apač, inklud... pitanje

Računala, IT, nove tehnologije, gadgeti...
User avatar
Zmaj021
Posts: 3458
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

apač, inklud... pitanje

Post by Zmaj021 » 13 Nov 2014, 12:06

sajt ima dvadesetak statik stranica, pa mi se za hedere, futere i sajd barove čini zgodnijim koristiti ssi nego php, js ili sl.

na lokalnom sam serveru ubacio u .conf: u dir sekciji Options +Includes, a u ifmodul AddType text/html .html i AddOutputFilter INCLUDES .html. i to radi, a u cpanelu sam, kod host provajdera, vidio opciju za dodavanje server parsiranja, pa ne bih mijenjao .htaccess.

čini mi se ok, al mi treba potvrda.. ono, da me ne sačeka nešto iza ugla? :D

imam i nedoumicu u vezi css-a za te inklud html-ove..



User avatar
Bara huda
Posts: 3056
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

Post by Bara huda » 13 Nov 2014, 12:41

Zmaj021 » wrote:sajt ima dvadesetak statik stranica, pa mi se za hedere, futere i sajd barove čini zgodnijim koristiti ssi nego php, js ili sl.

na lokalnom sam serveru ubacio u .conf: u dir sekciji Options +Includes, a u ifmodul AddType text/html .html i AddOutputFilter INCLUDES .html. i to radi, a u cpanelu sam, kod host provajdera, vidio opciju za dodavanje server parsiranja, pa ne bih mijenjao .htaccess.

čini mi se ok, al mi treba potvrda.. ono, da me ne sačeka nešto iza ugla? :D

imam i nedoumicu u vezi css-a za te inklud html-ove..
Ma nis ne brini, nece te nista sacekati iza ugla, samo deri bez straha. :top:

Sto se tice tog sto nedo-u-micu...nista to, tjeraj to od sebe.
ne da taj, dat ce neko drugi. :ne zna:

Eto, nadam se da sam ti pomogla i da ti je sad sve jasnije.
Nema na cemu :cerek:



User avatar
Zmaj021
Posts: 3458
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 13 Nov 2014, 12:52

Bara huda wrote: Ma nis ne brini, nece te nista sacekati iza ugla, samo deri bez straha. :top:

Sto se tice tog sto nedo-u-micu...nista to, tjeraj to od sebe.
ne da taj, dat ce neko drugi. :ne zna:

Eto, nadam se da sam ti pomogla i da ti je sad sve jasnije.
Nema na cemu :cerek:
:D :D

ovo s micom ostaje problem, al ajd, poigraću se malo sam, pa ću vidjet kako ide.. :D

nije mi jasnije, al pomogla si. :D



User avatar
miky0
ST Leader
Posts: 10477
Joined: 29 Sep 2012, 09:38

Post by miky0 » 13 Nov 2014, 12:58

Zmaj021 » wrote: :D :D

ovo s micom ostaje problem, al ajd, poigraću se malo sam, pa ću vidjet kako ide.. :D

nije mi jasnije, al pomogla si. :D
Desnicom :zubo: ili pak ljevicom ako si ljevicar :misli:



User avatar
Zmaj021
Posts: 3458
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 13 Nov 2014, 13:15

miky0 wrote:
Desnicom :zubo: ili pak ljevicom ako si ljevicar :misli:
neam pojma.. šutam lijevom, pišem desnom, nož i viljušku držim kontra.. a vozim desnom stranom.. jel se to računa? :D

css ide gdje jedino i može ići. ..kad kreneš fantazirat oko očitog. :facepalm:

gdje je stič?

edit: majti?

režija, učini nešto :D
Last edited by Zmaj021 on 13 Nov 2014, 13:16, edited 1 time in total.



MightyMe
Posts: 5166
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

Post by MightyMe » 13 Nov 2014, 13:16

Napravi bekap čitavog sajta i iskoristi APP metodu. :zubo:



User avatar
Zmaj021
Posts: 3458
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 13 Nov 2014, 13:21

MightyMe » wrote:Napravi bekap čitavog sajta i iskoristi APP metodu. :zubo:
ovo je skroz nova verzija. vrti se gdje se i pravi. :D

nije da nemam već ispisanog koda, al bolje sad mijenjati koncepciju nego na kraju. ionako će mi trebati bar još jedno mjesec i po dana..



MightyMe
Posts: 5166
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

Post by MightyMe » 13 Nov 2014, 13:25

Nisam nikad sam konfigurirao apač, pa ti ne znam dat savjet u koji sam siguran. A i kući mi je ostao testni linux server pa se nemam na čemu igrati.

Gore navedena metoda je moja defaultna eksperimentalna metoda. :zubo:



User avatar
Zmaj021
Posts: 3458
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 13 Nov 2014, 13:36

vrti se apač i na winu. php+mysql, sve se vrti.. :D

mysql ždere prilično rama, pa ga ne startam automatski. a i krenuo sam bez php-a, pa mi ni ne treba. te neke stvari koje bih držao u bazi mogu proći i bez baze.. ono, samo bih si komplikovao život.

nisam se ovim stvarima bavio već godinama, pa rekoh da idem što jednostavnijim putem.
..
app metoda je jedina metoda.. :D



MightyMe
Posts: 5166
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

Post by MightyMe » 13 Nov 2014, 13:45

Ma znam da ga se može natjerat, ali mi je tamo već sve instalirano i spremno za eksperimentiranja. :D



User avatar
Zmaj021
Posts: 3458
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 13 Nov 2014, 14:00

sudo apt-get install.. nekad je bila puno veća zajebancija, a danas mi kći vrti linux.. ee :D



MightyMe
Posts: 5166
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

Post by MightyMe » 13 Nov 2014, 14:30

Ja imam dual boot na laptopu i sve rijeđe bootam windouze. Alati koje koristim u struci mi nekako bolje leže na linuxu.



User avatar
Zmaj021
Posts: 3458
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 14 Nov 2014, 13:54

linux mi nije opcija zbog posla.. masa softvera + iis. a i da nije, nešto nemam entuzijazma za zajebancije koje lin nosi. na winove nebuloze sam već navikao.. ono, dođu mi pod normalno. šta ti je moć navike :D