Herbin veseli kutak

Naši spisateljski pokušaji
User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Re: Herbin veseli kutak

Post by Euklid » 21 Feb 2017, 20:55

Leteća wrote:
21 Feb 2017, 18:40
Baci oko i na ovo:

viewtopic.php?t=1418&start=125

More civilised times. :tuzni:
:S

ovu bi temu trebalo uklesati u kamen da bude vječni spomenik Trkeljanju


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 21 Feb 2017, 20:56

potpuno jasno da ju je otvorio shmokljan...


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 21 Feb 2017, 21:16

Euklid wrote:
21 Feb 2017, 20:55
:S

ovu bi temu trebalo uklesati u kamen da bude vječni spomenik Trkeljanju
Da. Nadgrobni. :(


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
Herbicidna
Posts: 970
Joined: 08 Feb 2017, 17:20

Post by Herbicidna » 22 Feb 2017, 15:19

Inspirirali ste me konačno. :zubo:

ZASELAK (priča s hrđavim ključem, varijacija unatrag na film The Village iz 2004.)

Bio jednom jedan zaselak. Tim zaselkom je rukovodila šačica Starješina. Starješine su odlučili da će se život u zaselku nastaviti odvijati kako je to i do sad bilo usprkos tome što Nadan, jedan od seljana, nastradao. Naime, ćorava seljančica Biljana došla je u krivom trenutku u zaselak noseći punu košaru stvari i pritom je krivo trknula Nadana ne znajući da je sve to maslo Strješina koji su u tom trenutku bili okupljeni oko Luke, nadobudnog mladog lovca.

Svaki starješina je imao malu kutijicu sa sjećanjima na svoj prošli život izvan Zaselka i svako malo su prekopavali po njima, optužujući se međusobno za propuste, rasplamsavajući sjećanja na stare traume i netrpeljivosti. Rejnđer Krsto je surađivao s Biljanom u nabavljanju korisnih stvari za zaselak, nesvjestan događanja u samom zaselku.
Bilo je tu i rejnđer Janko koji je tvrdio da je sve oko zaselka već uređeno i plaćeno kako bi se život u zaselku nastavio odvijati po davno ustoličenim pravilima.

Zaselak su osnovali sad već otišli Starješine nezadovoljni ophođenjem i nametnutim pravilima života u obližnjem velikom Gradu. Skupili su grupicu ljudi i načinili su Zaselak - malu samodostatnu oazu, odsječenu i zaštićenu od upliva izopačenih gradskih navada. Zaselak je tako postojao konzerviran u vremenu paralelno s Gradom, svesrdno uvjeravajući sve, čak i povremene posjetitelje, da je tu selo kakvo je nekad bilo. Biljana se našla u tome i čak nudila blago za tu utopiju, a tražila je Zaselak dugo. Krsto je bio čak i šokiran kad se pojavila.

Izvan zaselka nitko nije siguran. Veliki Grad je zapravo mračan labirint u kojem nitko od stabala ne vidi šumu. A u šumi se može najebati. Iskusili su to i Luka i Nadan. Biljana i još par mladića, također su, oprezno i u strahu bauljali šumom bježeći od Kreatura iz velikog Grada.

Međutim, ispostavilo se da su Starješine zaselka i sami Kreature. Nadan je tako pokušao navući masku Kreature pa je najebao. Starješina Eustahije objašnjavao je kako su Kreature oduvijek zapravo bile članovi zajednice Zaselka i da su nastale iz bajki o životu u velikom Gradu. Eustahije se bunio protiv ostalih starješina ne bi li Biljana i dalje bila u mogućnosti nabavljati korisne stvari za zaselak. Zbog sukoba sa Lukom, Nadana su na neko vrijeme zaključali u sobičak. Biljana je svima i dalje bila jako draga, ona sama je lajkala Luku.

Luka je znao ići na kratke izlete u Grad, ali bi se uvijek vraćao siv i izmoren, ošinut crvenom bojom. Tako bi to bilo sa svim seljanima uglavnom. Starješine su bili puni tajni, i umjesto da glatko rukovode zaselkom, grčevito su se držali uspomena na zlo i tugu koju su ostavili iza sebe u velikom Gradu. Lukina majka Anuška opisivala je sve ljude koji žive izvan Zaselka jako zločestima, i grdila je Luku kad je želio poći potražiti pomoć izvanjskog svijeta, potaknut smrću šestogodišnjeg dečkića.
Stanovnici malog, izoliranog zaselka živjeli su u strašnom strahu od nepoznatih Kreatura koje su ih mogle dograbiti svaki čas i organizirali su straže.

:zvrko: