggia, .... Dovraga i o Charlie Chaplinu se govorilo da je tiranizirao obitelj... itd. ...
Stitch wrote: ↑30 Sep 2018, 21:38
A zašto je onda pokojni Stamać dovodio dinamovce na predavanja iz teorije književnosti?
Nije to ništa, i ne tako pokojni Ćiro Blažević, u doba kad se to "nije smjelo", vodio je Dinamovce u crkvu na molitvu, a u doba kad se se "u crkvu moralo" (a ljevičarit "nije smjelo"), vodio ih je u - kazalište na predstavu "Vaginini monolozi".
Doduše, ono prvo je (lažno) negirao, a zbog onog drugog je (javno) zažalio.
PS
A tko vam je taj
Bazinga o kojem toliko trkeljate?