Ovo bi komotno moglo ići i na temu "Što vas je danas nasmijalo".
Dakle, jučer popodne počeo moj ruter-modem krepavati. Polako ali sigurno. Zapravo, najprije je prije tjedan do deset dana vrisnula telefonska linija - da, jasno vam je, na Iskonu sam, ali me to nije puno uzrujavalo, ionako mi služi samo za traženje mobitela.
Pa sam napokon dobila Iskonovu tehničku podršku i obećanje da će danas poslati majstora s novom spravom. Rečeno, učinjeno. Bio je ovdje već oko deset, sve potpisali i zamijenili sprave, a lozinka vam je, kaže, na naljepnici s donje strane.
I tako žica radi, a WLAN ne radi jer ja ne znam kako da se logiram u ruter. Nemam
user i nemam
pass, knjižica s uputama više se ne dobiva. Pokušala sam sve dosadašnje kombinacije - nije mi ovo prvi ruter, a ni prvi provajder. Te Administrator / administrator, Admin / admin, a lozinka bi trebali biti brojevi zar ne? Nekada su bile četiri nule (T-com) ili 1234 (Iskon). A-a.
I tako, krenem ja guglati, nije mi se dalo pola sata čekati da se netko javi na telefon. Zyxel (više) neće ni čuti za moj model, nikakvo čudo kad je kod nas najnoviji hit, ništa od uputa. Pa izguglam: administrator/administrator.
Jedva sam sve uštimala koliko su mi suze frcale od smijeha. Baš su maštoviti.