Ne kanim se natjecati s tobom u broju foruma. Ostat ću na ovima, inače ću raditi još manje.
Trkeljaško raspoloženje iz dana u dan
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Pa dobro, što je ovo?! Registrirate se, mi se taman poveselimo kako ćemo biti novih ljudi za razgovor, a ono - ništa! Još gori muk nego prije...
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Užasnuta sam. Užasnuta! Upravo sam otkrila da postoji Marulićeva Judita - suvremeni prepjev. Ne znam hoću li se usuditi u to zaviriti.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Poludjet ću! Desetka mi je skener upravo prepoznala kao televizor. Sad kad mi dođu naplatiti pretplatu.
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Dobila je drajver, ali ide mi na živce. Stalno je treba hraniti drajverima. Sedmica je bila mila majka - staviš i radi.
Oh pa postoji chat tema. Super, ovdje cu bar moci biti ontopic.
I tako... sto je s Mme da je nema?
OT: Htjela sam biti content writer (iz razloga "da ne moram vise raditi") i sad kad sam dobila priliku da se iskazem, vidim da to uopce nije lako i kasnim poprilicno
Drugim rijecima, bila sam malo naivna, eto.
I tako... sto je s Mme da je nema?
OT: Htjela sam biti content writer (iz razloga "da ne moram vise raditi") i sad kad sam dobila priliku da se iskazem, vidim da to uopce nije lako i kasnim poprilicno
Drugim rijecima, bila sam malo naivna, eto.
- Marsovac7
- Svemirka
- Posts: 751
- Joined: 27 Mar 2019, 16:14
- Location: Negdje u svemiru
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
- Gender:
Izjavila je da ne želi biti na istom forumu sa mnom jer da sam ja fašistica.
Ima negdje i tema o tome.
A najsmješnije je što sam ja i na njezinom forumu (Symposion) i nije me banirala od tamo, nego joj čak dajem sugestije tamo.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Marsovac7
- Svemirka
- Posts: 751
- Joined: 27 Mar 2019, 16:14
- Location: Negdje u svemiru
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
- Gender:
Tako ispada, da sam problematična i da unosim pomutnju, ali u pravu si da sam više mirna i nije da namjerno "kurim frku", premda imam u sebi i jedno i drugo. Imam neka svoja načela, koja dosta odlučno branim i borim se protiv nepravde, a pritom znam nekim ljudima "stati na žulj".
Ma i ovaj i taj drugi forum postoje već godinama, a ja sam i tu i tamo od prošle godine.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Ima ih više nego što misliš.
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=2
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=2178
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=3936
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=3915
Zapravo čitav podforum služi za neobavezno trkeljanje. A gdje su drugi...
Potpisi su za budale.
Hvala, pogledala sam ih i ovaj mi temom (naslovom) najviše odgovaraStitch wrote: ↑01 Jun 2020, 19:45Ima ih više nego što misliš.
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=2
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=2178
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=3936
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?f=15&t=3915
Zapravo čitav podforum služi za neobavezno trkeljanje. A gdje su drugi...
Taman sam mislila da nemam baš ništa što bih mogla skombinirati za doručak (ili ručak ili bilo koji obrok), kad ispade da imam sve što treba za nekakav Mujaddarah (leća, grožđice, kim, luk, prešin, riža) pa će to dakle biti za doručak
Yep Ali ne da nema mesa nego nije bilo ničeg, osim ovog ovdje nabrojanog i nekih začina. Sad doslovno imam pola kapule i dva mlada luka u friđu i onu vodu koja ostane kad se skuha slanutak ako se nije već pokvarila.
(Dobro, imam i bademe i lješnjake i mogu ić jest višnje iz susjedovog vrta, a našlo bi se i šumskih jagoda i koprive, zapravo sam u izobilju.)
Najgore što nemam ni čaj.
Ali ne bi ostao gladan
Evo sad sam naručila pizzu i prejela sam se.
Ali ti Palestinci imaju pravo, znači, oni naprave taj recimo rižoto s lećom, nazovimo to tako, oni ne stave luk na ulje kao mi pa dodajemo leću i rižu, vodu... pa poslije ni ne osjetiš taj luk. Oni skuhaju rižu i leću u vodi, a luk poprže na tavi i onda kad je taj "rižoto" gotov, onda kad serviraju u tanjure, dodaju na vrh jela taj prženi luk. Plus još i grožđice i peršin i bude baš jako dobro. Ugodno sam se iznenadila
(Dobro, imam i bademe i lješnjake i mogu ić jest višnje iz susjedovog vrta, a našlo bi se i šumskih jagoda i koprive, zapravo sam u izobilju.)
Najgore što nemam ni čaj.
Ali ne bi ostao gladan
Evo sad sam naručila pizzu i prejela sam se.
Ali ti Palestinci imaju pravo, znači, oni naprave taj recimo rižoto s lećom, nazovimo to tako, oni ne stave luk na ulje kao mi pa dodajemo leću i rižu, vodu... pa poslije ni ne osjetiš taj luk. Oni skuhaju rižu i leću u vodi, a luk poprže na tavi i onda kad je taj "rižoto" gotov, onda kad serviraju u tanjure, dodaju na vrh jela taj prženi luk. Plus još i grožđice i peršin i bude baš jako dobro. Ugodno sam se iznenadila
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Eh, peršin... Stara ga je prekjučer ispohala i poslala zajedno s mesom, da posluži kao prilog. Isjeckao sam ga na komadiće i dao vrapcima. Malim je pizdekima bio glavno jelo.
Što se Palestinaca tiče, žena mi katkad donese falafel. Ona ga voli, a meni su ta bliskoistočna jela bezvezna. Slanutak mi je kao varivo okej, volim i bademe, lješnjake, orahe..., ali kad zaboravim na njih pa ih poslije godinu dana otkrijem u frižideru, zna se tko će to dobiti. Zato mi pernati razbojnici i dolaze, stalno kuckaju po prozoru i naviruju se unutra.
Što se Palestinaca tiče, žena mi katkad donese falafel. Ona ga voli, a meni su ta bliskoistočna jela bezvezna. Slanutak mi je kao varivo okej, volim i bademe, lješnjake, orahe..., ali kad zaboravim na njih pa ih poslije godinu dana otkrijem u frižideru, zna se tko će to dobiti. Zato mi pernati razbojnici i dolaze, stalno kuckaju po prozoru i naviruju se unutra.
Potpisi su za budale.
Možda se trebaš naviknuti...
Kako se radi pohani peršin?
Meni su ove vrane oko mene simpa, uzmu orahe s tla i odnesu ih na vrh stupa, kao tamo će ih razbiti i pojesti. I naravno da čim prvi put udare kljunom, orah im padne dolje. A one strpljivo opet idu po njega i opet ga gore na vrhu stupa pokušavaju razbiti, nisu baš svladale praktičnost.
Kako se radi pohani peršin?
Meni su ove vrane oko mene simpa, uzmu orahe s tla i odnesu ih na vrh stupa, kao tamo će ih razbiti i pojesti. I naravno da čim prvi put udare kljunom, orah im padne dolje. A one strpljivo opet idu po njega i opet ga gore na vrhu stupa pokušavaju razbiti, nisu baš svladale praktičnost.
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Nemam pojma, isto onako kako se pohaju gljive ili celer, pretpostavljam. Korijen peršina može se jesti i kuhan, sirov ili pečen. Priprema se kao i ostalo slično povrće (mrkva, repa). Okus mu je intenzivan, ne sviđa mi se premda znam da je ljekovit i antikancerogen.
Potpisi su za budale.
Ahaaa, korijen peršina, ja mislila lišće
Pa mislim da je ljekovit u sirovom stanju (ali onda taj okus još više dođe do izražaja).
Ali recimo lišće je fora izmiksati u limunadi, znam da zvuči da ispadne kao neka juha, ali zaista nije, bude baš osvježavajuće, kao da si stavio mentu u limunadu.
Pa mislim da je ljekovit u sirovom stanju (ali onda taj okus još više dođe do izražaja).
Ali recimo lišće je fora izmiksati u limunadi, znam da zvuči da ispadne kao neka juha, ali zaista nije, bude baš osvježavajuće, kao da si stavio mentu u limunadu.