Cuganje
- schmokljan
- Posts: 2411
- Joined: 18 Sep 2011, 16:19
- Location: www.mordor.hr
Ovaj podforum je prepun otužnih hobija, koje rijetko tko upražnjava, a i oni koji ih upražnjavaju nisu sretni s njima. Ne u onoj mjeri kao s naslovnim, kraljem svih hobija.
Iz tih razloga odlučih otvoriti temu o mom i vašem omiljenom hobiju, kojeg, hvala na pitanju, upražnjavam rijetko, ali zato intenzivno.
Kad ste počeli, što vas je navelo, s čim otvarate večer, kako ju zatvarate, sami, ili u društvu, ili hobi ne pita za te sitnice?
Kod cuganja da li opijenost ide postupno, ili samo u jednom trenutku odete u ausvinkl, pa vas cuga smanta ka' figura od krokanta?
Koliko često razmišljate da se okanite svoga omiljenog hobija i koliko traje ova nepromišljena odluka?
Povraćate li u samoći svoga wc-a, ili pred očima svijeta, na radost zluradih i patnju onih nekoliko ljudi koji vas vole?
Kad ćete prestati i zašto, pobogu?
Otvorite dušu i prvu bocu koja vam je pri ruci.
Živjeli!
Iz tih razloga odlučih otvoriti temu o mom i vašem omiljenom hobiju, kojeg, hvala na pitanju, upražnjavam rijetko, ali zato intenzivno.
Kad ste počeli, što vas je navelo, s čim otvarate večer, kako ju zatvarate, sami, ili u društvu, ili hobi ne pita za te sitnice?
Kod cuganja da li opijenost ide postupno, ili samo u jednom trenutku odete u ausvinkl, pa vas cuga smanta ka' figura od krokanta?
Koliko često razmišljate da se okanite svoga omiljenog hobija i koliko traje ova nepromišljena odluka?
Povraćate li u samoći svoga wc-a, ili pred očima svijeta, na radost zluradih i patnju onih nekoliko ljudi koji vas vole?
Kad ćete prestati i zašto, pobogu?
Otvorite dušu i prvu bocu koja vam je pri ruci.
Živjeli!
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Pijem rijetko. Zadnji put vani, prije desetak dana. Otad ništa, apsolutno ništa. Samo kavu i vodu.
Prije toga bio sam u svatovima. Za cijeli dan i noć popio sam malo, tek četiri piva. Cijelo vrijeme odbijao džointove i činio slična svetogrdna sranja. A po vokaciji sam narkoman, a ne pijanac.
Ne znam što mi je. Ženi mi se, očito.
Prije toga bio sam u svatovima. Za cijeli dan i noć popio sam malo, tek četiri piva. Cijelo vrijeme odbijao džointove i činio slična svetogrdna sranja. A po vokaciji sam narkoman, a ne pijanac.
Ne znam što mi je. Ženi mi se, očito.
Potpisi su za budale.
- schmokljan
- Posts: 2411
- Joined: 18 Sep 2011, 16:19
- Location: www.mordor.hr
Pjesma o ljubavi, cuganju i pivu:
- A.P.
- Cactus
- Posts: 1937
- Joined: 17 Oct 2011, 18:34
Pijem pivo jer mi je dobro , vino mogu popit dobro, dapače, al bljuzgave stvari poput bambusa i sličnog više ne idu baš najlakše.
Žestice ne pijem jer mi se želudac okrene i grči toliko da moram uzet gastal Rakija je iznimka, jer je rakija.
Žestice ne pijem jer mi se želudac okrene i grči toliko da moram uzet gastal Rakija je iznimka, jer je rakija.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
- ali
- Posts: 4909
- Joined: 22 Sep 2011, 10:31
Skoro sve volim i mogu .
Pivo, vino (dobro, gemišt ne volim baš), bambus, lovranski, kokteli (samo da nisu posve neprozirni), medice, viljamovke, šljivovice, orahovci, pelinkovci, Bailey's (ili kao "preljev" u sladoledu dok ti se ne počne vrtit), vodka s čim god osim kole, rum s kolom/sokovima, čak i pjenušce mogu pijuckati sa đusom ako mi se baš pije, a ne pije
Ne volim bisku, konjake/vinjake/stock, redbull tj. energetske napitke (od toga sam jednom umalo poludila:o).
Jedini je problem što uopće ne pijem trenutno
Pivo, vino (dobro, gemišt ne volim baš), bambus, lovranski, kokteli (samo da nisu posve neprozirni), medice, viljamovke, šljivovice, orahovci, pelinkovci, Bailey's (ili kao "preljev" u sladoledu dok ti se ne počne vrtit), vodka s čim god osim kole, rum s kolom/sokovima, čak i pjenušce mogu pijuckati sa đusom ako mi se baš pije, a ne pije
Ne volim bisku, konjake/vinjake/stock, redbull tj. energetske napitke (od toga sam jednom umalo poludila:o).
Jedini je problem što uopće ne pijem trenutno
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Ja ne volim vino. A potječem iz vinarskoga kraja, i svi od mene očekuju da ga obožavam i poznajem.
Okej, jedno su fina vinca, buteljice i tome slično. To volim podijeliti s dragom. Onda jebem ko Hektor. Ali gemišti, bambusi, jeftina vina - od toga imam traume.
Okej, jedno su fina vinca, buteljice i tome slično. To volim podijeliti s dragom. Onda jebem ko Hektor. Ali gemišti, bambusi, jeftina vina - od toga imam traume.
Potpisi su za budale.
- ali
- Posts: 4909
- Joined: 22 Sep 2011, 10:31
Zaboravila sam dodati na zelenu listu breezere, cidere, radlere i ostala pića za pićkice
Što se povraćanja tiče, mislim da nikada nisam povratila pred nekim vani Sigurna sam, čak.
Obično osjetim kad je trenutak za stati na loptu.
Znalo mi se desiti da dođem doma, skinem se, spremim, legnem, sve je kao super, zatvorim oči i onda bi soba počela s luđačkom vrtnjom - a meni je od vrtuljka slabo. Ali uvijek bi se dovukla do kupaone na vrijeme , jedino mi je bed da me netko sluša dok povraćam od cuge
Što se povraćanja tiče, mislim da nikada nisam povratila pred nekim vani Sigurna sam, čak.
Obično osjetim kad je trenutak za stati na loptu.
Znalo mi se desiti da dođem doma, skinem se, spremim, legnem, sve je kao super, zatvorim oči i onda bi soba počela s luđačkom vrtnjom - a meni je od vrtuljka slabo. Ali uvijek bi se dovukla do kupaone na vrijeme , jedino mi je bed da me netko sluša dok povraćam od cuge
- slafko
- Posts: 623
- Joined: 19 Oct 2011, 08:57
Koji Hektor?Hekatonhir » wrote: Onda jebem ko Hektor.
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
Ne cugam. Nikad. Nije da neću il ne želim, nego baš ne mogu. Dva gutljaja bilo kakvog alkohola i zrgči mi se želudac od mučnine.
Al zato ko tinejđerka i mlada djevojka sam cugala ko velika.
Prvo samo votku s nekim sokom (ne đusom) ili štrukanu votku. Kad mi se to ogadilo prešla sam na jeger ili pelinkovac.
Ali nikad mi alkohol nije bio fin, pila sam isključivo da se napijem. Zato sam i birala žestoka kratka pića da što manje količinski moram popit. Vino i pivo sam oduvijek prezirala iz dna duše.
Mislim da već 10 godina nisam ništa alkoholnog popila. A jako sam voljela osjećaj pijanstva. Pogotovo pripitosti.
Al zato ko tinejđerka i mlada djevojka sam cugala ko velika.
Prvo samo votku s nekim sokom (ne đusom) ili štrukanu votku. Kad mi se to ogadilo prešla sam na jeger ili pelinkovac.
Ali nikad mi alkohol nije bio fin, pila sam isključivo da se napijem. Zato sam i birala žestoka kratka pića da što manje količinski moram popit. Vino i pivo sam oduvijek prezirala iz dna duše.
Mislim da već 10 godina nisam ništa alkoholnog popila. A jako sam voljela osjećaj pijanstva. Pogotovo pripitosti.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ne pijem pivo, i stvari s kokosom i vanilijom.
volim vina. bambus ne pijem., ali bevanda mi je mila.
volim dore rakije: bisku, višnjevaču, orahovicu, šljivu.
bejlis i domaće verzije
pravi rum je zakon
čaj s rumom
kuhano vino
prošek, mošt
pelin, jeger
koktele neke, i njih jako rijetko, volim znati što mi je u čaši.
uz sve navedeno, ne pijem baš često. više nemam vremena i umorna sam, pa mi se ne da takva nacijat se
volim vina. bambus ne pijem., ali bevanda mi je mila.
volim dore rakije: bisku, višnjevaču, orahovicu, šljivu.
bejlis i domaće verzije
pravi rum je zakon
čaj s rumom
kuhano vino
prošek, mošt
pelin, jeger
koktele neke, i njih jako rijetko, volim znati što mi je u čaši.
uz sve navedeno, ne pijem baš često. više nemam vremena i umorna sam, pa mi se ne da takva nacijat se
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- vrrrlet
- Posts: 4029
- Joined: 22 Sep 2011, 13:16
Issati, koliko ljudi uopće ne konzumira alkohol. Pa znate li vi da vam je to strašno nezdravo? Čaša - dvije vina svaki drugi dan je recept za dugovječnost. Moj susjed Mirko koji je pio pet litara dnevno živia bi trista godina, da ga nije satr'a tramvaj.
Počeo sam krajem osmog razreda, sa šampanjcima i kruškovcima. Bio je i onaj odvratan plavi liker, jedino dobro od njega je bilo to što je rigotina imala plavu plavu boju. To bi danas bio hit.
Osobnim rastom, a i rastom ljepote života te 90-te, počeo sam piti fina vina poput Moslavca, Dvorskog, Matana i ostalih koja su kasnije bila zabranjena kao ne-vina u velikoj vinskoj čistci. I pivo sam pio, priznajem. Rakiju obožavah. Od nje je cigareta bila slatka, i mogao si se smijati četnicima i HDZ-u, što nije nimalo smiješno samo po sebi.
U trećem srednje sam shvatio da sam alkoholičar i da mi je upis fakulteta upitan ako tako nastavim, pa sam kao glavnu drogu zamijenio alkohol marihuanom, i više nisam pio u školi (osim petkom), niti vani navečer ponedjeljkom, utorkom i srijedom. Ocjene su skočile s dva na četiri.
Na željenom fakultetu sam zaboravio i alkohol i ostalo. Od panka mi je ostala samo frizura. Ipak, nakon dvije godine shvatio sam da to nema smisla, opiti se do smrti jednom u tri mjeseca, a između ništa, pa sam opet počeo redovno piti vikendom. Više se nisu pila otrovna vina, ipak sam bio akademski građanin već.
Zaposlenjem se otvorio prostor za češće pijenje finijih vina. Kućna vina su mi južnodalmatinski plavac mali ili zapadnosrijemska bijela, poglavito graševina i traminac. Za posebnije prilike skočim do Vrutka gdje ima lijepijeh butelja za male pare.
Skoro svaku večer začinim čašom, a ako je društvo, i s par čaša. Vikendima, na izletima sa svojim klubom (nije klub liječenih alkoholičara, mi smo vrlo aktivni alkoholičari) redovno pijemo, ali smo dost' umorni pa ne popijemo puno i idemo spavati u ponoć (ako nije fešta, onda ločemo rakiju do jutra i spavamo u krivim šatorima, ako uopće nađemo šator).
Utorkom navečer pijem pivo, a znam ga popiti i u kafićima jer u kafićima uglavnom imaju trulež od vina. Srećom, ne idem često u kafiće zbog sumnjivog porijekla alkohola, sumnjivih cijena alkohola, nesretnog izbora muzike, te zabrane pušenja.
Smatram da svaki Hrvat koji drži do sebe treba biti pijanac. Povijesno statistički, 30% našeg pučanstva čine alkoholičari, i držim da će to biti zadnji bastion obrane nad nadirućim prekoatlantskim trendovima. Meni je zasigurno draže umrijeti od pijanstva i pušenja nego od debljine, a debljina još uz to nije seksxy.
Pa ne, dovoljna vam je diskriminacija što morate gledati svijet trijezni.slafko » wrote:Što s nama koji nismo niti počeli? Jelćetenas diskri minirat?
Počeo sam krajem osmog razreda, sa šampanjcima i kruškovcima. Bio je i onaj odvratan plavi liker, jedino dobro od njega je bilo to što je rigotina imala plavu plavu boju. To bi danas bio hit.
Osobnim rastom, a i rastom ljepote života te 90-te, počeo sam piti fina vina poput Moslavca, Dvorskog, Matana i ostalih koja su kasnije bila zabranjena kao ne-vina u velikoj vinskoj čistci. I pivo sam pio, priznajem. Rakiju obožavah. Od nje je cigareta bila slatka, i mogao si se smijati četnicima i HDZ-u, što nije nimalo smiješno samo po sebi.
U trećem srednje sam shvatio da sam alkoholičar i da mi je upis fakulteta upitan ako tako nastavim, pa sam kao glavnu drogu zamijenio alkohol marihuanom, i više nisam pio u školi (osim petkom), niti vani navečer ponedjeljkom, utorkom i srijedom. Ocjene su skočile s dva na četiri.
Na željenom fakultetu sam zaboravio i alkohol i ostalo. Od panka mi je ostala samo frizura. Ipak, nakon dvije godine shvatio sam da to nema smisla, opiti se do smrti jednom u tri mjeseca, a između ništa, pa sam opet počeo redovno piti vikendom. Više se nisu pila otrovna vina, ipak sam bio akademski građanin već.
Zaposlenjem se otvorio prostor za češće pijenje finijih vina. Kućna vina su mi južnodalmatinski plavac mali ili zapadnosrijemska bijela, poglavito graševina i traminac. Za posebnije prilike skočim do Vrutka gdje ima lijepijeh butelja za male pare.
Skoro svaku večer začinim čašom, a ako je društvo, i s par čaša. Vikendima, na izletima sa svojim klubom (nije klub liječenih alkoholičara, mi smo vrlo aktivni alkoholičari) redovno pijemo, ali smo dost' umorni pa ne popijemo puno i idemo spavati u ponoć (ako nije fešta, onda ločemo rakiju do jutra i spavamo u krivim šatorima, ako uopće nađemo šator).
Utorkom navečer pijem pivo, a znam ga popiti i u kafićima jer u kafićima uglavnom imaju trulež od vina. Srećom, ne idem često u kafiće zbog sumnjivog porijekla alkohola, sumnjivih cijena alkohola, nesretnog izbora muzike, te zabrane pušenja.
Smatram da svaki Hrvat koji drži do sebe treba biti pijanac. Povijesno statistički, 30% našeg pučanstva čine alkoholičari, i držim da će to biti zadnji bastion obrane nad nadirućim prekoatlantskim trendovima. Meni je zasigurno draže umrijeti od pijanstva i pušenja nego od debljine, a debljina još uz to nije seksxy.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Pijem skoro sva alkoholna pića Najviše volim pivo, bambus, jeger, pelin i dobre rakije Najćešče pijem pivo, žešću jako rijetko, tu mi je teško utvrditi granicu bude dobro, dobro i onda odjednom loše i previše Koktele vrlo rijetko i ako nisu preslatki, vino čisto, također vrlo rijetko i u nekoj specijalnoj prilici, gemišt mi je odvrtan
Volim pit al rijetko pijem
Volim pit al rijetko pijem
- schmokljan
- Posts: 2411
- Joined: 18 Sep 2011, 16:19
- Location: www.mordor.hr
Hvala svima, posebice vrrrletu.
Nego, vidim da neki ovdje, s neke ničim opravdane snobovske visine, izruguju gemišt.
Gemišt je jedno inteligentno, fleksibilno, pitko i svaki put jedinstveno piće. Usto, omogućuje čovjeku da ga pije od sumraka do zore, a da ipak zadrži minimum dostojanstva.
Gemišt je način na koji se vino konzumiralo stoljećima. Talijanski vinari, iz najpoznatijih vinskih krajeva, su stoljećima svoj radni vijek u vinogradu provodili pijuckajući gemišt od svojih najboljih sorti. Zašto - zato što pijenje čistog vina ne omogućuje cjelodnevno funkcioniranje. Danas pak, pod pritiskom francuskih snobovskih skupina i povodljivih Engleza - pijenje gemišta je postalo no-no. Sad se i rezultat robno-novčane razmjene lučkog radnika iz Liverpoola i lokalne kurve usuđuje napominjati da kako to ja miješam bijelo vino s gemištom. Zato, odgovorio sam mu, jer ja donosim odluke, a ti možeš samo raditi što ti drugi kažu. Nije znao bi li se uvrijedio ili nasmijao, te se, naravno, napio k'o svinja.
Svaki gemišt je jedinstven. U vašim rukama je odluka koji će omjer vina i mineralne vode biti. (Najbolja mineralna za gemište je Jamnica jebiga, Lipički nije dovoljno gaziran, kao ni Radenska, neke druge mineralne - Knjaz Miloš, Kiseljak imaju miris koji ne smeta kad ih se pije same, ali smeta gemištu. Stoga samo Jamnica.)
Za otvaranje večeri osobno preferiram 7:3 u korist vina. Nekad čak i 3:1, kako večer prolazi, lagano prelazim na 2:1, a kada osjećam da lagano gubim kontrolu ide 1:1 (deci-deci), ili čak 1:2 (hosu lepeš).
Graševine su idealna vina za gemište. No, nemojmo se lagati, što bolje vino - to bolji gemišt. :belahamvas: Krauthakerova gaševina, vrhunska Kutjevačka, Graševina de Ghotto, Beljska također, osim godišta kada su išli eksperimentirati te napravili graševinu s 15.1% alkohola. Općenito - vino za gemišt bi moralo imati ispod 13% alkohola. Ne smije biti slatko, traminci dakle otpadaju. Malvazije su također ok, chardonnayi, sivi pinoti.
Gemišt se predivno zrcali i cakli na svijetlu, čisto je piće i unosi veselje i osjećaj bezbrižnosti u društvo. Čovjek ga može piti u velikim količinama, a opet s dozom dostojanstva.
Nego, vidim da neki ovdje, s neke ničim opravdane snobovske visine, izruguju gemišt.
Gemišt je jedno inteligentno, fleksibilno, pitko i svaki put jedinstveno piće. Usto, omogućuje čovjeku da ga pije od sumraka do zore, a da ipak zadrži minimum dostojanstva.
Gemišt je način na koji se vino konzumiralo stoljećima. Talijanski vinari, iz najpoznatijih vinskih krajeva, su stoljećima svoj radni vijek u vinogradu provodili pijuckajući gemišt od svojih najboljih sorti. Zašto - zato što pijenje čistog vina ne omogućuje cjelodnevno funkcioniranje. Danas pak, pod pritiskom francuskih snobovskih skupina i povodljivih Engleza - pijenje gemišta je postalo no-no. Sad se i rezultat robno-novčane razmjene lučkog radnika iz Liverpoola i lokalne kurve usuđuje napominjati da kako to ja miješam bijelo vino s gemištom. Zato, odgovorio sam mu, jer ja donosim odluke, a ti možeš samo raditi što ti drugi kažu. Nije znao bi li se uvrijedio ili nasmijao, te se, naravno, napio k'o svinja.
Svaki gemišt je jedinstven. U vašim rukama je odluka koji će omjer vina i mineralne vode biti. (Najbolja mineralna za gemište je Jamnica jebiga, Lipički nije dovoljno gaziran, kao ni Radenska, neke druge mineralne - Knjaz Miloš, Kiseljak imaju miris koji ne smeta kad ih se pije same, ali smeta gemištu. Stoga samo Jamnica.)
Za otvaranje večeri osobno preferiram 7:3 u korist vina. Nekad čak i 3:1, kako večer prolazi, lagano prelazim na 2:1, a kada osjećam da lagano gubim kontrolu ide 1:1 (deci-deci), ili čak 1:2 (hosu lepeš).
Graševine su idealna vina za gemište. No, nemojmo se lagati, što bolje vino - to bolji gemišt. :belahamvas: Krauthakerova gaševina, vrhunska Kutjevačka, Graševina de Ghotto, Beljska također, osim godišta kada su išli eksperimentirati te napravili graševinu s 15.1% alkohola. Općenito - vino za gemišt bi moralo imati ispod 13% alkohola. Ne smije biti slatko, traminci dakle otpadaju. Malvazije su također ok, chardonnayi, sivi pinoti.
Gemišt se predivno zrcali i cakli na svijetlu, čisto je piće i unosi veselje i osjećaj bezbrižnosti u društvo. Čovjek ga može piti u velikim količinama, a opet s dozom dostojanstva.
- kukuriku
- Posts: 2447
- Joined: 20 Sep 2011, 17:27
Moj bi se slavonac svakako složio s ovom Odom gemištu.
Iako, često se pogrešno smatra da je gemišt zagorsko piće. A nije, jer zagorci miješaju mineralnu i drek, a slavonci mineralnu i vino, što je nužan uvjet da bi se mješavina s pravom nazivala gemištom.
I šmokljan, budimo realni, pičkasto vino poput šardoneja ne čini dobar gemišt.
Dobar gemišt se radi od dobre graševine i jamnice.Točka.
De ghotto je odlična, kao i krauthakerova, ali ima još odličnih graševina manje poznatih vinara.
npr. moji prave prekokrasnu graševinu.
Iako, često se pogrešno smatra da je gemišt zagorsko piće. A nije, jer zagorci miješaju mineralnu i drek, a slavonci mineralnu i vino, što je nužan uvjet da bi se mješavina s pravom nazivala gemištom.
I šmokljan, budimo realni, pičkasto vino poput šardoneja ne čini dobar gemišt.
Dobar gemišt se radi od dobre graševine i jamnice.Točka.
De ghotto je odlična, kao i krauthakerova, ali ima još odličnih graševina manje poznatih vinara.
npr. moji prave prekokrasnu graševinu.
Nek(v)arljiva.
- Ze.
- Posts: 1098
- Joined: 17 Sep 2011, 21:26
Obožavem gemite. Univerzalna pijača. Volim one kiseliše najviše, sa prefinim i prelaganim vinima mi ne paše mineralna. Žlahtina mi je odlična solo, u gemišt obliku ko da vodu pijem. Ne brijem na vrstu i kvalitetu vina, ziheraš sam oko Graševine. Samo daj. To i roštilj. Kad mi netko ponudi čisto vino, to je obično dobar znak da ima samo tu i takvu butelju i da se neću napit.
Druga stvar. Rakija, naravno.
Šljiva, viljamovka, loza. Tim redom. Valjda nisam nešto preskočio.
Druga stvar. Rakija, naravno.
Šljiva, viljamovka, loza. Tim redom. Valjda nisam nešto preskočio.
- kukuriku
- Posts: 2447
- Joined: 20 Sep 2011, 17:27
moji rade i prekokrasnu šljivu. i lozu. i travaricu. i rakiju od ružinih latica i rakiju od borovih iglica i rakiju od oraha.Ze. » wrote:Druga stvar. Rakija, naravno.
Šljiva, viljamovka, loza. Tim redom. Valjda nisam nešto preskočio.
šteta što ne volim rakiju.
Nek(v)arljiva.
- vrrrlet
- Posts: 4029
- Joined: 22 Sep 2011, 13:16
Jesi brate travaricu.Ze. » wrote:Obožavem gemite. Univerzalna pijača. Volim one kiseliše najviše, sa prefinim i prelaganim vinima mi ne paše mineralna. Žlahtina mi je odlična solo, u gemišt obliku ko da vodu pijem. Ne brijem na vrstu i kvalitetu vina, ziheraš sam oko Graševine. Samo daj. To i roštilj. Kad mi netko ponudi čisto vino, to je obično dobar znak da ima samo tu i takvu butelju i da se neću napit.
Druga stvar. Rakija, naravno.
Šljiva, viljamovka, loza. Tim redom. Valjda nisam nešto preskočio.
Gemišti su odlični za duga roštiljanja, sjedeljke, kao i dugotrajan naporan rad. Mislim, tko normalan trijezan cijepa deset kubika drva, nakon drugog bi si zabio sjekiru u glavu od muke.
Ali mi volimo rakiju, a ti voliš nas.kukuriku » wrote:
moji rade i prekokrasnu šljivu. i lozu. i travaricu. i rakiju od ružinih latica i rakiju od borovih iglica i rakiju od oraha.
šteta što ne volim rakiju.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Najbolji je gemišt koji se pije u kombinaciji s rakijom. Bilo kakvom.
Bez toga je potpuno beskoristan.
Mislim, prije me zaboli trbušina od silne tekućine nego što se uspijem napit.
Bez toga je potpuno beskoristan.
Mislim, prije me zaboli trbušina od silne tekućine nego što se uspijem napit.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.