Knjige za fasciniranje objekta

Knjigom u glavu
User avatar
schmokljan
Posts: 2410
Joined: 18 Sep 2011, 16:19
Location: www.mordor.hr

Knjige za fasciniranje objekta

Post by schmokljan » 20 Oct 2011, 19:45

Jasno kao dan - što reći da ste čitali i po mogućnosti shvatili, a da vam porastu šanse kod nje/njega?

Jer, nemojmo se lagati, tanka je linija između: "On/a je sladak/slatka, a i čita.", i: " Ja nju/njega ništ' ne kužim, čita neke debele knjižurine."

Iz vlastitog iskustva mogu reći da su Dostojevski i Krleža no-no. Nema prolaza ni kod malih plavih, jer kod njih načitanost ne kotira visoko, ali ni kod komparatistica jer one načitanost prepoznaju u sekundarnoj literaturi.

Coelho je ok ako imate posla s manekenkama. Alkemičar je Djeca s kolodvora Zoo 21. vijeka. Lijepo im objasnite da se i one moraju, skupa sa čitavim svijetom, urotiti da biste ih imali. Inače će ispati da je Coelho lagao.

Self-help knjige su također ok, jer im time dajete do znanja da i vi to čitate. Šarmiranje objekta prividnim spuštanjem na njegovu/njenu razinu. "Volim ja razgovarati s zrcalom, ali još više s tobom.", koliko god zvučalo loše zna upaliti. Da, znam, sramota je ovo i izgovoriti, ali vremena su teška, a, kažu analitičari, bit će još teža.

Galeb Jonathan Livingston i Mali Princ su, svojevremeno, garantirali siguran prolaz kod djevojaka s pretenzijama i malo čega drugoga, ali danas s ovim izborom knjiga za šarmiranje eventualno možete imati prolaz kod razočarane četrdesetogodišnje majke dvoje djece koju život nije mazio.

Sve u svemu - malo pa ništa.

Moj je zaključak da načitanost ne treba niti spominjati, ali ju dati naslutiti. Kao što se užim izborom hlača daje naslutiti potencijalna penetrativna moć. Suptilno, je li.

Dragi trkeljaši i načitane yet zgodne trkeljašice, molim vas da i vi date svoj mali obol vječitom čovjekovom nastojanju da dođe do objekta bez istinskog davanja sebe. Jer gdje bismo, pobogu, došli i s kim bismo završili da se istinski dajemo!

Izvolite.JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Post by JPK » 20 Oct 2011, 20:12

Vidi se da si star. Današnje ženke pod čitanjem podrazumijevaju časopise, tko čita knjige je čudan i ima predug attention span za kompatibilno druženje. Naravno, nije lako izabrati ni prave časopise. Gole sise i slično odmah otpadaju, jer djeluju neozbiljno. S druge strane, časopisi poput The Atlantica ili Economista su preozbiljni i ne uzrokuju vlaženje pikice.
Ali, svaka pička voli dvije stvari: putovanja i lijepe slike. Zato je National Geographic uvijek siguran izbor.


Biti i mniti svemiropolisno

User avatar
Melody
Posts: 1189
Joined: 17 Sep 2011, 23:31

Post by Melody » 20 Oct 2011, 20:14

Aldousa Huxleya sam pročitala skoro cijeli opus zbog svog prvog ozbiljnog dečka, nekad sa 17 godina :rolleyes: :D

Par godina stariji, čitao svašta, a eto Aldus mu se svidio. Pa ti sad budi hrabra, neovisna i snažna 17-godišnjakinja pa reci da ga nisi čitala. Pa haj' onda, kad ga pročitaš, reci još da ti se i nije svidio :facepalm:

Rekla sam mu nakon pola godine veze, i uopće ga to nije pogodilo. Našao čovjek drugu furku - neku "tešku" ezoterijsku literaturu. Možda je veza bila ozbiljna, ali potrajala nije :D

Važna mi je bila uvijek ta čitateljska kompatibilnost. Kasnije nisam imala takvih podviga. Naravno, pročitala bih nešto na preporuku nekog ko mi se sviđa, ali nisam se tjerala na sviđanje. I nisam se libila to reći, možda baš zato što mi je to važno.

Mislim da si možda trčao za pogrešnim čitačicama, moje dvije kolegice s faksa bi smatrale tebe jako seski da si im rekao da čitaš Dostojevskog, pogotovo u Koelho groznici. Pogotovo u godinama kad se obično Dostojevski ne čita, ako takve godine uopće postoje.
A ne bih ti ni ja zveknula šamar :ne zna:
Ali dobro, ja sam studirala takav studij gdje je to bilo cool, ne znam kako je u normalnom svijetu :D

Mislim da je mnogo masovnije muško pokušavanje impresioniranja djevojaka debelim, teškim i pametnim knjižurinama, ali u tom nekakvom kvazi-elitističkom čitačkom svijetu vidjeh da muški vole da im cura makar deklarativno pročita nešto u što je uložen moždani rad. Ako je već slatka, je li.


No trkeljanje. If trkeljanje a trkeljanje, trkeljanje the trkeljanje.

User avatar
schmokljan
Posts: 2410
Joined: 18 Sep 2011, 16:19
Location: www.mordor.hr

Post by schmokljan » 20 Oct 2011, 20:27

Melody, mala napomena, nije ovo tema gdje ja tražim pomoć - svoju sučitateljicu nađoh, ona voli Freuda, Frankla, Fromma i mene. :zubo: Ovo je tema gdje razmjenjujemo iskustva, a da oni koji svog sučitatelja našli nisu - također nađu. I zato hvala JPK-u koji je dao konkretne prijedloge, a i Melody što je podijelila iskustva.

Da, JPK, National Geographic je odličan za liječnice, zubarke i menadžerice - one koje vole putovati, jerbo se ufaju čistom širinom konzumacije prostora i mjesta nadoknaditi unutarnju prazninu. Njih se dobija na National Geographic i fotografije s dalekih mjesta na fejsbuku. :dr. Phil:User avatar
Melody
Posts: 1189
Joined: 17 Sep 2011, 23:31

Post by Melody » 20 Oct 2011, 20:30

Da, ušla sam samo s namjerom podijeliti iskustva, nisam namjeravala pružiti pomoć - no, nisam mogla odoljeti ipak naglasiti da postoje mikrosvemiri u kojima je cool kad ti je 20 čitati dostojevskog i o tome pričati negdje u kutu, pripit s objektom svojih želja, čisto da ljudi znaju da nisu na tržištu samo menadžerice, zubarke i doktorice :zubo:


No trkeljanje. If trkeljanje a trkeljanje, trkeljanje the trkeljanje.

User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

Post by A.P. » 20 Oct 2011, 20:39

Najvećma ti to ovisi o profilu objekta koji pokušavaš fascinirati, pa u tom slučaju je sve vrlo relativno i kreće se do obje krajnosti.


Ako oćeš impresionirat kakvu pičku s ekonomije, moraš čitat sve što je in u tom trenutku i u lokalnoj knjižnici stoji na polici "najčitanije", ako se radi o nekoj intelektualki ofkors (inače laži), dakle prati trenutno popularna SF izdanja, Igra prijestolja, Sraz kraljeva itd., a nije na odmet ni naglasiti kako si pročitao P.S. I love you, a NE gledao film! Skrušeno priznanje da Cosmo čitaš na wcu ne može škoditi, također.


Ove s filozofskog su najgore, ovisi na koju sortu naiđeš, tu nema generalnih uputa.

Mene bi stvarno impresioniralo kad bi netko pročitao nešto iz mojih struka, makar i vrlo popularno u narodu, al nitko nije morao ići dotle, dovoljno je bilo da kažu da slušaju metal, odmah se ovlažim. Kad bi netko pročitao nešto opskurno, e tad bih mu rodila djecu. Npr. Moj susret s pastirima od dr.sc. Mande Svirac, kojoj ovim putem jebem mater jer je ošla u penziju kad sam ja završila s faksom.

Pičoke s tehničkih fakulteta ne znam kakve su.

Ostale pokušaj impresionirati čik litom, pokazat će da si stvarno senzibilan muškarac za žene i njihove probleme.

:raspa:User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10985
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 20 Oct 2011, 20:52

Ja na stolu imam Eliadea. I Campbellova Junaka s tisuću lica. To prolazi? :raspa:


Potpisi su za budale.

User avatar
ElliQuinn
Felis nebulosa
Posts: 5409
Joined: 18 Sep 2011, 11:56
Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.

Post by ElliQuinn » 20 Oct 2011, 20:54

Za fasciniranje svoje osnovnoškolske ljubavi čitala sam knjige o borbenim avionima i romane o ninđama. :D


Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.

User avatar
schmokljan
Posts: 2410
Joined: 18 Sep 2011, 16:19
Location: www.mordor.hr

Post by schmokljan » 20 Oct 2011, 21:05

Hekatonhir » wrote:Ja na stolu imam Eliadea. I Campbellova Junaka s tisuću lica. To prolazi? :raspa:
Ti nam reci što prolazi, pobogu! :DUser avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10985
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 20 Oct 2011, 21:05

ElliQuinn » wrote:Za fasciniranje svoje osnovnoškolske ljubavi čitala sam knjige o borbenim avionima i romane o ninđama. :D
Znao sam da Leslija i Tabaska nisi studirala svojevoljno, znao sam.


Potpisi su za budale.

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10985
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 20 Oct 2011, 21:08

schmokljan » wrote:
Ti nam reci što prolazi, pobogu! :D
Pa mogao bih, univerzalan sam. Obradio sam sva sveučilišta, valjda. :zubo:

No ono je bilo pitanje s točno određenim ciljem. :cerek:


Potpisi su za budale.

User avatar
ElliQuinn
Felis nebulosa
Posts: 5409
Joined: 18 Sep 2011, 11:56
Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.

Post by ElliQuinn » 20 Oct 2011, 21:09

Hekatonhir » wrote:
Znao sam da Leslija i Tabaska nisi studirala svojevoljno, znao sam.
Hah, zaljubljenost je bila dovoljno dobar izgovor da ih se prihvatim... pao mi je u očima kad sam jednom uzela u ruke Luna kralja ponoći i skužila da ih na isti način piše isti autor.


Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10985
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 20 Oct 2011, 21:11

ElliQuinn » wrote: Hah, zaljubljenost je bila dovoljno dobar izgovor da ih se prihvatim... pao mi je u očima kad sam jednom uzela u ruke Luna kralja ponoći i skužila da ih na isti način piše isti autor.
Go2sleep svojedobno je tvrdio da ga poznaje.


Potpisi su za budale.

User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

Post by klonka » 20 Oct 2011, 21:44

A.P. » wrote:Npr. Moj susret s pastirima od dr.sc. Mande Svirac, kojoj ovim putem jebem mater jer je ošla u penziju kad sam ja završila s faksom.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :s :s


gonj špadi

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 20 Oct 2011, 21:51

Hekatonhir » wrote:
Znao sam da Leslija i Tabaska nisi studirala svojevoljno, znao sam.
Netko je svojevoljno pogutao sve romane o Lesliju :cerek: , nažalost u to vrijeme dječaci oko mene nisu znali o čem pričam.
moram priznati da nemam primjere za književnost, nekako sam uvijek bila u odnosima gdje smo jedni drugima puštali tu slobodu da čitamo što nas volja.
ali
imala bih što reći na temu filmova za fasciniranje objekta.
mogu mirna srca reći da sam jednostavna i plitka ko tava, da me ne zanimaju nužno duboko dubokoumni filmovi s podskrivenom subpričom o čovjeku i nadčovjeku i p. materinim, u današnjem svijetu kaosa.


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
schmokljan
Posts: 2410
Joined: 18 Sep 2011, 16:19
Location: www.mordor.hr

Post by schmokljan » 20 Oct 2011, 21:55

Kaže se - i sto pičaka materinih!User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 20 Oct 2011, 21:56

ma grozno, koji preseransi, hvala, ne bih više.
:kava:


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 20 Oct 2011, 22:00

Zašto mislite da je čitanje neka bitna stavka u barenju? :zubeki:User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 20 Oct 2011, 22:03

blue » wrote:Zašto mislite da je čitanje neka bitna stavka u barenju? :zubeki:
Pa nije čitanje, nego pročitano kao odraz tvog pogleda na svijet, tvoje empatije i kritike koju možeš servirati u raspravama :serek:


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
ElliQuinn
Felis nebulosa
Posts: 5409
Joined: 18 Sep 2011, 11:56
Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.

Post by ElliQuinn » 20 Oct 2011, 22:10

blue » wrote:Zašto mislite da je čitanje neka bitna stavka u barenju? :zubeki:
Nije, ali neki znaju biti impresionirani knjigama na engleskom koje čitam. :D


Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.

User avatar
schmokljan
Posts: 2410
Joined: 18 Sep 2011, 16:19
Location: www.mordor.hr

Post by schmokljan » 20 Oct 2011, 22:20

Eto, Queen Elisabeth iz našeg sokaka je sažela smisao ove teme u jednu rečenicu - čitamo da bi impresionirali, jer ne samo da nemamo što sami za reći, nego kad pogledaš unazad - sramota je reći šta vidiš. :tomabebić:User avatar
blaze
Posts: 2368
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

Post by blaze » 20 Oct 2011, 22:25

mene je tip bario žižekom, 'pogled izvana', prije 20 godina. zapalio me za žižeka, a ne za sebe. poslije me tražio da mu vratim knjigu, a ja sam već njome pokušavala zbariti nekoga i više je nisam imala. i taj neko zapalio se za knjigu a ne za mene. pazite dobro na uklete autore :cerek:


danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon

User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

Post by klonka » 20 Oct 2011, 22:31

schmokljan » wrote::tomabebić:
:zbarena: :zubo:


Ontopic. Stvarno nemam pojma. Ne sjećam se kad me netko bario knjigom i kad sam ja barila nekoga knjigom. Zbarljiva sam kad kod nekoga dođem doma i ugledam na policama knjige koje mi se sviđaju, koje sam pročitala ili koje želim pročitati, ali da mi netko krene pričati o knjigama u svrhu barenja, malo bih ga blijedo pogledala.

Doduše, jednom davno mi je neki momak upao s pitanjem što sam zadnje pročitala i to mi je, moram priznati, bilo simpatično. Iako, mislim nije bilo sponatno nego naštrebetano i da je te večeri isto pitanje uputio barem još tucetu djevojaka.
Last edited by klonka on 20 Oct 2011, 22:35, edited 2 times in total.


gonj špadi

User avatar
Melody
Posts: 1189
Joined: 17 Sep 2011, 23:31

Post by Melody » 20 Oct 2011, 22:33

blaze » wrote:mene je tip bario žižekom
Imaš moju iskrenu sućut :o :rofl:


No trkeljanje. If trkeljanje a trkeljanje, trkeljanje the trkeljanje.

User avatar
schmokljan
Posts: 2410
Joined: 18 Sep 2011, 16:19
Location: www.mordor.hr

Post by schmokljan » 20 Oct 2011, 22:39

Nemojmo podcjenjivati utjecaj Žižeka na seksualni život naše blaze. Naravoučenije: nema te pretenciozne literature koja nema svog konzumenta. Da, da! :zubo: